Miért eszünk mindenhez köretet?
Egyszerűen hihetetlennek tartom... És gondolom először a miértet kell megérteni...
Más országokban simán köretnek számít a párolt borsó, vagy egy sima saláta, grill zöldségek.
De nálunk ehhez még muszáj rizs/krumpli mert különben a "gyomorban marad" ?!🤡🤷
25 éves vagyok életmód váltásban vagyok egy ideje felfedeztem több köret alternatívát is mint a bulgurt, kölest, quinoa, kuszkusz, hajdina stb, ezeket fogyasztom is.
De amikor csinálok egy jókora adag zöldséget és egy szaftos húst egyszerűen nem tudom megenni köret nélkül 🤷 🤦 Ha meg is eszem rosszul érzem magam utána, és nem érzem magam jól lakva 😂
Biztos vagyok benne, hogy ez belénk lett nevelve de, hogyan "írtsam" ki magamból?🥲
Szerintem is megszokás. Én úgy cselezném ki, hogy a szaftos húshoz többféle köretet tennék a tányérra, méghozzá nagy adag zöldsalátát vagy párolt zöldséget, és mellé egy mini adag főtt krumplit. Akkor nincs hiányérzet.
A nem szaftos húsok mellé is kívánod a köretet? Pl. egy grillcsirke mellé?
Jó ötlet :) ki fogom próbálni mert nagyon idegesít :D
Igen egyébként mindenhez kívánom a köretet ugye így szoktam meg 🤦
Ráadásul főzelék sincs kenyér nélkül, meg ragu levesek sem...
mi a gondod a kenyérrel??
ne lépd túl a napi kalora keretedet aztán kész
nyugodtan egyél köretet
Nincs baj a kenyérrel (:....
#7 igen ez a baj hogy felesleges kalória bevitel.
Nincs rá szükségem, csak megszokás mert falun belénk verték hogy egyed a kenyeret/köretet mindenhez mert különben a gyomorban marad :D
Ez pedig brutálisan belém rögzült.
Én csak szeretném levetkőzni ezt a rossz szokást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!