Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy fogyjak le? el vagyok...

Hogy fogyjak le? el vagyok keseredve

Figyelt kérdés

168 cm

113 kg voltam novemberbe, azóta több vagyok valszeg.

többször is próbálkoztam kcal számlálással, de feladatam

úgy is próbálkoztam hogy kevesebbet eszek és egészségesen, de egy idő után ez is abbamaradt

sportolni nem szeretek, és szeretem a finom kajákat. ülő életmódot folytatok.

2024. jan. 26. 00:19
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

20

"Egyrészt minden a mennyiségeken (kalórián múlik) másrészt én fogxtam 30+ kilot es rendszeresen ettem bolognait."

Az lehet, de a kérdező SZERET ENNI. Ő biztos, hogy nem kis mennyiségben eszik, ezt még látatlanba is megmondom. Odaírtam egyébként azt is, hogy nem kell kiiktatni, de mivel sok a kalória benne, ezért hanyagolni kellene.

"Bolognai: ha kimérted rensben van. Rengeteg a rejtett kaloria benne."

Nem rejtett kalória van benne, hanem felesleges kalória.

A másik pedig az, hogy a kérdező írta azt is, hogy nem szokta mérni az adagjait. Érted? Ez a baj. Ezért kell húst, salátát, tojást, barna rizset, zöldségeket enni, mert lassú felszívódásúak, tele vannak vitaminnal, és egészséges is, plusz kevés kalória van bennük, persze ha a rizsről van szó például, akkor azt is mérni kell azért, mert ugye szénhidrát, amit egy nem mozgó ember feleslegesen eszik nagy mennyiségben. Aki edz, annak kell, aki nem edz, annak csak kevés. Mert annak minek? A kevés szénhidrát is elég az ülő életmódhoz, hiszen ahhoz milyen energia kell, hogy valaki egész nap feküdjön.

Visszatérve a kalóriákra és a mennyiségre.

Ha ilyen dolgokat eszik, mint bolognai, kenyér, stb. akkor abból csak nagyon keveset ehetne, amit nem fog bírni, mert gyors felszívódásúak, még egyszer leírom, és gyorsan lesz megint éhes, egész nap csak a kaján fog járni az esze. A hús saláta, rizs kombóval viszont nem. Az lassan szívódik fel, telít, és kevés kalória van bennük, ezért diétában tökéletes.

Aki ezt nem érti meg, és nem hajlandó a szénhidrátbombákat mellőzni, az bele se kezdjen a diétába, mert 1-2 hét után feladja.

Ráadásul a nőknek azért is nehezebb fogyni, mert kevesebb izom van rajtuk alapból, mint a férfiaknak, és ugye akin több izom van, az több kalóriát tud elégetni, mert az izom "zabálja" a kalóriát.

Nem véletlen van az, hogy diétában a fehérje kötelező jelleggel ott kell, hogy virítson az étrendben, hogy ne izomból fogyjon az ember, hanem zsírból. Ezért kell a tartós kalóriadeficit, enélkül nincs fogyás, de goyrs felszívódású szénhidrátokkal nem lehet végigcsinálni egy diétát, sőt, ez nem is jó szó rá, hogy "végig csinálni", mert igazából életmódváltás kellene, csak az a baj, hogy az emberek többsége hozzá van szokva az életformájához, és változtatni már nemigen tudnak. Vagy csak nagyon nehezen, azt is ideig-óráig.

2024. jan. 27. 08:50
 22/23 anonim ***** válasza:
93%

Annyit tennék hozzá, hogy most az elején ne arra koncentrálj, hogy ezt nem szabad enni, azt nem szabad enni. Elmegy a kedved az egésztől úgy. És igazából nem szükséges ilyen szigorú szabályok betartása, pláne az elején és utána se mindenkinek. A tiltások nagy része eleve tévhit. A mértéktartás persze jó ötlet és szükséges, a gyors felszívódó szénhidrátokat illetően legalábbis. De itt is a grammok számítanak, és sokkal több gramm szénhidrát van egy karéj lekváros kenyérben, mint egy narancsban.

Én inkább úgy indulnék, hogy elkezdenék ismerkedni sok zöldséget tartalmazó, nagy térfogatú de ahhoz képest kevesebb kalóriát tartalmazó ételekkel. Aztán ezekkel fokozatosan kiszorítanám a töményebb kajákat, így csökkentve a kalóriabevitelt. Ugyanez a rágcsákra.

2024. jan. 27. 09:31
 23/23 anonim ***** válasza:

22

"És igazából nem szükséges ilyen szigorú szabályok betartása, pláne az elején és utána se mindenkinek. A tiltások nagy része eleve tévhit."

Nem tévhit, hanem részigazságok vannak benne.

Húsból, zöldségekből ehet egyszerre sokat is, mert viszonylag kevés kalória van bennük, és jól is laksz tőle. Persze ehetsz te bolognait is, csak az a gond, hogy ha egy jó nagy tányérral eszel belőle, akkor k*rva sok felesleges kalóriát viszel be, és gyorsan éhes leszel megint.

Épp az a lényeg, hogy egészséges legyen, és telítsen, lehetőleg sokáig.

Én amikor diétáztam napi szinten ettem csirkemellet, főleg főtt csirkemellet, sült csirkemellet, párolt zöldséggel, káposztával, salátával, levesnek brokkoli, karfiol, hús, borsó leveseket, főzelék közül lencse, zöldborsó, sárgaborsó, néha pörköltet is, de azt csak ritkán és keveset, főtt tojást (azért főtt tojást, mert nem kell hozzá olaj, zsír stb.), kenyeret nem ettem, cukrot nem ettem, csak vizet ittam, fehér rizs helyett barna rizs, alkoholt nem iszom, akkor se ittam, kávét se, energiaitalt se, kólát se, semmit, csak vizet.

Emellett edzettem 4-5 alkalommal egy héten, főleg intervallum edzéseket, magas intenzitással, plusz erősítő edzést is végeztem, ráadásul időszakos böjtöléssel kombináltam (16/8). 9 hónap alatt több, mint 35 kiló ment le, és nem lettem gyenge, nem lettem skinny fat sem, az izmaim megmaradtak éppen azért, mert a fehérjebevitel magas szinten volt. Napi szinten egy 200 g fehérjét megettem, a szénhidrátokat alacsonyan tartottam, persze edzéshez kell az is.

Azért tudom mit mondok, én segíteni akarok neki, mert a diéta az sokszor nem egy kellemes dolog az elején. Miután megszokja az ember, könnyebb lesz, de az kb. 2-3 hónap mire átáll az ember, jó, nekem legalábbis ennyi kellett. Így nincs az az Isten, hogy ne tudjon valaki lefogyni. Ha mégsem tud lefogyni, akkor az betegséget jelez, amit nem szeretnék most leírni, mert nem akarom, hogy kifogásként használja a kérdező.

2024. jan. 27. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!