Baj, ha naponta csak 2* tudok enni?
Egyszer egy szendvics zsemléből(májkrém, pulykasonka, sajt és zöldségek) vagy 2db sós pékáru(munkában).
Másodszor egy normál adag főtt étel(otthon), ekkor igyekszem sok zöldséget, fehérjét beletenni, nem pedig tésztás étel, bár megesik, hogy olyan is van.
Ha nem dolgozom, aznap pékáru/szendvics helyett natúr joghurt zabpehellyel és gyümölccsel vagy tojásrántotta zöldséggel.
7#
Tekintve, hogy a dietetikusok 80%-a simán ad 1200 kalóriát egy teljesen egészséges embernek, ez a link irreleváns.
Kérdező:
Fogyás szempontjából teljesen mindegy.
Egészséges szempontjából a napi 1x étkezést nem ajánlom, mert ez egy elég hosszú böjtöt jelent és egy 20 órás böjtnél lehetnek katabolikus folyamatok a szervezetben.
2 étkezés viszont működőképes, úgy kell elosztani, hogy ne légy éhes, tehát nem előnyös délelőtt enni 2x, mert akkor a nap hátralévő részében a falat fogod kaparni. Sok zöldség, rost, és a péksüteményeket hanyagold, mert nem éri meg szerintem 1db péksütemény 300-500 kalóriáért..
#11
Elolvastad a cikket, vagy csak puffogtatod a hülyeségeidet?
Egyáltalán nem baj, én is csak kétszer eszem, illetve gyümölcsöt és zöldséget önálló étkezésként fogyasztok. Van ez a részleges böjtnek (intermittent fasting) nevezett rendszer, ami pontosan azt mondja, hogy a napnak csak egy bizonyos szakában (6-8-10 órában) étkezzünk, egyébként hagyjuk dolgozni és pihenni a szerveinket.
Viszont nem mindegy, hogy mit. Az általad leírtak eléggé egyoldalú táplálkozást jelentenek, hosszú távon nem tartalmazzák mindazokat az alapanyagokat, amiből a tested működhet: vitaminok, ásványi anyagok, megfelelő összetételű fehérjék.
Én anno régen mikor egy baleset miatt 100 kilósra híztam, és a gyógytornász biztatására fogyóztam akkor kb igy fogyoztam....
első kajálásom délután volt, az egy rendes főtt kaja voltkb délután 1-2 kor.
Aztán utána már nem volt nagykajávás, csak este felé ettem gyümölcsöt vagy joghurtot ilyesmit.
És akkor igy ezzel fél év alatt lement 30 kiló.
Ez 25 éve volt mikor 20 éves voltam, ma már biztos nem tudnék igy fogyókurázni, de akkor nem nagyon terhelt meg, és emlékszem élmény volt ráállnia mérlegre mert szinte folyamatosan mentek le a kilók!
Szerintem a fogyás lényege a kalórai deficit, azt hogy ezt hogy és milyen kajával éred el a cél lényegét tekintve mindegy.
Persze a Dietetikusok ezt megmagyarázzák tudományosan meg minden.
De a Dietetikus által adott instrukciók egy normál dolgozó ember számára betarthatatlanok. Pl ilyeneket szoktak megadni. egyél reggel 5 deka zabkását 3 deka uborkával. ebédre párolt cukkinit zabpehelybe forgatott párolt csirekmellel, és egyél hozzá mungóbabcsírát borecetben áztatott 3 szem kesudióval, aztán vacsira egyél 2.3 deci sovány joghurtba áztatott 3 diót egy szelet piritóssal stb....
Az ilyen receptekhez kinek van ideje meg idegrendszere elkészíteni?:D
Most sajnos én is megint elhíztam és voltam Dietetikusnál(a háziorvos küldött én hülye meg elmentem) ott aztán fél óráig mondta a sok baromságot, majdnem kiröhögtem.
Igazából megeszem én azt ugy ahogy ő mondja ha megcsínálná valaki ezeket a méricskéléseket meg buz iskodásokat a konyhában:D
Egyszerübb ha ugyanazt eszed mint eddig csak kevesebbet vagy kevsebbszer és fogysz, eza Dietetikus féle módszerek unatkozó jómodú embereknek jó max, mert igy legalább van mivel eltölteniük a napjukat mig kiméregetik a 2.4 deka sajtot meg efféléket:D
Mindenkinek más a jó, nálam a napi 5-6 kisebb, mert étkezési zavarból gyógyultként ez volt a standard, és két étkezésből nem tudtam volna bevinni a 3000 minimumot.
És bár már meggyógyultam, ez így maradt, és sokkal jobban érzem magam, plusz nincs kajakóma, mert nem egyszerre eszem teli magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!