Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy kisebb...

Miért van az, hogy kisebb súlyból nehezebb fogyni?

Figyelt kérdés

Már ha ez egyáltalán igaz, és nem csak város városi legenda. :) Ha mondjuk 500 Kcal deificitet tart akinek 30 kilót kell leadnia, és az is akinek csak hármat, akkor miért van az hogy a 30 kilós embernek pár hét alatt lemegy 3 kiló, a vékonynak meg pár hónap alatt.

Nem tudom amúgy hogy tényleg így van-e, mert rajtam tól sok plusz még sosem volt, csak néhány kiló. Csak felmrült bennem ez a kérdés, olvasgatva az itteni válaszokat.

2023. dec. 12. 09:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva.

155 centis 70 kilós lány BMR értéke kb 1300 kcal. Ha heti 3 alkalommal sportol akkor 1650 a napi energiaigenye tehat a sulytartasi kaloriaja. 1300 alatt a szervezete mindig ehezik, egeszsegtelen es nehezen tarthato. Tehat a maximum amit fogyhat az kereken 1300 kaloria mellett napi -350kcal. Ez 7000kcal/kiloval szamolva 20 nap alatt egy kilo zsir leadasa.

Egy 180 centis 77 kg ferfi BMR erteke 1800 kcal korul van. Heti 3 mozgással 2300. 1800 alatt éhezik. 1800 melletz kereken napi -500 kcal. Ez 14 nap alatt minusz egy kilo.

Egy 180 centis 130 kilos ffi BMRja kb 2100 kcal. Heti 3 mozgassal 3200. A tobbit ki tudod szamolni.

2023. dec. 12. 18:06
 12/13 anonim válasza:

Kulcspont lehet még az is, hogy a vázrendszernek és izmoknak egy túlsúlyos/elhízott egyén esetében a plusz zsírt mint súlyt is aktív izommunkával kell megmozgatnia. Ahogy fogy a felesleg és közelít a normál érték felé, a kifejtett munka és elégetett kalória is kevesebb tehát ezt valamilyen mozgásformával kell kompenzálni kalóriadeficit mellett, illetve ha izmosodni szeretne akkor megfelelő kalória és fehérje bevitellel.

Emellett a szervezet úgy mond "nem szereti" ha a tartalékaiból veszít, mégha a tartalék az egészségre nézve káros mennyiségű is. Minél kevesebb a tartaléka annál jobban igyekszik megtartani, de főleg a testsúly állandóságára törekszik.

2023. dec. 12. 19:56
 13/13 anonim ***** válasza:

Kisebb testsúlyt kevesebb energia fenntartani, kevesebb energiát igényel hozzá a szervezet.

Én évekkel ezelőtt vàltottam életmódot, nagy súlyról fogytam le normálra. Eleinte 2500-2600kcal-lal is fogytam mozgás nélkül. ( A legelején mèg nagyon fájt mindenem, így vártam kicsit a mozgással). Most már az egészséges súlyom megtartásáért kell küzdenem, ami sokkal kisebb. Nyilván most már az a cél, hogy ne hízzak vissza. Alig 2000-2300 kcal közt ehetek úgy, hogy heti 5x 2 órát sportolnom is kell. Ha többet eszek/ kevesebbet mozgok/ lazítok kicsit/ nem figyelek mit eszek, akkor baromi gyorsan hízni kezdek.

Kisebb a súlyom, kevesebbet ehetek és többet kell mozognom is, mert a testem energiaigénye lecsökkent. Ezért olyan nehéz ez az egész, mert egy életen át küzd az ember a saját teste ellen.

2023. dec. 13. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!