Ha kihozok egy kutyát a menhelyről és mindennap reggel-este 1-1 órát sétálok vele, az segíthet a fogyásomban?
Sosem hallottam még olyan lehetőségről, hogy örökbefogadás nélkül magadhoz vehess kutyát menhelyről, egyszerűen azért, hogy emberek között, ne pedig rácsok között kelljen élnie. A kérdező esetében egy ilyen megoldás lenne ideális, neki is, meg a kutyának is. Esetleg kérdezz rá a menhelyen, nincs-e idősebb kutyájuk, akit nagy valószínűséggel úgysem tudnak örökbe adni.
Persze a kutyának is vannak érzelmi igényei, kötődik a gazdához, ebből a szempontból rossz neki, ha valaki ideiglenesre viszi el. De a menhelyi léthez képest talán még mindig jobb.
11
Van ilyen,sok szervezet örömmel vár ideiglenes befogadókat. Persze ha úgy nézzük ez így win-win helyzet lenne, de nekem akkor is annyira borzasztó belegondolni hogy valaki fogyókúrás eszközként tekint egy kutyára.
Idióták ....
Nyilván nem csak arra kéne, de mivel ez a fogyis témakör, nem pedig a kutyás, nem azt fogom ecsetelgetni, hogy mivel fogom etetni ...
De ez nem azt jelenti, hogy ne adnék meg neki mindent ...
Egyébként meg, ha valaki "csak" annyit tenne, hogy eteti, szereti és napi 2 órát sétáltatja, már akkor is ezerszer jobb lenne neki, mint a menhelyen a 2*2-es rácsok mögött 0 foglalkozással és moslékon élve ...
És Ti nevezitek magatokat állatvédőknek, sajnálom szerencsétlen kutyákat, akik a kezeitek közé kerülnek ...
Szó sem esett arról, hogy csak lakás vagy kertes ház.
Lakásokról nekem rossz benyomásom van, büdös, szőrös szőnyeg, büdös bagós ember, nem szimpatikus életmód.
Van jobb ötletem, keríts egy barátnőt, aki nincs túl közel, gyaloglás vagy kerékpár kell a megközelítéséhez.
Autóval nem lehet menni, mert a barátnőnél italozni is szoktunk.
(Részegen kerékpározni sokkal jobb.)
Vagy közben már egy másik történetet mesélek? Ezért is ideges a barátnő, a telefon nyomkodása miatt.
14
Hát te írtad azt hogy azért hoznál kutyát, hogy segítse a fogyókúrád a séta, mert egyedül nem tudod magad rávenni, ezért gondoltuk ezt, mert ezt írtad. De ha amúgyis szeretnél kutyát, akkor csak tessék, persze, segíteni fognak vele a séták. :)
Fogyókúrás szempontból: igen, napi egy-két óra séta abszolút segíthet a fogyásban, csak figyelj rá, hogy ne egyél többet a több mozgás miatt. Összességében próbálj meg kalóriadeficitben lenni, a többi tényezőtől függ, hogy ennyi már elég-e hozzá, de a rendszeres napi séta mindenképp hasznos.
A kutyás dologhoz: azzal önmagában SEMMI baj nincs, ha ez az elsődleges motivációd a kutyatartásra, amennyiben végiggondoltad abból a szempontból is a dolgot, hogy mindent meg tudsz-e adni a kutyának, be tudod-e vállalni 10+ évre akár, anyagilag tudod-e vállalni stb. Ha igen, akkor hajrá.
Ha nem, akkor megoldás lehet pl menhelyen sétáltatás önkéntesként, vagy szívességből/pénzért kutyasétáltatás a környéken. Esetleg simán összeismerkedni jófej kutyással és rendszeresen velük tartani. Tudom, hogy egyik se ugyanaz, mert nincs meg a "kényszer", de hátha valamelyik beválik, ha esetleg nem tudsz kutyát vállalni.
Nem mindegy, milyen kutya, egy tacskó nem fog kilométereket vándorolni.
Kezd inkább Pokémon go-zni, ingressezni, vagy bármi, amihez el kell menni valahová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!