Ért már el valaki sikereket a fogyásban?
Én 28 kg-t fogytam 10 hónap alatt 1500 kcal-al. Ami nekem eddig segített, az leginkább a tudatos tervezés. Ez az elején azért nem volt könnyű, elég sok időt kellett rászánnom, de idővel egyre könnyebben és gyorsabban ment. Az 1500 kcal tartás (igyekeszem nagyon-nagyon pontosan számolni) mellett az volt a cél, hogy megegyek legalább 100-120 g fehérjét és minden és étkezésben legyen zöldség vagy gyümölcs. Ezeket nagyjából tudom is tartani. Engem pl. borzasztó lelkesít, ha sikerül valami nagyon finom, alacsony kalóriatartalmú ételt készítenem.
De eszem kenyeret (illetve saját sütésű teljes kiörlésű zsemlét) és minden nap valamilyen édes ízvilágú dolgot. Néha egy kis hagyományos süti is belefér a keretbe.
A mozgást jutalomként építettem be az életembe. - 10-nél előfizettem egy online tornaprogramra (mindennapi lendület), ahol az adott napi tornát csak aznap lehet elvégezni, így ha piros x helyett zöld pipát szeretnék, muszáj rávennem magam a tornára. Ráadásul 15 percesek a tornák, 15 percet mindig lehet szakítani. Látványosan fejlődött a teljesítőképesség, ma már napi 2-3 ilyen tornát lenyomok (+1 nyújtás).
A - 20 kg-s jutalom az volt hogy elmentem falmászó edzésre (a kisfiamat kísérgetem a falmászó terembe évek óta, innen az ihlet). Az első edzésen alig tudtam a falon maradni, nem hogy egy utat megmászni. A másodikon már a legkönnyebbekből (fehér jelzésű) sikerült 1-2, aztán már az összes fehéret meg tudtam mászni, legutóbb már 2 kék (eggyel nehezebb kategória) is ment. Szóval leginkább a folyamatos fejlődés motivál. Meg persze a számok a mérlegen, meg a több számmal kisebb ruhák (48-50-es mérettől jelenleg 40-42-nél járok).
Hello. Én értem el. Pl. elhatároztam még 2016 körül, hogy fogyni fogok. Nem tudom mennyi voltam kb. 95 kiló. Lefogytam 85 kilóra :D . Sajnos visszahíztam azóta. 110 kilóra felmentem - hála az önuralom hiányának... Kb. 1 éve elkezdtem diétázni. Most olyan 94 kilónál tartok.
Van hova még fogyni, viszont már nem olyan kövér az arcom, nem lóg a hasam. 85 kilóra nem akarok lemenni. 88 körül megelégednék:). 180 cm a magasságom. 27F.
14-es vagyok. Ja és hogyan? Szimplán visszafogom a zabálást. Enni eszek. Mindent. Cukrozott ételeket kerülöm, barna kenyeret eszek. Este pedig igyekszem nem vacsorázni. Max pár falatot eszek legkésőbb este 6-ig.
Sajnos a magyar társadalomba bele van kódolva a zabálás. Ha karácsony van vagy szülinap 5-6 fogás és hányásig kell enni. Inkább a japánokról kéne példát venni. Addig egyél amikor már úgy érzed majdnem tele vagy. Hidd el ha ezt betartod fogyni fogsz.
Nekem eddig "csak" 12 kg ment le a 40 kg túlsúlyból. De nem a fogyást tekintem sikernek, akkor sem, ha az összes felesleg lemegy majd. Nekem az a siker, ha tisztázom magamban végre a falásrohamaim okát, egészséges kapcsolatom van az étellel és helyesen kezelem az érzelmeimet. A hízásom csak tünet volt, a kinézetem egy rossz mellékhatás.
A motivációm, hogy ne fájjon folyton mindenem, ne fulladozzak és egészségesen neveljem fel a gyerekemet. Már most vannak változások, szerintem jó úton haladok. Nekem ez máris motiváció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!