Mit tegyek, ha stresszevő vagyok?
Azt hiszem be kell lássam, hogy stresszevő vagyok. Az evés megnyugtat. Akkor is kajázok, ha unatkozok, vagy éppen nincs mit csinálnom.
Szerencsére nem vagyok nagyon túlsúlyos, 174/79F, de szeretném ledobni a kis sörhasam, viszont képtelen vagyok szigorú diétát tartani.
Itthonról dolgozok, ha rámomlanak a feladatok vagy éppen nincs mit csinálnom, akkor állandóan a hűtőt nyitogatom. Szerencsére nincs benne már semmi, de akkor is ott állok és nézem. Full gáz.
Próbáltam vízzel kompenzálni, de akkor meg állandóan WC-re járok.
Érdekes egyébként, h pl szakítás után meg mindig fogyok, hiába eszek sokat.
A munkával van a gond. A világ legjobb diétája se működik ha az embernek dolgoznia kell mint egy rabszolgának.
Ezeket a diétákat általában milliomos testépítők, elkényeztetett influencerek (akik még soha nem dolgoztak egy percet se), meg büfészakon végzett dietetikusok és edzők találják ki. Az a közös bennük hogy irodai munkával még sose találkoztak.
Nálam a változást az hozta amikor felmondtam a zsarnok munkahelyemen és csináltam egy kisvállalkozást ahol saját magam által készített termékeket árulok. A bevételem a felére csökkent viszont kényetelen voltam meglépni az egészségem érdekében. Azóta kiegyensúlyozott vagyok és sokkal fittebb.
Egyrészt hagyok elöl fogyasztásra kész zöldséget a konyhában (a párolt is bírja a pulton egy napig nálunk).
Másrészt ha édességet eszem, akkor igyekszem lassan, odafigyelve, szertartásosan enni. Stresszes helyzetben én is sokszor oda jutottam, hogy csak kényszeresen tömtem a számba a csokis kekszet, szinte meg se rágva, sokat segített a lassítás.
Plusz egy tipp a stresszre: csinálj pár percig nagyon intenzív sportot. Pl. rohanj fel a lépcsőn. Elvileg az intenzív sport gyorsan leviszi a stresszhormonokat (azt hiszi a szervezet, hogy sikerült elfutni a tigris elől).
Az érzelmi evés, stressz evés stb egy pótcselekvés, tudatosan kell hozzáállni, rá fókuszálni, és leszokni róla, mást csinálni evés helyett. Másképp nem megy.
( én már egy életmódott váltott, lefogyott, ex érzelmi evő vagyok, szóval tapasztalatból írom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!