Az ember hozzá tud szokni nagyon kevés kcal bevitelhez?
Én covid alatt roppant keveset ettem ami fel sem tűnt őszintén, mert egyszerűen nem voltam éhes és beértem kevéssel is.
Viszont alapból vékony típus vagyok, így amikor fogytam 7kg-ot nagyon látszott.
De egy egészséges, mozgalmasabb életmód mellett szerintem nagyon nehéz és nem is érdemes teszem hozzá.
Biztos van akinek megy, vagy nem okoz akkora problémát.
Nekem soha nem ment. Eléggé Rontotta az életminőségemet, amíg még régebben ilyen hülye koplalós fogyókúrákat próbáltam, hát sose tudtam sokáig elviselni. A leghosszabb ilyen összefüggő időszak 8 hónap volt. Meg is viselt lelkileg és testileg is sajnos. De nem volt hosszabb távon élhető, sem egészséges. Ezért is jojózott a súlyom nagyon sokat hosszú évekig. Más módot nem ismertem a fogyásra.
Idővel és sok kudarccal a hátam mögött beláttam, hogy ez NEM az én utam. Elkezdtem tanulni a táplálkozással kapcsolatban, majd Normális energiabevitel (amit úgy sikerült belőni, hogy felfedeztem a kalóriaigény kalkulátort:), és ch csökkentett étrend plusz mozgás mellett fogytam le végül. 4,5 éve csinálom.
mi a nagyon keves neked...
ha a nagyimat megkerded...azt mondja ket tal bableves es 4 szelet feher kenyer utan...miert ettel ilyen keveset edesem?
Ha a regi anorexias enemmel beszelnel azt mondanam ketto alma es 3 pohar viz mar sok egy nap.
relativ.
Függ attol ferfi vagy e vagy no. 18 eves vagy 65. heti 5x jarsz e vizilabdazni vagy szamitogepezel stb stb
Anorexiásként sem "hozzászoksz", hanem mentális beteg vagy, rettegsz enni, és egy idő után a nem evéstől a hormonrendszeredet is totál szétb...od.
Ezért van az, hogy a recovery alatt elég sokáig NEM érzel éhséget, mert nem működnek megfelelően az éhséget jelző hormonok (sőt, sehogy), és ezért kell órára 3-4 óránként enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!