Mire számíthat egy ilyen ember pajzsmirigy-alulműködés esetén?
168 cm, 75 kg, nő. Semmi sport, ülőfoglalkozás. Enyhe pajzsmirigy-alulműködést diagnosztizáltak, még nincs kezelve (pár vizsgálat még hátra van). Napi kalóriabevitele 2000 körül mozog, nem veti meg a szénhidrátokat, cukrokat.
Egy ilyen személy hízni fog?
Attól függ, mennyire működik alul. Mennyi a TSHja? Amúgy nem a diagnózistól hízik az ember.
Én 110 kilóig meneteltem ilyennel, nekem ott derült ki a PM gond.
Betegség hiányában is hízni fog az, aki sokat eszik egészségtelenül és nem mozog semmit.
Szóval, ha már biztos a diagnózis, akkor egy komoly életvitel átformálást javaslok, ha az illető nem szeretne gurulni egy idő után.
Attól, hogy valakinek alul működik a pajzsmirigye, az még nem jelenti azt, hogy nem tud fogyni. Legrosszabb esetben 30% eltérés lehet körülbelül kalóriaigényt tekintve.
Ugyanez igaz a hízásra is. Az ilyen embereknek jobban oda kell figyelni a kalóriabevitelre, de nem lehetetlen semmi. Nézd meg, hogy 2000 kalóriával hogyan alakul 2 hetes távlatban a súlyod a mérleg szerint. Senki sem tudja neked megmondani, hogy X kalória sok, vagy kevés, ez nem így működik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!