Csak nekem tűnik kevésnek ez a kalóriamennyiség, amit ehetek?
24 éves férfi vagyok, 175cm 75kg.
Hetente járok edzeni 4-5 alkalommal (súlyzós edzés), illetve az életmódomból adódóan a napi lépésszámom is elég magas. A nap végére mindig megvan a 18.000, de átlagban inkább a 20.000 a megszokott.
Feltűnt, hogy borzasztó keveset ehetek annak ellenére, hogy férfi vagyok és úgy gondolom, hogy elég magas a napi aktivitásom.
68kg lenne a cél, de konkrétan 1700 kalórián is nagyon lassú a fogyás.
2100 kalória még így is a szintentartásom, ami szerintem nevetséges. Volt egy nagyobb súlyvesztésem, -35kg, még 2 évvel ezelőtt, ha ez számít valamit. A gond az, hogy én ennék többet, de egyszerűen nem tudok, mert, ha többet eszek, akkor nő a súlyom.
Nem gyorséttermi kaján élek, számolom a kalóriát és makrókat. 50% szénhidrát, 35% fehérje, 15% zsír.
Csalódott vagyok és nem tudom mit tehetnék ez ellen. Egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy ennyit ehetek csak.. Ha nem lenne ilyen a napi aktivitásom, akkor 1600 kalória lenne a súlytartásom, vagy micsoda? Nem értem... Konkrétan egy nő is többet eszik úgy, hogy nem csinál semmit egész nap, én meg konkrétan ezért a 2100 kalóriért és kidolgozom a belem minden nap, hogy legalább ennyit ehessek..
12#
Pontosan ezt csináltam. 2300 kalórián jött havi +1kg.
Lehetetlen, hogy elszámoljam a kalóriát, de, ha még pár száz kalóriát elszámolnék is bőven lehetne 2500 minimum a szintentartásom..
Kivétel nélkül meg van a heti 4-5 edzés és a lépésszám is minden egyes nap.. Konkrétan kidolgozom a belem csak azért, hogy annyit ehessek, mint egy 12 éves gyerek.. :D (sőt, még neki is kevés lenne 2100 kalória súlytartáshoz)
Endokrinológiára kérek holnap időpontot, mert nekem is gyanús, hogy valami gond van a háttérben..
"Hetente járok edzeni 4-5 alkalommal (súlyzós edzés)"
Ennek miértelme?
1600 kcal nekem a sulytartasom 155 centis 68 kilos lanykent heti 1 edzessel. Szerintem neked 1600 a bmrid lehet tehat sport nelkul is 1900 korul van a sulytartasod.
Az izomszazalek noveli az alap kaloriat illetve a sport. Ha tobbet akarsz enni akkor ezeket javaslom.
Illetve ennyibol siman jol lehet lakni normalis minosegu etelekbol. Zoldsegy teljes kiorlesu pekaru, gabonay rostok, feherjey jo zsirok.
( gondolj arra hogy az en sukytartasom sport nelkul 1450 kaloria. Amikor fogyni kezdtem akkor meg 1790 kcal mellett fogytam)
Pont ez a lényeg, hogy én még 1700 kalóriával (ami a BMR-em) is nagyon minimálisan fogyok. (havi 1kg se) És ehhez is napi 12km-t sétálok és heti 5x edzek férfi létemre. Szóval még ennyi sporttal is valahol 2000 kalória a szintentartásom, ami nevetségesen kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!