Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Csak nekem tűnik kevésnek ez...

Csak nekem tűnik kevésnek ez a kalóriamennyiség, amit ehetek?

Figyelt kérdés

24 éves férfi vagyok, 175cm 75kg.

Hetente járok edzeni 4-5 alkalommal (súlyzós edzés), illetve az életmódomból adódóan a napi lépésszámom is elég magas. A nap végére mindig megvan a 18.000, de átlagban inkább a 20.000 a megszokott.

Feltűnt, hogy borzasztó keveset ehetek annak ellenére, hogy férfi vagyok és úgy gondolom, hogy elég magas a napi aktivitásom.

68kg lenne a cél, de konkrétan 1700 kalórián is nagyon lassú a fogyás.

2100 kalória még így is a szintentartásom, ami szerintem nevetséges. Volt egy nagyobb súlyvesztésem, -35kg, még 2 évvel ezelőtt, ha ez számít valamit. A gond az, hogy én ennék többet, de egyszerűen nem tudok, mert, ha többet eszek, akkor nő a súlyom.

Nem gyorséttermi kaján élek, számolom a kalóriát és makrókat. 50% szénhidrát, 35% fehérje, 15% zsír.

Csalódott vagyok és nem tudom mit tehetnék ez ellen. Egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy ennyit ehetek csak.. Ha nem lenne ilyen a napi aktivitásom, akkor 1600 kalória lenne a súlytartásom, vagy micsoda? Nem értem... Konkrétan egy nő is többet eszik úgy, hogy nem csinál semmit egész nap, én meg konkrétan ezért a 2100 kalóriért és kidolgozom a belem minden nap, hogy legalább ennyit ehessek..

2023. aug. 5. 19:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Mi a baj 1700 kcal-lal? Az 2 kg krumpli.
2023. aug. 6. 10:24
 12/18 András0517 válasza:
58%
Nekem ez nagyon kevésnek tűnik. Én 2 hetes ciklusokban próbálkoznék emelni, elsőnek emelném legalabb 2100 ra, az 400 kaloria=100 gramm csirkemell és megnézed hogy valtozik a sulyod/ energiaszinted. Ha tenyleg 4-5x edzel és tenyleg rendszeresen és keményen, akkor ez keves kaja 24 evesen a szervezetnek nem tesz jot hosszutavon, és a zsirt is feljebb vinnem 20%ra. Én nem is tudnék 1600 kalorian edzeni, harekonyan biztos nem.
2023. aug. 6. 12:10
 13/18 anonim ***** válasza:
Teljesen jó ez a magasság és súly arány, ne akarj 68 lenni. Nem zsíros vagy, hanem izmos. Az anyagcserédet vizsgáltasd ki.
2023. aug. 6. 12:34
 14/18 A kérdező kommentje:

12#

Pontosan ezt csináltam. 2300 kalórián jött havi +1kg.

Lehetetlen, hogy elszámoljam a kalóriát, de, ha még pár száz kalóriát elszámolnék is bőven lehetne 2500 minimum a szintentartásom..

Kivétel nélkül meg van a heti 4-5 edzés és a lépésszám is minden egyes nap.. Konkrétan kidolgozom a belem csak azért, hogy annyit ehessek, mint egy 12 éves gyerek.. :D (sőt, még neki is kevés lenne 2100 kalória súlytartáshoz)

Endokrinológiára kérek holnap időpontot, mert nekem is gyanús, hogy valami gond van a háttérben..

2023. aug. 6. 18:30
 15/18 anonim ***** válasza:
#14, konzultálj a háziorvosoddal is, mert lehet, hogy bizonyos vizsgálatokra ő is be tud utalni. Vagy elmondja, hogy milyen labor eredményekkel érdemes az endokrinológiára érkezned, hogy felgyorsítsd a dolgokat. Ha beutalni nem is tud, magánban megcsináltathatod beutaló nélkül.
2023. aug. 6. 22:29
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

"Hetente járok edzeni 4-5 alkalommal (súlyzós edzés)"

Ennek miértelme?

2023. aug. 7. 00:50
 17/18 anonim ***** válasza:

1600 kcal nekem a sulytartasom 155 centis 68 kilos lanykent heti 1 edzessel. Szerintem neked 1600 a bmrid lehet tehat sport nelkul is 1900 korul van a sulytartasod.

Az izomszazalek noveli az alap kaloriat illetve a sport. Ha tobbet akarsz enni akkor ezeket javaslom.

Illetve ennyibol siman jol lehet lakni normalis minosegu etelekbol. Zoldsegy teljes kiorlesu pekaru, gabonay rostok, feherjey jo zsirok.

( gondolj arra hogy az en sukytartasom sport nelkul 1450 kaloria. Amikor fogyni kezdtem akkor meg 1790 kcal mellett fogytam)

2023. aug. 7. 17:16
 18/18 A kérdező kommentje:

Pont ez a lényeg, hogy én még 1700 kalóriával (ami a BMR-em) is nagyon minimálisan fogyok. (havi 1kg se) És ehhez is napi 12km-t sétálok és heti 5x edzek férfi létemre. Szóval még ennyi sporttal is valahol 2000 kalória a szintentartásom, ami nevetségesen kevés.

2023. aug. 7. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!