Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Csak nekem tűnik kevésnek ez...

Csak nekem tűnik kevésnek ez a kalóriamennyiség, amit ehetek?

Figyelt kérdés

24 éves férfi vagyok, 175cm 75kg.

Hetente járok edzeni 4-5 alkalommal (súlyzós edzés), illetve az életmódomból adódóan a napi lépésszámom is elég magas. A nap végére mindig megvan a 18.000, de átlagban inkább a 20.000 a megszokott.

Feltűnt, hogy borzasztó keveset ehetek annak ellenére, hogy férfi vagyok és úgy gondolom, hogy elég magas a napi aktivitásom.

68kg lenne a cél, de konkrétan 1700 kalórián is nagyon lassú a fogyás.

2100 kalória még így is a szintentartásom, ami szerintem nevetséges. Volt egy nagyobb súlyvesztésem, -35kg, még 2 évvel ezelőtt, ha ez számít valamit. A gond az, hogy én ennék többet, de egyszerűen nem tudok, mert, ha többet eszek, akkor nő a súlyom.

Nem gyorséttermi kaján élek, számolom a kalóriát és makrókat. 50% szénhidrát, 35% fehérje, 15% zsír.

Csalódott vagyok és nem tudom mit tehetnék ez ellen. Egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy ennyit ehetek csak.. Ha nem lenne ilyen a napi aktivitásom, akkor 1600 kalória lenne a súlytartásom, vagy micsoda? Nem értem... Konkrétan egy nő is többet eszik úgy, hogy nem csinál semmit egész nap, én meg konkrétan ezért a 2100 kalóriért és kidolgozom a belem minden nap, hogy legalább ennyit ehessek..

2023. aug. 5. 19:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
53%
Az én BMR-em 1270 kcal 160 cm, 55 kg-os nô… és ez csak a BMR, a súlytartásomhoz kb. 1800-1900 kellene, szal de, neked ez tényleg kevésnek tûnik.
2023. aug. 5. 19:53
 2/18 anonim ***** válasza:
0%
Egyél többször kevesebbet és tolj be egy kis plusz kardiót a rutinodba. A súlyemelés nem valami kalóriaégető tevékenység és a szétszórt 20k lépés is, 75kg mellett nem tud elégetni felháborítóan sokat.
2023. aug. 5. 19:56
 3/18 anonim ***** válasza:
30%
#1 Hát, nemtudom, én ugyanezekkel a paraméterekkel 1800 kalóriától már hízok. Súlytartáshoz 1600-at eszek kb., rendszeres sport mellett (heti 4x2 óra), ha fogyni akarok ennél kevesebbet kell ennem.
2023. aug. 5. 20:31
 4/18 anonim ***** válasza:
#jogos, 1600-1700 most megnéztem. Bocsi, kérdezô! (én 1400-at eszek most a fogyáshoz, hasonló mozgás mellett már látható eredmények vannak :))
2023. aug. 5. 21:00
 5/18 anonim ***** válasza:
39%

Nem mindegy mit eszel mennyit alszol es emberenkent is valtozo hormonokrol nem is beszelve, ez a kaloria szamolgatas szamomra sose tunt exact tudomanynak.

Nyilvan ha kaloria deficitben vagy akkor fogysz de nem mind1 h mibol.

En azt javaslom legyen tiszta etkezesed edzel kemenyen es egyel annyit amit a szervezeted kivan, a kajat meg ne kalkulatorok alapjan lodd be hanem figyeld magad es eredmenyek alapjan emeld vagy csokkensd az adagod.

Kondiban ugy se a kilokat kell nezni hanem a tukrot.

Lehetsz te 75 kilosan is szaraz ezzel a magassaggal.

2023. aug. 5. 22:17
 6/18 anonim ***** válasza:

Amugy en probaltam kaloria szamolast nekem nem jott be. Ami viszont igen az a macroc figyelese. Zsir feherje szenhidrat a testomeghez viszonyitva.

Elvileg ebbol is kijon a kcal igenyed de ez is azt demonstralja h nem mind1 mit eszel nem eleg kaloriat figyelni.

2023. aug. 5. 22:19
 7/18 anonim ***** válasza:
80%
Te ugyanaz vagy, aki pár hetente kiír egy hasonló kérdést ide? Napi 2000 lépés, sokat edz, és nem érti, hogy akkor miért nem fér bele neki több kalória.
2023. aug. 5. 22:29
 8/18 A kérdező kommentje:

7#

Ez az első kérdésem.

Többieknek köszi az eddigi válaszokat :)

2023. aug. 5. 22:33
 9/18 anonim ***** válasza:
55%

#8: #7 vagyok. Ez esetben érdemes lenne visszakeresned, bár nem tudom, hogyan lehet hatékonyan. A korábbi válaszok relevánsak lehetnek neked.

A triviális tippek, amik mindig előjönnek ilyenkor (és szerintem nem teljesen értelmetlenek):

(1) elrontod a számolást, pl. iszol cukros üdítőket és azokat nem számolod

(2) pajzsmirigy-alulműködésed van, és ezért jóval takarékosabb a szervezeted, mint az átlag, gyógyszerrel rendezni lehetne

(3) cukorbeteg vagy inzulinrezisztens vagy, ez is bekavarhat (ha jól értem, ilyenkor kb az történik, hogy a sejtjeid éheznek, nem jut el hozzájuk a kaja, ellenben a szervezet elraktározza zsírként)

(4) talán más makró aránnyal, pl. a zsír növelésével a szénhidrát rovására, hátha ez kicsit növelné a szervezeted felhasználását

(5) ha fogyasztasz gyors felszívódású szénhidrátot, csökkentsd az arányát és helyettesítsd lassú felszívódásúval, szintén növelheti a szervezeted fehasználását

(5) teljesen egészséges vagy, de peches alkat és így jártál.

2023. aug. 5. 22:51
 10/18 anonim ***** válasza:

"Konkrétan egy nő is többet eszik úgy"

A helyemben azért biztos, nem lennél. ;)

160/58 és a napi 10 órás ülőmunkám mellett 1400 a súlytartó kalóriám úgy, hogy biciklizek munkába és vissza. Ennél több nem fér bele.

2023. aug. 6. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!