Csak nekem tűnik kevésnek ez a kalóriamennyiség, amit ehetek?
24 éves férfi vagyok, 175cm 75kg.
Hetente járok edzeni 4-5 alkalommal (súlyzós edzés), illetve az életmódomból adódóan a napi lépésszámom is elég magas. A nap végére mindig megvan a 18.000, de átlagban inkább a 20.000 a megszokott.
Feltűnt, hogy borzasztó keveset ehetek annak ellenére, hogy férfi vagyok és úgy gondolom, hogy elég magas a napi aktivitásom.
68kg lenne a cél, de konkrétan 1700 kalórián is nagyon lassú a fogyás.
2100 kalória még így is a szintentartásom, ami szerintem nevetséges. Volt egy nagyobb súlyvesztésem, -35kg, még 2 évvel ezelőtt, ha ez számít valamit. A gond az, hogy én ennék többet, de egyszerűen nem tudok, mert, ha többet eszek, akkor nő a súlyom.
Nem gyorséttermi kaján élek, számolom a kalóriát és makrókat. 50% szénhidrát, 35% fehérje, 15% zsír.
Csalódott vagyok és nem tudom mit tehetnék ez ellen. Egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy ennyit ehetek csak.. Ha nem lenne ilyen a napi aktivitásom, akkor 1600 kalória lenne a súlytartásom, vagy micsoda? Nem értem... Konkrétan egy nő is többet eszik úgy, hogy nem csinál semmit egész nap, én meg konkrétan ezért a 2100 kalóriért és kidolgozom a belem minden nap, hogy legalább ennyit ehessek..
Nem mindegy mit eszel mennyit alszol es emberenkent is valtozo hormonokrol nem is beszelve, ez a kaloria szamolgatas szamomra sose tunt exact tudomanynak.
Nyilvan ha kaloria deficitben vagy akkor fogysz de nem mind1 h mibol.
En azt javaslom legyen tiszta etkezesed edzel kemenyen es egyel annyit amit a szervezeted kivan, a kajat meg ne kalkulatorok alapjan lodd be hanem figyeld magad es eredmenyek alapjan emeld vagy csokkensd az adagod.
Kondiban ugy se a kilokat kell nezni hanem a tukrot.
Lehetsz te 75 kilosan is szaraz ezzel a magassaggal.
Amugy en probaltam kaloria szamolast nekem nem jott be. Ami viszont igen az a macroc figyelese. Zsir feherje szenhidrat a testomeghez viszonyitva.
Elvileg ebbol is kijon a kcal igenyed de ez is azt demonstralja h nem mind1 mit eszel nem eleg kaloriat figyelni.
7#
Ez az első kérdésem.
Többieknek köszi az eddigi válaszokat :)
#8: #7 vagyok. Ez esetben érdemes lenne visszakeresned, bár nem tudom, hogyan lehet hatékonyan. A korábbi válaszok relevánsak lehetnek neked.
A triviális tippek, amik mindig előjönnek ilyenkor (és szerintem nem teljesen értelmetlenek):
(1) elrontod a számolást, pl. iszol cukros üdítőket és azokat nem számolod
(2) pajzsmirigy-alulműködésed van, és ezért jóval takarékosabb a szervezeted, mint az átlag, gyógyszerrel rendezni lehetne
(3) cukorbeteg vagy inzulinrezisztens vagy, ez is bekavarhat (ha jól értem, ilyenkor kb az történik, hogy a sejtjeid éheznek, nem jut el hozzájuk a kaja, ellenben a szervezet elraktározza zsírként)
(4) talán más makró aránnyal, pl. a zsír növelésével a szénhidrát rovására, hátha ez kicsit növelné a szervezeted felhasználását
(5) ha fogyasztasz gyors felszívódású szénhidrátot, csökkentsd az arányát és helyettesítsd lassú felszívódásúval, szintén növelheti a szervezeted fehasználását
(5) teljesen egészséges vagy, de peches alkat és így jártál.
"Konkrétan egy nő is többet eszik úgy"
A helyemben azért biztos, nem lennél. ;)
160/58 és a napi 10 órás ülőmunkám mellett 1400 a súlytartó kalóriám úgy, hogy biciklizek munkába és vissza. Ennél több nem fér bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!