Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most akkor mennyi kalóriát...

Most akkor mennyi kalóriát égetek el ezek szerint? Több lent.

Figyelt kérdés
Utánna néztem a neten, hogy nagyjából hány kalóriát kéne ennem, hogy elkezdjek fogyni, az oldalon külön megemlítette, hogy a testem hány kalóriát éget el, teljesen nyugodt állapotban. Most pedig megnéztem a netem, hogy 8 óra középnehéz munkával hány kalóriát égetek el. Ebben benne van az alap kalóriaégetésem vagy azt rákell számítani még?

2023. júl. 29. 14:13
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nagy a katyvasz, bármelyik lehet. A legtöbb adat úgy van megadva, hogy pl. a 8 óra középnehéz munkába beleérti abban a 8 órában a teljes kalóriafelhasználást, tehát akkor aznapra már csak 16 órányi "alap" kalóriafelhasználást kell számolnod.

Azért szokott így lenni, mert a teljes kalóriafelhasználást könnyebb mérni, ezért ezt írják a táblázatokba.

A kalóriaszámoló programok simán rosszul számolnak emiatt (emiatt is, meg amúgy is az egész egy becslés és nagyon nehéz pontos becslést csinálni).

Ez az egész kalóriaszámolgatás sajnos csak "jobb mint a semmi" kategória, meg "jobbat nem találtunk még ki". Nem jó, csak nincs jobb. Legalábbis én így látom. Ezzel együtt nekem is a kalóriaszámolás segített fogyni.

2023. júl. 29. 16:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Az ilyenolyan sportok altal elfogyasztott kaloria mind rossz. Azt nagyon nehez megbecsulni ss minden embernek mas. Neke. 154 ventis 70 kilos nokent kb 200 kcalt eget fel oea biciklizes a paromnak aki 192 cm es 98 kilo kb 390et.

Szoval az ilyen altalanos szamok semmikepp sem jok.

A fekvesben elegetett energia (BMR) amit szamolj ki. Azt szorozva 1.2-vel kapod az ulomunkas kaloriaegetest. Elmesz munkaba, intezed a dolgaid, hazamesz stb. Ha 1.3mal vagy 1.4gyel szorzod az kb a heti 1-2 edzesnek felel meg. Stb srb. Ez a szorzort ertek az atlagos napi egetesed. Ennel kell kevesebbet enni a fogyashoz.

2023. júl. 30. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!