Családi összejövetel így hogy?
Bonyolultak mostanság a dolgok de próbálom röviden leírni.
Egész életemben bántott a családom a testsúlyom miatt, kigúnyoltak sokszor megaláztak amiért nem voltam vékony.
Elköltöztem a családtól nagyon messze és megismerkedtem közben valakivel aki elfogadott úgy ahogy vagyok de később ő is nagyon megbántott érzelmileg.
Ennek hatására talán vagy nemis tudom miért nagyon drasztikusan elkezdtem fogyókúrázni. 100+-ból most kb 44 kiló vagyok.
Pár hónapja javult a családommal a kapcsolatom és amikor hazamentem kb nem ismertek fel. Tettek pár megjegyzést a régi külsőmre ami nem esett jól.
Amikor ebédeltünk is megjegyezték, hogy akkor most a gyomrom is kissebb biztos nem eszek annyit...stb
38 kilósan egyébként kórházba kerültem és magam is tudom ezzel csak bántom magam és 44kilóra is nehezen híztam vissza. Apukám születésnapjára összegyűlik a család de őszinte leszek nem merek előttük enni.
Nem tudom beszéljek e nekik az étkezési problémáimról előtte mert ők semmit sem tudnak erről.
Nem akarom apuról most magamra terelni a figyelmet de nem is akarom feszéjezve érezni magam körülöttük.
A kapcsolat nem lesz rendezve.
Sajnálom. Egyszerűen nem jön ki a matek. Bántalmaztak érzelmileg, és te még azon aggódsz, hogy vigyázz az érzéseikre? Nem fér a fejembe.
Nekem nem adja ki, hogy csaladi bántalmazás=családi összejövetel. Szörnyű, hogy nem látsz rá, nem látod a valóságot, mert megfelelni akarás, a mantrák, amik a fejedbe kerültek ("hát mégiscsak az apám") erősebbek. Ha nem mész el egy pszichológushoz, mielőtt családot alapítasz, iszonyat életetek lesz a továbbiakban.
Nekem ami bevált a családomnál, hogy megköszönöm a jószándékot és megkérem, hogy ne próbáljanak segíteni, mert szeretném én eldönteni, hogy kit mikor és hogyan eszem. Néha hozzáteszem, hogy ahogy az orvosommal is megbeszéltem.
Neked kell erősnek és magabiztosnak lenni abban hogy tudod mit csinálsz.
elösször is azt döntsd el, el akarod e mondani hivatalosan hogy anorexias vagy vagy nem.
Altalaban latszik foleg erzodik az etkezesi zavar az embereken (15 eve vagyok anorexias / bulimias hol egyszer ez hol az).
Kb 10 eve tudja a csaladom. Megtanultunk vele mindannyian elni. Engem jobban stresszelt amikor az elejen titkolni, hazudni kellett...de a szuleim orvosok es nagyon gyorsan rajottek.
Amiota ugymond kiderult es nyiltan lehet beszelni rola, etkezesek elott is tenyleg jo lett. Nyiltan meg lehet mondanom csaladi osszejoveteleknel hogy ma nem vagyok jol ne haragudjatok de pl csak inni fogok rendelni. Vagy senki sem kerdez vagy nez hulyen ha siman kis adag levest eszek es apam pl nem erolteti mar hogy vegyek meg többet mert nyiltan megmondtam parszor hogy apu tudod hogy akkor a WC felett fogok logni.
Voltam 3 terapian mar, nemetorszagban klinikan de sajnos rajtam eddig semmi sem segitett. Mondjuk javult a helyzet mert 19 evesen 33 kg voltam 165 cm-nel most 48 kg vagyok dolgozom, van ferjem, gyerekem..de persze sajnos nem gyogyultam meg
Ez tőled függ. Mit akarsz. Ha családot, akkor az azzal jár, hogy beszélgetni kell, néha tűrni, néha koonfrontálódni.
Ha ezeket nem akarod, akkor ne erőltesd a családosdit. Veszel egy cicát, aki megjegyzések nélkül kedvel és közben szépen eltelik az életed és meghalsz.
Sokan csinálják így.
26
Tehát ha nem jövök ki a szüleimmel vegyek macskát és halljak meg? Ja persze.
Beszélek velük és meglátom mi lesz, nem akarok erőltetni semmit ha nem állnak mellettem az úgyis csak rosszabb lenne akkor inkább hagyom őket.
Ne érdekeljen ki mit mond, és ennyi.
Tudom, nehéz, én 35 kilósra fogytam, majdnem belehaltam, de mióta felépültem full lesza... kinek nem tetszik az étkezésem. Törődjön a sajátjával.
Elmondtam nekik a problémám egyedül a bátyám az aki valahogy nem képes felnőttként viselkedni. Jövőhéten elmegyek apu szülinapjára de egyszerűen nem fog érdekelni ki mit mond.
Sajnos ismét csak 40kg-ot mutat a mérleg szóval jóízűen fogok enni ami jól esik akárki akármit mondhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!