Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Családi összejövetel így hogy?

Családi összejövetel így hogy?

Figyelt kérdés

Bonyolultak mostanság a dolgok de próbálom röviden leírni.

Egész életemben bántott a családom a testsúlyom miatt, kigúnyoltak sokszor megaláztak amiért nem voltam vékony.

Elköltöztem a családtól nagyon messze és megismerkedtem közben valakivel aki elfogadott úgy ahogy vagyok de később ő is nagyon megbántott érzelmileg.

Ennek hatására talán vagy nemis tudom miért nagyon drasztikusan elkezdtem fogyókúrázni. 100+-ból most kb 44 kiló vagyok.

Pár hónapja javult a családommal a kapcsolatom és amikor hazamentem kb nem ismertek fel. Tettek pár megjegyzést a régi külsőmre ami nem esett jól.

Amikor ebédeltünk is megjegyezték, hogy akkor most a gyomrom is kissebb biztos nem eszek annyit...stb

38 kilósan egyébként kórházba kerültem és magam is tudom ezzel csak bántom magam és 44kilóra is nehezen híztam vissza. Apukám születésnapjára összegyűlik a család de őszinte leszek nem merek előttük enni.

Nem tudom beszéljek e nekik az étkezési problémáimról előtte mert ők semmit sem tudnak erről.

Nem akarom apuról most magamra terelni a figyelmet de nem is akarom feszéjezve érezni magam körülöttük.

2023. júl. 18. 16:21
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
43%

6

Kíváncsi lennék, hány éves vagy! Remélem, 12-nél nem több.

2023. júl. 18. 18:06
 12/30 anonim ***** válasza:
58%

Az étkezési zavaroddal kapcsolatban próbáltál már pszichológushoz menni? Ez nem játék. Nem tudom hány centi vagy, de, ha nem 150 körül, akkor ez a súly nagyon kevés.. Bár ezzel Te is tisztában vagy.

"Egész életemben bántott a családom a testsúlyom miatt, kigúnyoltak sokszor megaláztak amiért nem voltam vékony."

Ez nem család, ez csak felszínes valami és ezt be kell neked is látnod.

"Pár hónapja javult a családommal a kapcsolatom és amikor hazamentem kb nem ismertek fel. Tettek pár megjegyzést a régi külsőmre ami nem esett jól."

Pozitív, hogy javult a kapcsolatod velük, de ez még továbbra is csak egy felszínes családi kapcsolat fog maradni. Aki törődik a másikkal, az nem bánt másokat a külseje miatt, főleg nem családtagot.

Én is kövér voltam, 106kg, de sosem bántottak emiatt. Tisztában voltam vele, hogy kövér vagyok, és épp ennyi szorongás elég is volt, amit magamnak generáltam emiatt. Lefogytam közel 40kgot, és ugyanúgy bánnak velem, ugyanolyan emberként kezelnek, mint 106kgosan voltam, és most, 68kgosan is, és pont ez a normális. A Te eseted pedig elég szomorú és sajnálom, hogy ilyen családod van.

Megértem, hogy rossz egyedül, és jó dolog nyitni a család felé, de egyáltalán nem kötelező csak azért jóban lenned velük, mert Ők a családod. Ha annyira szeretnének és tekintettel lennél rájuk, akkor nem tennének megjegyzéseket a régi külsődre. Valószínűleg bele sem gondolnak, hogy ez mentálisan mekkora teher volt régen, és még most is.

Aki egyszer kövér volt, de lefogyott, az csak az egészségügyi és vizuális része a dolognak, mert attól még fejben ugyanúgy kövér "maradsz" sajnos.

Ha velem így bántak volna "anno", akkor kérdés nem lenne bennem, hogy folytatnám-e a hiper szuper családi kapcsolatokat, vagy sem.. Semmi sem kötelező, ezt jegyezd meg.

2023. júl. 18. 18:14
 13/30 anonim ***** válasza:
71%
Ha annyira szeretnének, és tekintettel lennének rád**
2023. júl. 18. 18:15
 14/30 A kérdező kommentje:

11

Nem velük élek már rég szerinted gyerek vagyok?

Felnőttként is van akinek problémái vannak nem?

12

156 cm vagyok ehhez már majdnem oké a 43-44 kiló csakhogy voltam 35 is amikor kórházba kerültem is 38 voltam.

Kórházt elhagyva is kell természetesen pszichológushoz járnom sokat segített hiztam is már kb 2-3 kilót kell még, egyébként cukorbeteg vagyok és a súlyom ingadozása nem tesz jót. Az egészségem belátom fontosabb mint a súlyom kár, hogy erre csak most jöttem rá.

2023. júl. 18. 18:55
 15/30 anonim ***** válasza:
85%
Menne a franckarika így hozzájuk a lábam se tennék.Milyen család az ilyen? Ha dagadt voltál leszóltak ha meg sikerült fogynod nemhogy örülnének es dícsérnének még felis hozzák a régi duckó korszakodat.Felháborító.Nem mennék a helyedben.
2023. júl. 18. 19:30
 16/30 anonim ***** válasza:
80%

:( ajaj. Bulimia vagy anorexia?

En voltam 33 kg 165 cm-nel. Tudom milyen rettenetes tema es ördögi kör.

Oriasi dolog hogy magadtol felmentel 44 kg-ra. Tenyleg gratulalok. Oszinte leszek...itt a te lelkiallapotod a fontos nem egy olyan csalade akik gunyoltak es 90%ban tehetnek az etkezesi zavarodrol.

Nagyon egyszeru nem mesz el es kesz. Ki tudsz valamit talalni? Ha fontos neked hogy szemelyesen köszöntsd fel apudat menjel egy nappal elötte vagy utanna vagy az unnepseg elött es menned kell tovabb dolgozni vagy nemtudom...ami hiheto es felment es nem lesz belole sertodes.

2023. júl. 18. 20:24
 17/30 anonim ***** válasza:
61%
Hát ez elég kemény dió. A helyedben megpróbálnék előre beszélni velük erről. Ha mást nem a szüleiddel, mert bocsánat, de kutya kötelességük lenne támogatni... Nyilván ha nem tudják, mi a gond, akkor nem fognak, ha tudják, akkor meg elválik, hogyan reagálnak rá. Ha elmondod, és erre pozitív visszajelzést kapsz, pl biztosítanak róla, hogy ők nem tesznek megjegyzéseket, és a többi rokont is rövidre zárják, ha beszólnak, akkor egy próbát megérhet. Ha nem, és már erre elkezdik azt a stílust, amitől rosszul érzed magad, akkor hagyd ki. Ha megkérdezik, miért nem mész, akkor elmondhatod, hogy miattuk. Te adtál esélyt hogy szüleidként viselkedjenek, ők nem éltek vele.
2023. júl. 18. 20:48
 18/30 A kérdező kommentje:

A diagnózisom anorexia de nagyon sokáig elhitettem magammal, hogy ez nem igaz. Nem magamtól orvosi segítséggel híztam 44 kilóra.

A családi összejövetelen a testvéreim a szüleim és én lennénk tehát nagyon a szűk család gondom nagyon a bátyámmal és a szüleimmel van, a nővérem volt az aki azthiszem látta rajtam nincs valami rendben ő azért sokkal elfogadóbb.

Apukám nagyon beteg és én már nem akarok haragot 60 éves lesz szeretné, hogy ott legyek. Azt hiszem előtte leülök velük inkább beszélni.

2023. júl. 18. 20:58
 19/30 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező, a 11-est nem neked írták, hanem az egyik idióta váladzolónak volt címezve.

A körülmények miatt a következőt javasolnám. Hívd fel a nővéred. Mondd el, hogy szükséged van a támogatására. Kéred, hogy ha bánt a család a régi súlyod, evésed, akármi miatt, akkor álljon melléd. Mondd el, hogy mennyit írtak elő, mennyit kéne enned.

Ideális lenne, ha külön tudnál enni. Esetleg csak ebéd utánra odamenni, miután már ettél.

Aput is hívd fel. Mondd el neki, hogy szereted és szeretnél ott lenni a születésnapján. És mondd el, hogy az orvosod előírta, mennyit egyél, fontos lenne, hogy ebbe senki ne szóljon bele.

Ha biztos vagy benne, hogy így kapsz annyi támogatást, hogy ne legyen komoly visszaesés a vége, akkor menj el. De ha nem, akkor inkább nem kéne. Akkor próbálj apuval másképp találkozni.

2023. júl. 18. 21:40
 20/30 A kérdező kommentje:

19

Igen bocsi később láttam nem nekem szólt a 11-es kommentje.

Elmegyek a születésnapjára de előtte most meghívom én a családom mert még soha nem voltak nàlam. Otthon azthiszem bátrabb vagyok és elmondom nekik mi a bajom évekig mivel küszködtem. Ha ennek ellenére sem állnak mellém na akkor már nem tudok mit tenni.

2023. júl. 18. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!