Én böjtöltem majdnem 1 évig, méghozzá elég drasztikusan. 20:4-es böjtöt csináltam, habár nem is voltam ezzel tisztában. Nem tudtam, hogy ez böjt, szimplán csak akkoriban így szoktam meg az étkezéseket.
Rám nem gyakorolt semmilyen negatív hatást. Nem voltam napközben fáradt, teljesen energikus voltam, a vércukorszintem is rendben volt, vérnyomásommal sem volt semmi gond. Ezt szerintem embere válogatja. Van, aki 3 órát nem bír ki tápanyag nélkül, különben szédül. (én e mellett még edzettem is)
De, attól, hogy rám nem gyakorolt negatív hatást (legalábbis fáradtságot tekintve, a többi dolgot nem tudom amik folyamatokat bennem zajlottak ilyenkor..) az nem jelenti azt, hogy bármi előnye származik annak, aki böjtöl.
Még a 16:8-as böjtre azt mondom, hogy simán működőképes, és még talán a 20:4-es is, ha nagyon hardcore módon akarod csinálni, viszont ennél tovább, akár napokig böjtölni teljesen hülyeség.
Most 3 óránként eszek, de nem azért, mert a böjtöt megutáltam, hanem mert rájöttem, hogy izomépítés mellett ez a 20:4-es böjt nem a legjobb megoldás, mert magasan kell tartani az izomprotein szintézist, amit 3 óránkénti fehérjebevitellel megtudsz oldani. Minden szokás kérdése, de az fix, hogy több hátránnyal jár, mint előnnyel a böjtölés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!