Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 10 hónap alatt 40kgot fogyhatok?

10 hónap alatt 40kgot fogyhatok?

Figyelt kérdés
Ezen az oldalon miért írja mki azt hogy lógni fog a bőröm ha 10 hónap alatt ennyit fogyok mikor ez csak heti 1 kg mínuszt jelent hetente? 125kg vagyok és nő
2023. júl. 1. 15:42
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Nem fogsz tudni. 2 hónap után le fog állni a fogyás, és 6 hétig stagnál. Azalatt vagy elveszted a motivációdat, és lassacskán visszajön majdnem az egész, vagy végig kitartasz, de kemény lesz, és nem lesz heti 1 kiló.
2023. júl. 1. 16:05
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

125 kilósan ha fogyni akarsz, akkor első körben ballagj el a háziorvosodhoz, hogy írja fel a súlyodat. Ez azért kell, mert dokumentált hatalmas fogyásnál tb-re megy a hasplasztika. Ha már ott vagy, kérj beutalót mindenfelé, vizsgáljanak ki, lehet egészségügyi oka is a súlyodnak. Ha nem egészségügyi oka van, akkor kérdezd meg az orvost, hogy egy dietetikussal beszélhetnél-e, az azért segíthet egy normális étrend összeállításában.

Ezeket érdemes meglépned mielőbb, főleg, mivel nem kerül neked pénzbe.

2023. júl. 1. 16:15
 3/8 anonim ***** válasza:
55%

A 2-esnek 100 %-ban igaza van.

A másik meg, hogy a havi egy kiló a nagyon fölsö határ, ami még egészégesen lehetséges, de a böröd ezt már nem tudja követni, az ugyanis nem fér bele a heti egy kilóba.

2023. júl. 1. 16:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz, hogy 10 hónap alatt 40 kilót fogyj, a heti 1 kg mínuszra végig szükség lesz, és az nem fog menni. Az elején igen, de végig 10 hónapon keresztül havi 4 kiló rendszeresen? Az emberi test nem egy gép, papíron hiába lehet azt összehozni, azért a valóságban előfordul stagnálás, stb. Nem fog összejönni mindig az a 4 kg mínusz. Amúgy meg szerintem nem feltétlen fog lógni a bőröd, viszont ettől függetlenül -40 kg 10 hónap alatt akkor is sok, nemigazán reális. De amúgy ha elkezded, 10 hónap alatt mindenképp jelentős változást érhetsz el, de szerintem kevés a valószínűsége, hogy ténylegesen meg legyen a 40 kg. Én is kb. 50 kg-t fogytam, és én is megtapasztaltam, hogy bizony vannak itt is hullámvölgyek. Szerintem nem jó ötlet pontos dátumot kitűzni, hogy mikorra kell x kilónak meglennie, mert elveszted majd a motivációdat ha nem jön össze.
2023. júl. 1. 17:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, ahogy a 2# írja.

Első dolgod legyen, hogy háziorvossal konzultálsz, mert, ha sikeresen lefogysz és tartod a súlyod X ideig, akkor fizetik a bőreltávolító műtétet ha esetleg szükséges lenne. (azért írom, hogy esetleg, mert én 34kgot fogytam és egyáltalán nem annyira vészes a bőröm, hogy azt műteni kelljen.. Bár, nálad ez a 40kg fogyás abban az esetben lenne elég, ha 180cm körül vagy)

Illetve, a biztonság kedvéért egy kivizsgálás sem ártana, mert lehet, hogy valami betegség miatt híztál el. (pl pajzsmirigy alulműködés miatt az emberek könnyebben híznak el. Ott van még az IR, vagy PCOS is, ami leginkább a nőkre jellemző) De, az is lehet, hogy szimplán csak amiatt, mert sokat ettél.

"mikor ez csak heti 1 kg mínuszt jelent hetente?"

Heti 1kg mínusz hetente egy 1000 kalóriás deficitet jelent tényleges fogyásból (itt ez alatt azt értem, hogy nem számoljuk bele az elején leadott +kilókat, mert azok szinte csak víz és salakanyag, ezért is van az, hogy az első hónapban ilyen túlsúlyból 5-6kg is lemehet, de ebből 2-3kg a víz és salakanyag).

1000 kalóriás deficit pedig egy koplalás és extrém diéta.

Minél gyorsabban fogysz, annál nagyobb a deficit mértéke és annál tarthatatlanabb lesz ez által a diétád -> ha pedig valami nem tartható hosszútávon, akkor fel fogod adni.

Sokkal inkább úgy fogd fel, hogy valahol a testsúlyod 0.5%-1% között az egészséges fogyás üteme, ahol az 1% az már a felső határ és nem érdemes megcélozni. Én egy 500 kalóriás deficitet tartanék, mellette magas fehérjebevitel mellett végezném a súlyzós edzéseket, és kész. Lassabb lesz az eredmény, de cserébe a végeredmény is sokkal jobb lesz.

Sosem értettem, hogy miért akarnak ennyire sietni az emberek. A felesleg is 10 hónap alatt ment fel rád? Nem.

2023. júl. 1. 17:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Illetve, tapasztalatból beszélek, hogy nem tudom ki találta ki ezt a "heti 1kg mínusz fogyás nagyon jó és egészséges" dolgot, de ez egy hülye volt, az fix.

Én ezt a 34kgot 8 hónap alatt adtam le, havi átlagban még több is, mint a heti -1kg.. Ha újra csinálhatnám, akkor legalább rátennék még 4 hónapot erre és inkább 1 év alatt fogynék le, mintsem 8 hónap alatt 1000+ kalóriás deficittel.. Még most sem értem, hogy hogyan bírtam. :D Nincs semmi probléma, tartom a súlyom, sőt, még azóta fogytam is, de senkinek sem ajánlom az ilyen gyorsabb fogyásokat.

#5 voltam.

2023. júl. 1. 17:28
 7/8 anonim ***** válasza:
76%
Talán. De mi van ha nem? Neki sem állsz?
2023. júl. 1. 17:33
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik dolog az, hogy A bőrfelesleg nagyon egyéni dolog, rengeteg dologtól függ, hogy marad e és ha igen mennyi.

A másik: Nagyon valószínű, hogy 10 hónapon keresztül nem fogsz heti 1 kilót fogyni. Ahhoz masszívan 1100 kcal energiahiány kell naponta, 10 hónapon át, amit hosszútávon rettenetesen nehéz folyamatosan tartani, a szervezeted nem egy számológép, nem lesz mindig egyenletes a fogyásod, + a testsúlyod csökkenésével pedig lassul az alapanyagcsere is, kevesebb energiát fogsz felhasználni mint nagyobb súllyal, így aztán egyre megterhelőbb lesz azt az 1100kcal deficitet megtartani.

Ne gyorsan sokat akarj fogyni kínszenvedve, hanem lassan de tartósan és élhetőbben. Ez fog hosszútávon a hasznodra válni, mert segíthet elkerülni a jojóeffektust Szép lassan, fokozatosan megtanulsz egy új életmódban élni, új szokásokat a mindennapjaid részévé tenni..

Ha eddig ráért, most hova rohansz?

Ha nem 40 kilót fogysz 10 hónap alatt hanem mondjuk reálisabban 20 kilót 1 év alatt, akkor bele se kezdesz? Maradsz így?

Nem ajánlott ilyen szűkre szabni, nagyon frusztráló, és nagy eséllyel csak saját magadat taszítod a kudarcélmény felé.

2023. júl. 1. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!