Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ketózisban érezhetek olyat,...

Ketózisban érezhetek olyat, mintha forrna a vérem?

Figyelt kérdés

Próbálok extrém alacsony CH-t bevinni, így feltételezem már ketózisban vagyok, 1-2 hét után sokszor olyan érzésem van, mintha "forrna a vérem".

Nem tudom másképp megfogalmazni, mintha szóda lenne az ereimben, kb érzem az ereimet, bizseregnek a kezeim, az agyam.

Nem mondom, hogy rossz érzés, de fura. Ha szénhidrátosat eszek, akkor elmúlik.

Ez a ketózis lehet vagy a kalóriadeficit vagy nincs köze hozza?

2023. jún. 23. 22:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
igen simán
2023. jún. 23. 22:04
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
mivel amikor eszel szénhidrátot ,elmúlik, akkor igen. attól van. Valamelyest szükség van CH-ra, én ezt nem vállanám be mert ne mtúl egészséges
2023. jún. 23. 22:05
 3/15 anonim ***** válasza:
89%
Miért csináljátok ezt magatokkal? Orvosilag rá vagy szorulva a ketogén diétára? Mert ha fogyni akarsz, akkor arra ott van a kalóriadeficit, a mértéktartás, a testmozgás...Ezekre ketózis mellett is szükség van, csak ezektől nem érzed magad szarul, a ketózistól meg igen. Nem hiszem, hogy nagyon egészséges lenne egy olyan diéta, amitől azt érzed, hogy forr a véred. Vagy ha másnak egészséges is, a te szervezeted valamiért rosszabbul reagál rá. A tested jelzéseire kellene figyelni, nem az aktuális trendekre.
2023. jún. 23. 22:09
 4/15 A kérdező kommentje:

3 valami rosszul van bekotve nalam, mert normal CH csokkentett dietaval egyszeruen nem tudok fogyni. Ha komolyabb mennyisegu CHt eszek egyszeruen leall a zsiregetesem. Ketoban is nagyon nehezen.

voltam mar dietetikusnal, amit felirt dietas etrendet attol siman hiztam edzes mellett.

voltam mar vele orvosnal tobbszor is, minden labor eredmenyem negativ, nem vagyok cukros, sem IR, verem rendben, megsem szalkasodok. Volt hogy edzes mellett napi 10km-t futottam es nem mentek le a kilok.

Az endokrinologus a vegen annyit mondott, hogy probaljam ki a ketogen dietat. Kiprobaltam es azzal ledobtam 10kg-ot.

8 éve kiserletezgetek ezekkel, szétolvastam az internetet, tisztában vagyok a makrokkal, kaloriakkal, mikor mit erdemes enni, magamra főzök, igyekszek tisztán étkezni, rendszeresen sportolok, de a CH csökkentéssel ott kezdek el fogyni ami már gyakorlatilag ketogénnak számit (50g CH/nap alatt)

egyebkent nem erzem rosszul magam benne, sot, tele vagyok energiaval, nem vagyok ehes, jol alszok, stb.

CH csokkentett modban allandoan ehes vagyok, hol faj a fejem, hol falasi rohamaim vannak. a keto szamomra sokkal kenyelmesebb, komfortosabb - es hatekonyabb is.

igyekszek odafigyelni, hogy csak egeszseges olajokat vigyek be mértékkel, nem szalonnát zabálok sült oldalassal :)

minőségi húsok, rengeteg zöldség, spenót, jégsaláta, uborka, olivaolaj, tojas.

remelem megvalaszoltam a kerdesed.

2023. jún. 23. 22:29
 5/15 anonim ***** válasza:
88%
#4 Nem kérdeztem semmit, egy költői kérdésem volt. Továbbra is biztos vagyok benne, hogy nem a kicsattanó egészség jele, ha azt érzed, hogy forr a véred. Valami probléma biztosan van a szervezetedben, ha megfelelő kalóriadeficit és mozgás mellett egy dekát sem fogysz. Én a helyedben inkább folytatnám a kivizsgálásokat, minthogy a "véremet forraljam". Lehet, hogy valami olyan problémád van, ami később majd nagyobb bajt okoz.
2023. jún. 23. 22:39
 6/15 A kérdező kommentje:

5

ket kerdest is feltettel. ;)

2023. jún. 23. 22:50
 7/15 anonim ***** válasza:
81%
Mennyi a napi kalóriabeviteled, kedves kérdező?
2023. jún. 23. 23:00
 8/15 anonim ***** válasza:
84%

#6 Költői kérdés azt jelenti, hogy nem kell rá válaszolni. Igen, nem egy darab kérdőjel volt, hanem kettő, de tehettem volna az egyik helyett egy vesszőt is akár. Bocsánat, sajnálom, elnézést! Kettő darab kérdőjelet írtam.

Persze kérdőjeleket számolgatni meg kacsintós szmájlikat írogatni jóval egyszerűbb, mint utánajárni, hogy mi baja lehet a testünknek, ha ennyire rendellenesen viselkedik. De ez a te bajod, csak próbáltalak rávezetni, hogy talán érdemes lenne utánajárnod, de hogy megteszed e, vagy tovább pezsegteted a véredet a ketóval, az senkit nem érdekel. Felőlem bélféregdiétába is kezdhetsz.

2023. jún. 23. 23:00
 9/15 A kérdező kommentje:

7: mostanaban 1500 vagy picivel alatta. edzos napokon 1800 korul.

ez felett meg se mozdul a merleg nyelve.

8: nem megsertodni kell, hanem ertoen olvasni es ertelmezhetoen irni.

mint irtam, az elmult 8 evben vegigjartam par orvost, dietetikust, szemelyi edzot, labort. kerlek akkor kritizalj majd, ha felvetted a cipom es vegigjartad az utam. koszonom.

2023. jún. 23. 23:08
 10/15 anonim ***** válasza:
56%
Hát, éppen ezt mondom én is, hogy nem megsértődni kellene, meg magas lóról beszélni, mert semmivel nem vagy különb, mint itt bárki, senkit nem érdekel a cipőd, meg hogy hogyan teszed tönkre a szervezeted. Ha ilyen kis hópihe vagy, akkor nem kell itt kérdést sem feltenni, mert a végén még valaki válaszol és akkor megbántja a pici lelked. ^^ Sokan vannak ebben a kategóriában, akik nemcsakhogy a te utad, hanem még kétszer annyit végigjártak, és mégsem sértődnek halálra, ha valaki válaszol egy kérdésükre. Több vizsgálatra kellene akkor elmenned, de ez tényleg a te dolgod. Ha neked megfelel, hogy egy nyilvánvalóan egészségtelen állapotban vagy, amit a tested jelezni is próbál, meg hogy egyértelműen van egy felderítetlen betegséged, amitől deficitben sem fogsz, akkor neked így rendben van és pont. Mondjuk akkor a kérdésed is felesleges, mert így is úgy is folytatni fogod a ketót, teljesen mindegy, hogy attól vagy e rosszul. :D
2023. jún. 23. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!