Ketózisban érezhetek olyat, mintha forrna a vérem?
Próbálok extrém alacsony CH-t bevinni, így feltételezem már ketózisban vagyok, 1-2 hét után sokszor olyan érzésem van, mintha "forrna a vérem".
Nem tudom másképp megfogalmazni, mintha szóda lenne az ereimben, kb érzem az ereimet, bizseregnek a kezeim, az agyam.
Nem mondom, hogy rossz érzés, de fura. Ha szénhidrátosat eszek, akkor elmúlik.
Ez a ketózis lehet vagy a kalóriadeficit vagy nincs köze hozza?
3 valami rosszul van bekotve nalam, mert normal CH csokkentett dietaval egyszeruen nem tudok fogyni. Ha komolyabb mennyisegu CHt eszek egyszeruen leall a zsiregetesem. Ketoban is nagyon nehezen.
voltam mar dietetikusnal, amit felirt dietas etrendet attol siman hiztam edzes mellett.
voltam mar vele orvosnal tobbszor is, minden labor eredmenyem negativ, nem vagyok cukros, sem IR, verem rendben, megsem szalkasodok. Volt hogy edzes mellett napi 10km-t futottam es nem mentek le a kilok.
Az endokrinologus a vegen annyit mondott, hogy probaljam ki a ketogen dietat. Kiprobaltam es azzal ledobtam 10kg-ot.
8 éve kiserletezgetek ezekkel, szétolvastam az internetet, tisztában vagyok a makrokkal, kaloriakkal, mikor mit erdemes enni, magamra főzök, igyekszek tisztán étkezni, rendszeresen sportolok, de a CH csökkentéssel ott kezdek el fogyni ami már gyakorlatilag ketogénnak számit (50g CH/nap alatt)
egyebkent nem erzem rosszul magam benne, sot, tele vagyok energiaval, nem vagyok ehes, jol alszok, stb.
CH csokkentett modban allandoan ehes vagyok, hol faj a fejem, hol falasi rohamaim vannak. a keto szamomra sokkal kenyelmesebb, komfortosabb - es hatekonyabb is.
igyekszek odafigyelni, hogy csak egeszseges olajokat vigyek be mértékkel, nem szalonnát zabálok sült oldalassal :)
minőségi húsok, rengeteg zöldség, spenót, jégsaláta, uborka, olivaolaj, tojas.
remelem megvalaszoltam a kerdesed.
5
ket kerdest is feltettel. ;)
#6 Költői kérdés azt jelenti, hogy nem kell rá válaszolni. Igen, nem egy darab kérdőjel volt, hanem kettő, de tehettem volna az egyik helyett egy vesszőt is akár. Bocsánat, sajnálom, elnézést! Kettő darab kérdőjelet írtam.
Persze kérdőjeleket számolgatni meg kacsintós szmájlikat írogatni jóval egyszerűbb, mint utánajárni, hogy mi baja lehet a testünknek, ha ennyire rendellenesen viselkedik. De ez a te bajod, csak próbáltalak rávezetni, hogy talán érdemes lenne utánajárnod, de hogy megteszed e, vagy tovább pezsegteted a véredet a ketóval, az senkit nem érdekel. Felőlem bélféregdiétába is kezdhetsz.
7: mostanaban 1500 vagy picivel alatta. edzos napokon 1800 korul.
ez felett meg se mozdul a merleg nyelve.
8: nem megsertodni kell, hanem ertoen olvasni es ertelmezhetoen irni.
mint irtam, az elmult 8 evben vegigjartam par orvost, dietetikust, szemelyi edzot, labort. kerlek akkor kritizalj majd, ha felvetted a cipom es vegigjartad az utam. koszonom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!