5-6 nap
Gondolom nem tudod, hogy a keto semmiben sem jobb egy egészséges ételekből álló kalóriadeficitnél és még egészségtelen is
Én utánanéztem a 3. kommentelő helyett. Szakterületemből kifolyólag elég régóta nyomon követem a ketogén diétát, úgyhogy megállapítható, miszerint egy egészségügyi szempontból a legritkább esetben indokolható étrendről beszélünk, ami számos áltudományos alappilléren nyugszik, ráadásul rengeteg bizonyított fiziológiai kockázatot rejt. Néhány szakirodalom:
ma 07:15!
Nem keto, hanem Atkins. Itt 20 g ch szabad enni az első szakaszban. Amúgy véletlenül választottam ezt, egyik ismerősöm 1 hónap alatt 7 kg fogyott ezzel, energikus, nem iszik kávét, jól alszik és nem puffad tőle.
Amúgy epilepsziás gyerekeknél is alkalmazzák, nem veszélyes étrend.
Linkeltem 7 szakirodalmat, amiben ki van fejtve, hogy a magas zsír és fehérje fogyasztás alacsony szénhidrátbevittelel párosulva milyen káros egészségügyi vonzatokkal jár, úgyhogy utolsó mondatodra nem szeretnék többet reagálni. Epilepsziás gyerekeknél gyógydiétaként alkalmazzák ritka esetekben, rövidtávon, hiszen ez alatt a kis idő alatt nem képes annyira kifejteni káros hatásait (pl. az érrendszerre), viszont az alacsony szénhidrátbevitel segíthet a különböző neurológiai tüneteken. Neked vannak neurológiai tüneteid? Epilepsziás gyerek vagy? Ha nem, akkor semmi nem szól az Atkins mellett szakmailag, csak ellene, de te tudod.
Az ismerősöd nem az Atkins miatt és a 20 g szénhidrát miatt folyott hét kilót, hanem a kalóriadeficit miatt. Ha nem számolod a kalóriákat, és nem vagy tartósan kalóradeficitben, akkor te sehány kilót nem fogsz fogyni ezzel a diétával. Ha viszont a tartós kalóriadeficit megvan, akkor bármilyen táplálkozással képes leszel fogyni, úgyhogy igazán étkezhetnél kiegyensúlyozottan is, felesleges az Atkins-féle egészségtelen, milliószor megcáfolt és egészségtelennek minősített vonalat követni.
Sokat segítene, ha az ismerősöd félinformációi helyett tanulmányokat olvasgatnál. Kezdhetnéd azokkal, amiket linkeltem.
Egyénfüggő teljesen , akár 1-2 hét is lehet, vagy több. A te szervezetedtől függ. A többivel meg ne foglalkozz, sokan szeretnek itt NEM a feltett kérdésre válaszolni.
A keto- t is lehet egészségesen, meg egészségtelenül is csinálni, mint minden más étrendet.
A lényeg, hogy ha nem esik jól, nem kell erőltetni a cht. Mindenki egyen úgy ahogy neki jó. Ha neked a keto jön be akkor úgy .
Én ezt úgy írom, hogy én magam is lowcarb életmód híve vagyok, csak nem annyira alacsony ch bevitellel, mint a keto:), mert az már nekem nem esik jól. Csak sima lowcarb, napi 100g alatti bevitellel. :) De a ketogén ètrenddel sincs semmi gond. Főleg nem atkins diétában. Ott a hivatalos rész ebből csak 2 hét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!