Hogy tu djátok figyelmen kívül hagyni, ha valaki beszól az ételeitekre?
Válaszold azt, hogy számolod a kalóriákat, aszerint táplálkozol és minden, amit eszel az mindig a kalóriaérték határán belül van.
Sajnálom, hogy ilyen minősíthetetlen kollégáid vannak, nem lehet könnyű így dolgozni.
Ne menj velük enni, ha meg problémáznak, mondd hogy a toxikus viselkedésük miatt.
Sajnos vannak ilyen emberek, akik könyékig vájkálnak mások életében, és mindig más életében kell rendezkedniük.
A legjobb felelet:
Mi közöd hozzá? Te fizeted a kajámat?
Először is nem kell tudniuk, hogy fogyni akarsz. Semmi közük hozzá.
Másrészt pedig vissza kell szólni. Engem nagyon idegesít, ha bárki beleszól abba, hogy mit eszem vagy mit nem eszem. Felnőtt emberként nem vagyok kisgyerek, akinek anyuci mondja meg, hogy mit ehet. Úgyhogy én azt szoktam mondani hogy "felnőtt emberként hadd döntsem már el, hogy mit eszem" (igaz nem fogyás miatt, csak én ragaszkodom hozzá, hogy olyat egyek, amit szeretek is)
Én elkezdenék fapofával hülyeségeket válaszolni nekik.
"Á, dehogy lehet ezzel a salival fogyni, tudjátok ti, mennyi kalória van a feta sajtban?"
"Jaj ez ilyen norbi update süti, annál többet fogysz, minél többet eszel belőle."
Légy kreatív. Amúgy tényleg hihetetlen, hogy milyen tökfejek, de sajnos hülyék mindenhol vannak.
Másik lehetőség visszapiszkálni őket:
"Biztos meg akarsz enni egy akkora húst? Vigyázz, elhízol!"
"Hú, saláta? Anorexiás lettél?" (Elnézést az igazi anorexiásoktól, remélem nem bántó ilyet írni.)
Nálam a családtagjaim csinálják ezt, és rohadt idegesítő.
Le vannak ragadva a Schobert Norbi féle "A szénhidrát rossz." felfogáson. Tipikus tévhitekben élnek, Pl.: este 6 után nem eszünk, tilos kenyeret enni, stb. A kalória fogalmáról még csak hírből sem tudnak.
Elmagyaráztam már végtelenszer nekik, hogy mindent lehet enni, ha a kalóriakereteden belül vagy, akkor nem fogsz hízni. De egyik fülökön be, a másikon ki.. Ezért sem szeretek előttük Pl.: csokit, fagyit, vagy bármi olyat enni, mert akkor jön a kérdés: "Te hogyhogy ehetsz ilyeneket?". De az nem zavarja őket, hogy már végtelenszer elmagyaráztam nekik, hogy hogyan működik ez.
Mostanában este megeszek 1 fagyit, és azonnal jön a kérdés, hogy "Hogyhogy ilyet eszel?" Rettentően idegesítő, de nem tudok velük mit csinálni, ahogy Te sem fogsz a kollégáiddal, mert egyszerűen annyira elmaradottak, hogy nem fogják megérteni.
A családi összejöveteleken nem velük eszek, pont ezek miatt. Ők ezt úgy fogják fel, hogy ez nekem rossz. Távoli rokonoktól, ha hazajönnek, mindig jön a kérdés: "Még mindig csinálod ezt?". Az a baj, hogy Ők ezt muszájnak érzik, pedig nekem már ez az életmódom. De nem tudsz mit csinálni, hülyék mindig lesznek.
A vicc pedig az, hogy -40kg van a hátam mögött, de valamiért mindenki jobban ért hozzá, mint Én. :D (a család 80%-án van legalább 10-15kg felesleg)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!