Megemeltem a kalóriát, és fogyok? Hogy lehet ez?
4 hónappal ezelőtt belekezdtem egy fogyásba, 170cm mellé 78kg voltam (amivel nem volt nagy probléma, mert mellette edzek).
4 hónap alatt lementem 67.4kg-ra, viszont a szervezetem már nem nagyon bírta a hosszú ideig tartó deficitet ezért úgy döntöttem, hogy abbahagyom és elég volt.
Elég drasztikus volt, 1600-1800 kalória, ami nem is lenne annyira kevés, de mellette elég magas napi aktivitásom volt. (Heti 4 edzés, illetve naponta +20 ezer lépés)
Ezzel az aktivitással és kalóriával volt, hogy a mérleg nem mutatott változást 3 hétig.
Megemeltem a kalóriát, 1600ról 2300-2500-ra, és 67.4kgról felmentem 69.7kg-ra (több szénhidrát, több kaja, stb, ebből semmi sem volt zsír), majd most azt látom, hogy 3 napja fokozatosan megy lefelé a súlyom.
69.7, 69.6, 68.7, ma reggel pedig 67.9.
Mi ennek a tudományosabb magyarázata?
2#
Mármint nem zsír jött fel, mert centit is mérek illetve a tükröt is nézem.
Te kérdezősködtél a témában egy csomót pár hete? Ott is írták páran, hogy próbáld meg emelni a keretet.
Fizikai szempontból nem számít csodának, hiszen a deficit az bevitt - elhasznált. Ennyivel megnőhetett, amit elhasználtál. De akár az elengedés - stressz csökkentése - is segíthetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!