Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mitől van az, hogy nagyon...

Mitől van az, hogy nagyon lassan hízok és nagyon lassan fogyok?

Figyelt kérdés

Tavaly volt egy szarabb időszakom. Összességében annyiból állt hogy már amúgy is dagadtan felszedtem néhány kilót.

112 kilóról 116-ra felmentem. Ezt úgy, hogy fél évig zabáltam. Nem is volt olyan vészes ahhoz képest, hogy mennyit ettem.

Utána mérsékeltem a kaját, de hiába, az utána lévő 4 hónapban 9 kiló felment.

Mintha akkorra indult volna be a hízás…

November végétől kalóriát számoltam és kötelező jelleggel minden nap sétáltam 8-10 kilométert.

November és február között semmi nem ment le, pedig szemmel láthatólag is sokkal kevesebbet ettem és alkoholt sem ittam.

Május közepe körül lementem 120 kilóra, és folytatva az odafigyelést, csak most így június közepén vagyok 116 kiló.

Normális, hogy a szervezetemnek ilyen sok idő kell ahhoz, hogy “kapcsoljon” ? Akár fogyásról, akár hízásról van szó.

2023. jún. 16. 09:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi a napi kalóriabeviteled akkor, amikor hízol, és mennyi a napi kalóriabeviteled akkor, amikor fogysz?
2023. jún. 16. 09:13
 2/5 A kérdező kommentje:
1# Amikor hízok, 3000 körül van, amikor fogyok 1800.
2023. jún. 16. 09:17
 3/5 anonim ***** válasza:

A számaid alapján ez egy teljesen logikus folyamat.

Ami itt bejön, ami befolyásol és nem a kalória. Stressz, mentális állapot, hormonrendszer. Ez mindenkinek picit más és erősen befolyásolja az anyagcserét

2023. jún. 22. 17:39
 4/5 anonim válasza:

Ez azért van így, mert a kalóriatöbbleted kb 1000-1200 volt naponta, a decifit viszont csak fele annyi. Egy felnőtt nő kb annyi kalóriát éget el egy nap, amennyit megeszel (1800-at), ha nem ülőmunkát végez (ha azt, akkor kevesebbet). Tehát kb annyit égetsz egy nap, amennyit sétálsz plusszban, ami egyébként egy egészséges mértékű fogyást eredményez.

A hízás azért volt, mert habár mérsékelted a kcalt, még mindig több volt a bevitt kalória, mint amit elégetett a tested.

Ha nem vagy elégedett a fogyás mértékével, az 1800-at is lehet még mérsékelni. Az 1500 kcal még egészséges, nem éhezős mennyiség.

2023. jún. 23. 05:48
 5/5 NTBS ***** válasza:
Anyagcsere.
2023. jún. 23. 10:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!