Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A tükörben miért érzékelem...

A tükörben miért érzékelem magam vékonyabbnak, mint a fotókon, amiket random készítenek rólam?

Figyelt kérdés

Utóbbikon mindig jóval vaskosabbnak tűnök. Ez csak a lencsetorzulás miatt van? (remélem)

Melyik a valós kép akkor?

2023. jún. 14. 08:23
 1/9 anonim válasza:
47%
Sajnos a fotó a valós. Én is azt hittem, hogy jól nézek ki. Majd megláttam magam fotókon és kiborultam xd
2023. jún. 14. 08:26
 2/9 anonim ***** válasza:

Mindkét opció lehetséges. Az agynak van egy ilyen kis trükkje, hogy sokszor szebbnek látod magad a tükörben, mint amilyen valójában vagy. Nem csak a súllyal kapcsolatban, mindennel. Viszont a kamerák tényleg tudnak torzítani, attól függően milyen lencsét használsz, a telefon kamerája meg végképp. Nem súly téma, de van olyan képem, ahol oldalról úgy nézek ki, mintha egy téglával arcon vertek volna, full lapos a fejem, az orrom egyenes, alig jön ki a síkból. Na 100%, hogy nem így nézek ki, nincsenek ázsiai felmenőim, és a képek nagy részén sem így nézek ki, csak egy szerencsétlenül eltalált szög, illetve a digitális képek nem úgy készülnek, hogy egyszerre, egy pillanatban rögzítik az összes pixelt, van egy kis eltérés, mint ahogy pl egy hullám végigmegy a víz felszínén. Nyilván ez rövid idő, de ha pl belemozdulsz hirtelen, akkor torzít.

Viszont ha konzisztensen, minden fotón egy bizonyos módon látod magad, vannak mások melletted, és ők úgy néznek ki a fotókon, ahogy te látod őket az életben, akkor valószínűleg nem a fotó csal.

2023. jún. 14. 09:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is tükörben vékonyabbnak látom magam, mint fotón.

Mintha hallottam volna régebben olyasmit, hogy a kamera (mozgó és álló képen is) kövérít. Azért igyekeznek a színészek még inkább karcsúak maradni.

Hozzá kell tennem, hogy akinek testképzavara van, bármelyiken (fotó, tükör) láthatja kövérebbnek magát, annal ellenére, hogy a mellette állókat reálisan látja. Szóval csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel, hogy melyik a valós.

Hasonlóan azt se szabad mondani, hogy az a valós hangunk, amit felvételről hallunk. Felvételről mindenki szörnyűnek hallja a saját hangját. Hasonlóképpen a saját alkatunkat, kinézetünket is nehezebben ítéljük meg reálisan, ha kívülről látjuk.

2023. jún. 14. 09:51
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Ha normális a tükör, akkor én is vékonyabbnak látom magam.

Szerintem sokat számít, a beállás. Tükörnél talán tudat alatt is kontrollálja magát az ember, és a jobb formáját mutatja.

És tényleg kövérít minden felvétel. Én láttam már tv-ben rendszeresen szereplő ismert embert élőben, aki normál testalkatúnak, kicsit erősnek is látszik felvételeken, élőben meg egy nagyon kis törékeny nő.

És persze az is számít, hogy ezek a telefonok bármilyen jó minőségű fotót csinálnak, azért mégsem profi fényképezőgépek.

2023. jún. 14. 12:27
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Mindegyik torzít valamennyit, de a kamera sokkal jobban. A tükör van közelebb a valósághoz.
2023. jún. 14. 13:47
 6/9 anonim ***** válasza:

A tükrök közül is sok torzít, pl a próbafülkékben lévők. Meg az agyad is korrigál abba az irányba, amerre akar. Én pl sokat fogytam, és azóta is kövérebbnek látom magam, mint valójában.

A hangunk az más tészta, hogy felvételről miért hangzik másképp. Az azért van, mert amikor magadat hallod beszélni, akkor a saját testeden is átmegy a hang kifelé is, befelé is, míg amikor visszahallgatod, akkor csak befelé.

2023. jún. 14. 16:48
 7/9 anonim ***** válasza:
A tükör előtt kihúzod magad, és csak azzal, hogy szebben, egyenesebben tartod a hátad, vékonyabbnak tűnsz. Az egészséges tartást kéne automatizálni :-) Meg én a tükörben mindig magamra mosolygok, szerintem az is dob a kinézetemen.
2023. jún. 14. 17:54
 8/9 anonim ***** válasza:
#6 csak azért említettem példának a saját hangot felvételről, mert nyilván nincs mindenkinek idétlen hangja, de felvételről mindenki annak hallja a sajátját.
2023. jún. 14. 18:30
 9/9 anonim ***** válasza:
A tükör 3D-s, a fotó és videó meg 2D-s, ez okozza a torzulást.
2023. jún. 15. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!