LCHF étrend vegaként?
Alacsony szénhidrát, magas zsírtartalom.
A szénhidráttól csak éhesebb leszek. Hormonproblémám nincs, voltam kivizsgáláson.
Húst nem eszem, mert nem szeretem az ízét meg a legtöbb túl rágós nekem. Halat néha eszem.
Olyan étrendet keresek, ami tartható, az ételek eltelítenek.
Milyen ételeket lehet így enni?
"szénhidráttól csak éhesebb leszek"
Ez bro science, szakmailag alaptalan megfigyelés saját magadon, nulla tudományos visszaigazolással. Nem a szénhidráttól vagy éhes, hanem vagy pszichés eredetű ez a jelenség, vagy a rost/fehérje/kalória beviteled túl alacsony, ezért jelentkezik nálad az éhség, bár az éhség mindenki másnál is jelentkezik, hiszen egy természetes emberi neurális érzés.
"LCHF étrend vegaként?"
A vegetáriánus étrend pont azért támogatott egészségügyi szempontból, mert a telített/transz zsírok fogyasztását minimalizálja, a lassan felszívódó szénhidrátokat, a rostokat pedig előnyben részesíti. Nyilván a vegetáriánus nem vegán, tehát halakból, tojásból, tejtermékekből bezabálhatsz sok zsírt, de ez egészségügyileg mindenképp ellenjavallt. Növényi élelmiszerek közül például az olajos magvaknak, az avokádónak, a tofunak, a mogyoróvajnak van relatív magas telítetlen zsírtartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!