Lehet, hogy az epekövek miatt nem tudok fogyni?
Nincs összefüggés ilyen irányban. De a táplálkozás is elősegítheti az epekő képződést.
Fordítva viszont lehetséges: epehólyag-gyulladással hamar le lehet dobni pár kilót, mert a görcsök miatt egy idő után már vizet is alig meg inni az ember, akkor meg főleg, ha be is fektetnek kórházba és nem kapsz csak infúziót.
Érdemes komolyan venni, mert a hasnyálmirigyre is rámehet, az meg életveszélyes tud lenni.
És számíts rá, hogy műtét után (is) kerülni kell a zsíros, fűszeres vagy puffasztó kajákat.
Az egészben a legdúrvább, hogy nem szeretem és nem is eszek sem zsíros sem pedig fűszeres ételeket, már gyerek korom óta! Csirkét, pulykát és halat eszem, zöldségekkel, rizsel, bulgurral néha krumpli. Mindent olaj nélkül sütök, légkeveréses sütőben, sütőpapíron. Chipset sosem szerettem. De még is vannak epeköveim, de mondjuk a családomban eddig mindenkinek volt.
Nem okoz panaszt egyáltalán, nem fáj a hasam, nem görcsölök, csak elmentem hasi UHRa, mert már 10 éve ott vannak, csak most már ki kell venni a köveket
Van olyan hogy nagyobb rá a hajlamod. Nálunk a papámnak, apumnak és nekem is volt.
Azt mondják a műtét után kerülni kell a zsíros kajákat. Hát érzi azt a szervezet, nem is kívántam.
Érdemes lenne kivizsgáltatnod magad. Pajzsmirigy, inzulinrezisztencia is okozhat ilyet. És egy jó dietetikus sem ártana, hogy biztos jól csinálod. Minden kalóriát számolsz? Le is mérsz mindent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!