Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azért vagyok kövér, mert azt...

Azért vagyok kövér, mert azt is gondolom magamról? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Valaki ezt mondta nekem és most elkezdtem rajta gondolkodni. A kövérséggel azonosítom magam és ezért nem tudok lefogyni?

Amikor kamaszodni kezdtem, híztam. Lett pocakom, combom, seggem, mellem. De normál alkatú voltam, csak nem vékony. Elkezdtek a suliban csesztetni emiatt, mindig dagadtoztak. Az akkor 170 cm/45 kilós lányok voltak a szépek, pedig szerintem ez eléggé alultáplált, de akkor ez volt a normális. Később híztam tíz kilót, amit anyukám rosszul kezelt, sokat bántott miatta. Egy idő után én is elkezdtem kövérnek látni magam, ami miatt annyira magam alatt voltam, hogy csak tovább ettem. Gyorskaja, chips, csoki, nekem ez a függőségem, nem a cigi meg a játékok.

Már 28 éves vagyok, voltam vékonyabb, mint most, de teljesen vékony soha. Nem tudom elengedni ezeket a beszólásokat. Meg vagyok róla győződve, hogy a férfiak csak a vékony nőket szeretik, annak ellenére, hogy van párom és volt több is. Ha valaki nem akart velem ismerkedni, azt hittem, azért, mert kövér vagyok. Ha valakinek nem vagyok szimpi, azt gondolom, emiatt van. Úgy érzem, sosem lehetek szép, mert tök mindegy, mit csinálok, én kövér vagyok.

Jelenlegi adataim: 163 cm/76 kg. Legkevesebb 58 kg volt de akkor is zsíros voltam és kövérnek láttam magam.

Fogyni meg nem tudok. Lehet lemegy valamennyi, de utána újra zabálni kezdek. Mintha valami meggátolna abban, hogy lefogyjak. Pedig mindig úgy érzem, hogy az egész életem egy odafigyelés a kajákra. Aztán mégsem, mert mindig találok okot arra, miért zabáljak...

2023. jún. 2. 13:56
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

#18 Nekem orvos mondta a 163 cm 67 kilómmal, 16 éves koromban, hogy "kövér vagy", erre fogta, hogy a menstruációm nem mindig pontosan 28 napra jön meg (létezik egyáltalán ilyen fogamzásgátló nélkül? Biztos, de nem hiszem, hogy ez az általános)

Köszönöm a válaszokat :)

Valamit kezdeni kell magammal, újra szeretnék 60 kg körüli lenni, amire régen beszóltak az osztálytársaim, hogy menjek zsírleszívásra.

2023. jún. 4. 07:24
 22/25 anonim ***** válasza:
24%
Ha majd kijöttél az önsajnálatból, és befejezted a sebeid nyalogatását, akkor kezdj el kalóriát számolni. Kalóriabázis vagy yazio tud benne segíteni. Attól le fogsz fogyni.
2023. jún. 4. 07:34
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom kérdező, tudom milyen érzés. Sokaknál az egészségügyi probélmákat sem veszik figyelembe, el van kenve, mondván "mert kövér, ha lefogyna nem lenne semmi baja". Ez nyilván badarság, rengeteg betegség van, ami nem függ a súlytól és mindenki érdemelne egy kivizsgálást, hogy kiderítsék, valóban a túlsúly okozza-e. Hozzáteszem, nekem is mondta már orvos, hogy fogyjak le, viszont tapintattal. Nem megalázva, odavetve, hanem valódi odafigyeléssel. A testsúly az egy jól látható tulajdonság és az adott ember kultúráltsági szintjén múlik, hogy emiatt megváltozik-e az irántad való hozzáállása és ha igen, akkor hogyan nyilvánul ez meg. 18-as vtam.
2023. jún. 4. 09:40
 24/25 anonim ***** válasza:
0%
Van párod. Akkor meg?
2023. jún. 5. 15:58
 25/25 A kérdező kommentje:
Ja nem tudtam hogy csak a párunknak akarunk tetszeni és magunknak nem kell
2023. jún. 5. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!