Miért vagyok ilyen rosszul ha nem eszem pár óránként?
Régebben ha pl munka miatt nem volt időm enni 8 óráig, akkor sem éreztem semmi különöset, csak hogy éhes vagyok. Napi 2-3 szor étkeztem. Mostanában viszont ha 3 órája nem ettem, akkor remeg a kezem, szédülök, ájulásközeli érzéseim vannak, és furán látok. Ez a mostanában kb 2 éve tart, ezzel egyidőben diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést hashimotot. Gondoltam ez okozza, mert évekig nem állt be a hormon szint hiába emeltük a gyógyszert. Most viszont fél éve már tökéletes tsh értékem van a gyógyszer mellett, de ez a fura tünet nem múlt el. Teljes vérkép szintén tökéletes lett. Haziorvosom lerázott annyival, hogy ez miért baj? Étkezzek akkor gyakrabban.
De szerintem nem normális a dolog. Azért is írtam ide, mert túlsúlyos is vagyok, szeretnék fogyni, de emellett a tünet mellett lehetetlennek érzem. Most kb 2200-2500 kalóriát eszem, tartom a súlyom, és mégis rosszul vagyok az éhségtől gyakran. Hogyan tudnék emellett kaloriadeficitet is tartani?
Ahány szervezet, annyi féle variáció.
Az első étkezésem 5 órakor, a második 7 órakor, a harmadik 9 órakor van. Nem szándékosan, szimplán csak így szoktam meg és én nagyon a megszokások embere vagyok, nem szeretek változtatni.
Konkrétan 5 óráig semmit nem eszek, előtte még edzek is és van napi 20.000 lépésem. Semmi szédülés, semmi rosszullét, a cukrom és vérnyomásom rendben, illetve a közérzetem is tökéletes. Más ezt nem bírná, mert a szervezete nincs ehhez hozzá szokva. Sőt, fokozom ezt még: Kalóriadeficitben is vagyok, mert zsírvesztés a célom.
A cukroddal minden rendben?
Szerintem cukor betegség az oka.
Általában nem kéne, hogy 3 óra után ennyire rosszul legyél...
De egyébként ha túlsúlyos vagy, akkor menj el sportolni. Lehetőleg főleg valami cardiót előszőr, hogy égjen a zsír(pl. futás). De lehet erősíteni is, az sem árt, legalább akkor ez sok kalória az izmodba épül be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!