Kész elegem van! Nem bírom tovább!?
én "csak" cukorbeteg vagyok, nem PCOS-es. nem tudom, te szedsz-e metformint, vagy bármilyen gyógyszert, és hogy beszélt-e veled a doki arról, hogy folytasd-e a cukorbetegek diétáját.
ez a diéta tkp. maga a megtestesült egészséges táplálkozás, semmi extra nem kell hozzá.
meghatározott a napi szénhidrát- és kalóriabevitel, napjában 5-6-szor kell enni (meghatározott mennyiséget). leegyszerűsítve olyan, hogy a napi kajamennyiségedet nem 3, hanem 6 részre szétosztva kell megenni. de persze azt, hogy mit eszel tulajdonképpen, érdemes átgondolni.
szóval, legegyszerűbb, ha a diabéteszes diétának utánanézel.
Nyugodtan gúnyolhatsz nem érintetted meg a lelkem. Úgy gondolom hogy ha neked se lehetne gyereked akkor te is valamivel kompenzálnád a hiányt.
Teljes mértékben igazad van sokat eszem de igyekszem rajta változtatni.
Egyébként pedig tanácsot vártam és nem sértegetést.
Amúgy köszi a választ így még inkább beletemetkezem a depresszióba.
Bár lehet hogy a sértegetésed fog erőtadni ahhoz hogy felülkerekedjek magamon?
Mindenesetre tényleg köszi a választ!
Nekem is PCO-m van. Nem zabálok. A terhességem utolsó 2 hónapja alatt (szintén nem zabáltam, kb. napi 2-3 szendvicset ettem és egyszer 1 főételt) híztam 20kilót. Majd szülés után a szoptatás alatt híztam még 10 kilót.
A gyerek 2 éves és most jött rá az orvos, hogy rejtett cukorbetegségem volt és van, így a szervezetem nem tudja lebontani a szénhidrátot...
Ez is csak azért derült ki, mert már 2jára műtöttek volna meg, mivel fél év alatt sem tudták elállítani a menstruációm és már olyan szinten véreztem, hogy az éjszakai betét egy óra alatt megtelt. A nyakam szőrösödik és a súlyfeleslegem sem múlt el...
Ami az én saram, hogy a gyerek mellett számítógépen dolgozom és fősulira járok, így nem mozgom. Amióta szedem a meforalt, azóta legalább van, ami bontsa a cukrom és fogyok, de a fogyás lényegesen lassabb, mint a hízásom üteme. 2 hónap alatt kb. 4kilót fogytam. A gyógyszertől rengeteget görcsölök és megy a hasam.
Talán még annyi, hogy spontán estem teherbe, váratlanul, tehát ezzel nem volt gondom... de a szőrnövekedés teljesen kikészít lelkileg, a súlyom is gáz és tudom, hogy rengetegen rám néznek és azt gondolják, mint a bunkó, aki itt hozzászólt... Lézeresen kezeltetem a szőröm, már 4 kezelésen vagyok túl, rengeteg pénz és semmi látszata... szóval nem vagy egyedül...
Ha a közelben laknál, akkor futhatnánk együtt esténként :)
Ha nem lehet gyereked, mért nem szerzel be valami háziállatot? Nem helyettesíti, de az evés sem.
Viszont az állat is egy élőlény, amivel foglalkozni kell, amit nevelni kell, tanítani erre-arra, meg etetni.
Lehet ez egy kutya, macska, csincsilla, ezek sokáig élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!