Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi az esélye, hogy így...

Mennyi az esélye, hogy így visszahízza?

Figyelt kérdés
Párom egyszer már eljátszotta ezt. 190 cm 145 kg és elkezd szinte koplalni. 1500-1600 kalóriát fogyaszt. Kibírja pár hónapig, fogy is vele, de utána elkezd újra hízni. Mennyi lenne számára a megfelelő kalória?

2023. márc. 17. 10:36
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Hogy mennyi esély van rá, azt honnan tudjuk, nem ismerjük a párod, te ismered. Ha már egyszer visszahízott, akkor nyilván van rá potenciális esély, hogy ez megint megtörténik. Ebből is látszik, hogy sokszor nem is maga a fogyás a legnagyobb feladat, hiszen ha párod 1600 kalóriával fogy, az egy simán tartható keret. A legnagyobb feladat az, hogy a fogyás után az ember egy életmódváltás keretében beálljon egy kiegyensúlyozott és változatos étrendre egy szintentartó kalóriabevitel mentén, illetve hogy beiktassa az életébe a heti több alkalmas mozgást, sportot. Ha lefogysz, de aztán megint elkezdesz 3000-4000 kalóriákat (valaki többet zabálni), megint minden nap felesleges púpozott tányérok, minden nap gyorskaja, üdítők, rágcsák, chipsek, gumicukrok, édességek, nulla érdemi fizikai aktivitás, akkor nyilván hamar arra eszmél az egyén, hogy extrém módon túlsúlyos.
2023. márc. 17. 10:42
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Az a baj a legtöbb fogyókúrázóval, hogy amikor már lefogyott x kgmot/elérte azt a testsúlyt, amit szerett volna, hogy visszaáll ugyanarra az életmódra, ami a hízásához vezetett, mert megérdemli. Én is itt buktam el tucatnyi alkalommal.
2023. márc. 17. 10:48
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem ilyen súlynál nagyon nem jó ötlet ilyen kevés kalóriával kezdeni, mert igen, neki ez kb. a koplalás kategória, mert amúgy ő most megeszik napi szinten 3500-4000 kalóriát simán (szerintem). Szóval azt hirtelen lecsökkenteni 1500-ra, az nagyon drasztikus. Már azzal is tök jól tudna fogyni, ha 2500-3000 kalóriát enne, de ha többet enne, azzal is tudna lassabb ütemben fogyni. Nem írtad, hogy mennyit szokott mozogni.

Most beírtam egy kalkulátorba, hogy 30 éves, 145 kilós, 190 centis mérsékelt mozgású, és aszerint a súlymegtartó kalóriabevitel az kb. 3800, heti 0.5 kg fogyáshoz 3300 kalória kell. Látod, már 3000 kalória körül is tudna fogyni, nem feltétlen kell rögtön átesni a ló túloldalára.

Egyébként én pl. 171 centis nő vagyok, 63 kg. 50 kg mínusz van mögöttem, de jelenleg még 4 kg van a célomig. Jelenleg naponta kb. 1500 kalóriát eszek. Én, nőként, ilyen adatok mellett. A párodnak ennyi kalória az az éheztetés kategória.

Eddig is úgy tapasztaltátok, hogy 1500 kalóriával bírja egy ideig, majd visszahízza. Valószínűleg újra ez lesz. Nyugodtan lehet 3000 kalória körül kezdeni a fogyást, aztán ha majd csökken a súlya, akkor csökkenteni kell fokozatosan a kalóriabevitelt is.

2023. márc. 17. 12:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
2500at szerintem ehetne.
2023. márc. 17. 12:41
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Aktivitástól is függ, de 3000kcal körül biztos fogyna heti kb. fél kilót. Semmi értelme annak amit csinál.
2023. márc. 17. 13:45
 6/9 anonim ***** válasza:
58%
64,7%
2023. márc. 17. 19:14
 7/9 anonim ***** válasza:
63%

Ha mindig ezt csinálja mindig vissza fog hízni mert hosszútávon élhetetlen ilyen kevés kaja, ha csak nem 150 centis kómás beteg aki vegetál. Tapasztalat.

Én is csináltam párszor, még doki javaslatára is. Idővel egyre nehezebben ment a fogyás, majd aztán már nem is ment, a hízás viszont egyre gyorsabb ütemben történt, mikor már nagyon nem bírtam, és lazítottam a diétán, vagy annyira elkeseredtem hogy x időre fel is adtam. Hiába ettem 1500 kalóriát, vagy még kevesebbet ( hátha akkor fogyok), hiába mértem le mindent, hiába számoltam, hiába mozogtam mellette, Idővel már nem fogytam semmit. Az anyagcserém egy kalap szarrá vált.

Végül Teljesen más utat választottam, és úgy le tudtam fogyni. Teljesen át kellett alakítani az étrendemet, tápanyagarányok tekintetében, és nem kellett ilyen ezer párszáz kalórián éheznem feleslegesen. Pár év alatt pedig meglett az eredménye.

2023. márc. 17. 21:54
 8/9 NTBS ***** válasza:
Sajnos sok.
2023. márc. 18. 09:18
 9/9 anonim ***** válasza:

Az elején 2000-2200 kcal fogyáshoz.

Aztán lehet vinni 100 kiló alatt 1800ra

70 kilo alatt 1600

Sulytartashoz kb 1800 jo lesz

2023. márc. 21. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!