Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám magamat motiváln...

Hogyan tudnám magamat motiválni a mozgásra?

Figyelt kérdés

Eldöntöttem, hogy heti 3x1 órát fogok edzeni, de szinte sosincs hozzá kedvem. KB két hete kezdtem el, de eddig összesen négy napot edzettem a két hét alatt. Egy nap mindig kimaradt..

Valakinek van hasonló tapasztalata? Ki mivel motiválja magát? A motiváló videók /képek nem annyira erőteljesek már nekem. 😔 Vagy ez csak határozott és célratörő embereknek sikerül?

2023. márc. 13. 11:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Próbáld meg eleinte rövidebb időkkel! Facebook-on szokta feldobni nekem Százhegyessy Zita 3 hetes kihívását. Én azzal kezdtem. Annyira rövid az a 15 perc, hogy szinte észre sem veszed. A három hét ingyenes, de pont elég, hogy hozzászokj a rendszerességhez. Egyébként egy idő után érzed is, hogy még pár gyakorlat belefér. Aztán találsz ki új gyakorlatokat magadnak és növeled az időt kicsit. Én így kezdtem annakidején.
2023. márc. 13. 13:20
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem a motivációt az adja, hogy eljárok csoportos edzésre. Időpontra megyek, ott vannak a többiek, edzésterv van. 10 éve járok, rossz érzés, ha kimarad egy-egy edzés, viszont otthon nem nagyon veszem rá magam, hogy bepótoljam.

A másik motiváció, hogy januárban azt gondoltam, hogy le kellene fogynom 3-4 kilót és elkezdtem számolni a kalóriákat. Oda kell figyelnem, hogy az elhasznált érték alatt maradjak, a napi kcal felhasználásomat viszont tudom sporttal növelni és ha megeszek egy plusz süteményt, jégkrémet, elmegyünk hamburgerezni, vagy ilyesmi miatt többet eszem, akkor a számok motiválnak, hogy menjek futni, úszni, vagy menjek be a terembe.

2023. márc. 13. 13:30
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Mindenkinek megy a zöld pipa! :)

Végül arra gondoltam, hogy beiratkozok táncra. Találtam is egy közeli tanctanfolyamot, ahol heti 1x két órás intenzív táncórát tartanak. A héten megyek is megnézni. 😊

Illetve még gondoltam, hogy mellé mehetnék futni vagy biciklizni heti 2-3x. Majd kigondolom, hogy mi legyen. Biciklizni szerettem, de sosem tudtam rendesen beletanulni, mert nincs biciklim. De majd kölcsön kérem valakitől és újra kezdem. 😊

2023. márc. 13. 13:40
 14/14 anonim ***** válasza:
Én úgy motiváltam magam, hogy megláttam a 130 kilós lakótársamat félpucéran, és azonnal eldöntöttem, hogy én nem akarok olyan lenni. Mondtam is neki, te vagy a példaképem annak tekintetében, hogy én nem akarok ilyen disznó lenni. :-D Nem is támogatom, hogy véletlenül elkezdjen fogyni, nem tenne jót a motivációmnak. :-D De ahogy elnézem, esze ágában sincs lefogyni. Így én napi 4 órát edzek heti 5 alkalommal. 2 óra megy hajnalban, és kettő délután. Durván jól nézek már ki, ezt is lehet mondani, de azért még nem perfect. Eldöntöttem, ha már jó is lesz, akkor is folytatom :-D Ebből sosem elég.
2023. márc. 13. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!