Hogyan tudnám magamat motiválni a mozgásra?
Eldöntöttem, hogy heti 3x1 órát fogok edzeni, de szinte sosincs hozzá kedvem. KB két hete kezdtem el, de eddig összesen négy napot edzettem a két hét alatt. Egy nap mindig kimaradt..
Valakinek van hasonló tapasztalata? Ki mivel motiválja magát? A motiváló videók /képek nem annyira erőteljesek már nekem. 😔 Vagy ez csak határozott és célratörő embereknek sikerül?
Nekem a motivációt az adja, hogy eljárok csoportos edzésre. Időpontra megyek, ott vannak a többiek, edzésterv van. 10 éve járok, rossz érzés, ha kimarad egy-egy edzés, viszont otthon nem nagyon veszem rá magam, hogy bepótoljam.
A másik motiváció, hogy januárban azt gondoltam, hogy le kellene fogynom 3-4 kilót és elkezdtem számolni a kalóriákat. Oda kell figyelnem, hogy az elhasznált érték alatt maradjak, a napi kcal felhasználásomat viszont tudom sporttal növelni és ha megeszek egy plusz süteményt, jégkrémet, elmegyünk hamburgerezni, vagy ilyesmi miatt többet eszem, akkor a számok motiválnak, hogy menjek futni, úszni, vagy menjek be a terembe.
Köszönöm szépen. Mindenkinek megy a zöld pipa! :)
Végül arra gondoltam, hogy beiratkozok táncra. Találtam is egy közeli tanctanfolyamot, ahol heti 1x két órás intenzív táncórát tartanak. A héten megyek is megnézni. 😊
Illetve még gondoltam, hogy mellé mehetnék futni vagy biciklizni heti 2-3x. Majd kigondolom, hogy mi legyen. Biciklizni szerettem, de sosem tudtam rendesen beletanulni, mert nincs biciklim. De majd kölcsön kérem valakitől és újra kezdem. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!