Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan állnátok neki a fogyásn...

Hogyan állnátok neki a fogyásnak ilyen életmóddal?

Figyelt kérdés

Általában csütörtök este érek haza egyetemről, hétfő reggel indulok vissza. Azon a 3 és fél - 4 napon főzni szoktam magamnak. Ott az a probléma, hogy van hogy sokáig kell tanulnom, és késő estére igencsak éhes leszek. Ilyenkor ne foglalkozzak vele?

Másik, hogy amikor itthon vagyok, akkor szeretek a barátaimmal, családommal programokra menni. Szülinapozás, étterem, cukrászda, iszogatás, csak hogy az evős-ivós programokat említsem. Ezekből úgy érzem, kizár a diéta, és mindig mikor elkezdem, szociálisan elszigetelődöm kissé...

Ráadásul itthon nagymamám főz, alapvetően nem rosszakat, egy a gond hogy (sokszor bő) olajjal, és hogy nem tudom számolni, csak nagyjából becsülni, de amikor 100ckal különbség néhány gramm zsíron múlik, az úgy eléggé félre vihet.

Szóval igen, a kérdés az hogy hogy oldjam meg a szervezést (azt a részt tudom hogy mit szabad-nem szabad enni, stb...)

A kérdés szempontjából nem releváns, de 165/102 N (70 a cél, ott jól néztem ki nagyon)

Sport: heti 1-2 rúdtánc, legalább heti 1-2 köredzés jellegű saját súlyos erősítő-kardió edzés, és ha nincs meg a heti 3-4 edzés, akkor kimegyek futni pluszba.

2023. márc. 13. 06:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elkezdeni a fogyást, hacsak nincs valami anyagcserebetegséged, könnyű lesz. Egyszerűen ahhoz, hogy a 100 kilódat heti több edzésen megmozgasd, irgalmatlan energiát felhasználsz. És ha ezzel a súllyal képes vagy rúdtáncolni, akkor vannak izmaid is, tehát álmodban is több kalóriát égetsz el, mint az átlag. Persze ha még valahol egy kis plusz kariót be tudsz iktatni, az még pluszban segít (például ne villamossal menj az egyetemre meg a rúdtáncra, hanem gyalog, vagy ha messzebb van, biciklivel, ez igazából sok plusz időt sem igényel).

Ha egészséges az anyagcseréd, akkor remélhetőleg számolás helyett hallgathatsz az éhségérzetedre. Legalábbis én fogyok már attól is, ha csak annyit eszem, hogy ne legyek éhes. Viszont ez az édességekkel, gyorsan felszívódó szénhidrátokkal nem működik teljesen, azoknál figyelni kell a mértékre.

2023. márc. 13. 13:13
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvánvaló, hogy ezzel az életmóddal híztál, tehát maga az életmód nem jó. A válasz egyértelműen az, hogy az életmódon kell változtatni. Nincsenek csodák, egyszerűen ki kell számolni, hogy mennyi kalóriát eszel, mennyit használsz.

Ha pl sokáig tanulsz és utána eszel, akkor ugyanott vagy, mintha a tanulást megszakítva ennél valamit, aztán folytatnád a tanulást.

"Étterem, cukrászda, iszogatás" Ha nem akarod kihagyni, le kell mozognod. Megnézed mennyi kcal ment be, este lefutod.

2023. márc. 13. 13:56
 13/19 anonim ***** válasza:
89%

35kgot adtam le, egyik napról a másikra döntöttem életmódváltás mellett.

Azóta, ha bármilyen családi program van általában nem eszek abból, amiből a többiek. Hogy miért nem? Tudom, hogy simán beleférhet 1-2 kiingás, de magamat ismerve az 1-2 kiingásból lesz utána 3-4 és így tovább.

Van egy célom, és mivel maximalista vagyok képes vagyok mindent beleadni. Naponta csinálom saját magamnak az ételt, számolom a kalóriát, lejárok heti szinten 5x edzeni, nem bulizok, nem iszok, nem cigizek.

A család többi tagja már teljesen megszokta azt, hogy én főzök magamra. Az elején noszogattak, hogy "egyél meg 1-2 süteményt, semmi bajod nem lesz tőle", de már megértették, hogy ahhoz, hogy elérjem a célomat, nem fogom a teljes értékű, tápanyagban gazdag ételemet 1-2 süteményre cserélni. (mert igen, 1-2 sütemény 1 normál adag étkezés, és pont ez a baj ezekkel, kis volumenért és 0 tápanyagért cserébe rengeteg kalória). Szóval ez csak akarat kérdése, minden más csak kifogás. Ha akarnád, akkor a jelenlegi életmódoddal is letudnál fogyni, de kifogásokat keresel: cukrászda, hétvégi programok, buli, egyetem. Ez a legrosszabb mentalitás, ezzel soha az életbe nem fogsz lefogyni. Fejben rendezd át a dolgokat, mert ez elsősorban fejben dől el (mint minden más is az életben).

Tudni kell nemet mondani. Ne egyél olyat, amit nem szeretnél. A bulizással ugyanez. A fogyás és bulizás 2 különböző dolog és NEM megy egyszerre a kettő.

Lehet bármit mondani, lehet vitatkozni velem, de, aki minden hétvégén iszik, az sosem fog lefogyni. Akár 1 hétvégi piálással eltudod rontani az egész heti kalóriadeficitedet amiért "szenvedtél".

Maradhat az étterem, maradhat a cukrászda, de akkor kalkuláld bele a kalóriakeretedbe azt, amit ott eszel. Nincs rossz étel, NEM kell semmit sem kizárnod.

A kalóriakereted belül BÁRMIT ehetsz. A probléma ezzel az, amit fentebb is említettem: 1 tápanyagban gazdag étel, vagy 1-2 szelet sütemény. Nem tudom hogy vagy vele, de én inkább mellőzöm az 5 percnyi boldogságot, amit az 1-2 szelet sütemény okoz, de cserébe eszek egy normálisat, amitől nem leszek éhes fél óra megint.. Persze, ez a te döntésed. Ha csak süteményekkel leszel kalóriadeficitben, akkor is fogyni fogsz, de mivel a kalóriadeficit egy kalóriahiányos állapot (azaz már így is kevesebb kalóriát eszel), ezért nem mindegy az, hogy miből viszed be a kalóriádat, hogy ne a falat kapard már délben..

Lemozogni meg ezeket lehetetlen. :D 1 óra normál tempójú séta kb. 200 kalóriát éget el. Megérné neked mondjuk 1,5-2 órát megállás nélkül sétálni csak azért, hogy lemozogd azt az 1 szelet tortát?

Van rajtad alsó hangon kb. 50kg felesleg, ez rengeteg. Nem tudom, hogy tudsz így bármilyen sportot is csinálni, de 50kg felesleg már bőven az elhízás kategória és biztos vagyok benne, hogy csak Te látod magad erősnek, más pedig inkább kövérnek.. A futást meg így hanyagold, mert hosszabb távon az izületeid tönkre fognak menni. Szép és jó a sport, de ezek szerint semmit sem érsz el velük, ha nem fogysz. Ez is azt mutatja, hogy mozoghatsz te bármennyit, ha nem figyelsz a kalóriára akkor semmit sem ér.

2023. márc. 13. 17:40
 14/19 NTBS ***** válasza:
41%
Több mozgás kevesebb táplálék.
2023. márc. 14. 06:28
 15/19 anonim ***** válasza:
73%

Mi a 102? 102 kiló vagy? Akkor ide olyan fogyókúra kell, amit segítővel együtt csinálsz.

Nem annyira a zsír a lényeg, ahogy nagymamád főz, hanem az, hogy mennyit eszel belőle. Ha elmész bulizni a barátokkal, ott is rendelhetsz ásványvizet, mert te fogyózol, csak be tudd tartani.És biciklizzél sokat, járjál egy héten legalább egyszer uszodába úszni, egy órát ússzál, az nem is olyan sok idő, egy héten mondjuk két vagy három óra ha az utat is számítjuk. És egyél sok főzeléket. Én is többnyire főzelékeket készítek magamnak, igaz, csak nyáron, akkor meg tudom venni a piacon a tököt (gyalulva), a spenótot (bundás zsemlével felséges), a zöldbabot, zöldborsót (nincs jobb, mint a zöldborsó főzelék egy rántottával, amíg tart a szezonja, egyfolytában azt eszem), le is szoktam fogyni nyáron.

2023. márc. 14. 12:38
 16/19 Senior Séf ***** válasza:
62%
1-es jól beszél. Az élet minden területére igaz, hogy soha nem a kifogásokat kell számba venni, hanem a lehetőségeket.
2023. márc. 15. 14:45
 17/19 anonim ***** válasza:
57%
Szerintetek az élet, hogy folyamatosan számolgatunk? Szerintem nem. Én is ezt csinálom 3 éve, és rettenetes. Nem mindenki bírja örökre megváltoztatni az életmódját, és nem mindenkinek lesz könnyű az egész pár hónap belerázódás után.
2023. márc. 31. 15:09
 18/19 anonim ***** válasza:

Soha nem számoltam a kalóriákat, viszont ismerem azt, hogy mi az, hogy mértékkel evés. Ismerem a testemet, és így is fogytam, igaz ugyan hogy, csak pár kg-t, de fogytam. De nem is volt rajtam úgy felesleg.

Mértékkel is lehet enni úgy, hogy fogalmad sincs, hogy mennyi kalóriát eszel meg egy nap, és nem is hízol közben. Na, ez szerintem bonyolultabb, mint a számolgatás.

De te szerintem hagyd abba a szamolgatást, mert csak kínzod magad. Fejben nem álltál át az egészre. Ez a te bajod.

2023. márc. 31. 18:26
 19/19 anonim ***** válasza:
#18 Soha sem fogok tudni "átállni" erre, mert nem tudok mértékkel enni. Nekem az evés arról kéne, hogy szóljon, hogy élvezem. De így viszont sajnos muszáj számolnom, mert különben visszahízok.
2023. ápr. 1. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!