Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen tapasztalataitok...

Milyen tapasztalataitok vannak az egészséges életmóddal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
170 cm és 59 kg vagyok. Általában akkor eszek amikor kedvem van és azt amit megkívánok vagy épp a kezem ügyébe kerül. Az elmúlt években nagyon odafigyeltem az étkezésre és a mozgásra, de várandósságom óta ezzel a témával egyáltalán nem foglalkoztam, a babám 2 éves elmúlt és úgy gondolom itt az idő változtatni. Igazából azoknak a tapasztalataira lennék kíváncsi akiknek sikerült rábírni magukat az egészséges táplálkozásra?!
2017. máj. 26. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Mivel én komoly túlsúllyal rendelkeztem ( 160cm / 95 kg) így kénytelen voltam egészséges életmódra váltani. Eleinte nehezen ment, mert régen én is akkor ettem amikor akartam, és azt amit akartam. De szép lassan ráéreztem a dolgokra, főleg, hogy elkezdtem fogyni is. Az egészséges életmód váltással elkezdtem mozogni is. Eleinte kimerült abban, hogy gyalog jártam mindenhová (munkahelyem 3 km gyaloglást jelentett, vagyis 6 km oda-vissza) majd edzőterembe is jártam. Lassan 2 éve élek így. De az eredménye is megvan. Jelenleg 59-61 kg között mozgok.

Bevallom ha én az elején 59 kg lettem volna, és bármit ehetek, bármikor, akkor nem váltottam volna életmódot, hiszen jó lett volna úgy ahogy volt..

46/N

2017. máj. 26. 22:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy írtál. Sokszor nem érzem úgy jól magam, hogy össze-vissza eszek, ezért szeretnék változtatni.
2017. máj. 26. 22:21
 3/6 anonim ***** válasza:

A csuda tudja, ki nevezi egészséges táplálkozásnak azt, amit én csinálok, mindenesetre én viszonylag elégedett vagyok vele e szempontból, az egészségem az első, az élvezettel együtt, de azt sokféle étel megadja, válogathatok.

Nagy rábírás nem kellett, az egészségem extrém fontos, nagyon komoly motiváló erő, főleg, hogy jóformán semmit nem vesztek, csak nyerek.

Mit értesz tapasztalatok alatt?

Egyéni, kinek mi az ideális, mindenesetre én a jelen életmódomon jobbakat eszem és jobban érzem magam, mint a régin. Ami számomra fontos, azt meghagytam (nem úgy értem, hogy a kedvenceimet, mert sok kedvencemet kidobtam és nem hiányzanak, ha mégis, alkalomszerűen eszem őket), soha egy napig sem sanyargattam magam.

A mozgást pedig csak a legsötétebb életszakaszaimban tudom hanyagolni, mivel ordít érte a szervezetem, lemerülök, fáradt, ideges leszek mozgás nélkül.

2017. máj. 27. 00:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Az, hogy sokszor eszel az nem egészségtelen. Sőt, sokkal jobb, mintha kevésszer ennél nagy adagokat. Alapjában véve a mérték lenne a fontos, tehát a legegészségtelenebb étkezés az, mikor valaki folyton disznohúst eszik, disznozsirban sült kaját stb., mert abban van a legtöbb telített zsírsav, ami szépen lerakodik az érfalban, ha sokat visz be vki. A koleszterinről nem is beszélve. De ezek mind kellenek, kis mennyiségben, hisz nagyon sok anyagot állít elő a szervezet pl. a koleszterinből. A legegészségesebb hús az a hal, csirke stb. Ezekből célszerű a legtöbbet fogyasztani, és csak utána a disznót.

Ezen kívül a zsiradékok mennyiséget is lehet úgy csökkenteni, hogy izvilagra ne csorbuljon a dolog. Pl. mi itthon a sült krumplit sütőben sütjük ki tepsibe, előtte megfőzzük egy picit és ugyanolyan ropogós finom lesz, mint olajban, de nem tocsog a zsírban. Ugyanez pl. A fasírt is. Beletesszük egy muffin formába, 130 fokon kb megsütjük és megsül a saját zsirjaban.

Nem kell a zsíros dolgokat teljesen elhagyni, csak lecsökkenteni a mennyiséget.

Illetve fontos még, hogy kevés mű kaját egyén az ember, pl. bolti virsli, ki tudja mi van benne, mi havonta 1x max 2x eszünk belőle, de a többi előkészített fagyasztott ételből is, csak ha nagyon gyorsan kell megcsinalni az ebédet, akkor eszünk ilyeneket.

Én biológusként végeztem, szóval én azért eszem így, mert pontosan tudom mit okoz a szervezetben a jó magyaros kaja. Mondjuk én szerencsés vagyok, mert a hizastol nem kell tartanom, de a szüleim is így étkeznek, 50 évesek elmúltak már, de semmi bajuk, se magas vérnyomás se semmi, sokat mozognak is mellé persze, de főleg azért van ez, mert odafigyelnek az étkezéseikre

2017. máj. 27. 00:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem baj a zsíros étkezés, amúgy sokunk ízlése szerint brutálisan elrontja az ételt, ha nagyon lecsökkentjük a zsírt, ami egy dolog, de a túl zsírszegény étrend egészségtelen (persze ahhoz igyekezni kell, hogy a kötelező minimum se menjen be, de van, aki eléri), egyeseknek pedig kizárólag a nagyon zsíros étrend egészséges... Én zsírszegény étrendet sosem próbálok, de ha a szénhidrát nem nagyon alacsony, akkor elhízom, enervált leszek és rosszul érzem magam. Márpedig kevés szénhidrát mellé sok zsír kell. A jóféle zsírokkal semmi baj nincs, jó energiát adnak, csak az kerülje a nagyobb mennyiséget, akinek ez gondot okoz.
2017. máj. 27. 18:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Utolsó: ez nem így van, a zsír nem ad több energiát, mint a hal vagy csirke vagy bármi. Ezt csak a zsírzabáló, hozzá nem értő nagymamák találják ki, hogy teletömhessenek mindenkit a zsíros húslevesükkel. Igen, kell a zsír, de nem azért, amiért te gondolod. Nyisd ki egy élettan könyvet és emgtudod
2017. máj. 27. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!