Első kutyának milyen őrző-védő kutyát ajánlanak a kérdésben már tapasztalattal rendelkezők? Mik a személyes tapasztalataitok? 25/f vagyok egészséges határozottsággal, türelemmel és kutya imádattal.
Sok szakirodalmat, internetes portált olvastam már az őrző-védő kutyafajtákról és teljesen elvarázsoltak. Van már némi tapasztalatom a kutyákkal(amstaff) de semmiképpen sem nevezhetem magamat avatottnak a kérdésben. Ami biztos, hogy kutya iskolába járatnám és tudnám biztosítani számára a kellő mozgást. 25/f vagyok így úgy érzem már lelkileg is megértem egy kutyára nem csak a körülmények lesznek végre adottak. Leginkább a Rottweiler fogott meg, alapvető tervem egy minőségi kennelben született szuka megvásárlása. A legtöbb vélemény szerint kezelhetőbbek és kevésbé dominánsak mint a kanok általánosságban az ilyen jellegű kutyáknál. A kutyát társnak akarom magam mellé és nem beosztottnak! Ui: Rengetek kutatómunkát végeztem már a Magyarországon fellelhető őrző-védő kutya kennelekből(Roti, Boxer, Német juhász, Dobermann) nem szaporított olcsó kutyát akarok aki rontja fajtája hírnevét. Bocsi ha hosszú voltam.
Ti mit gondoltok, és milyen fajtát ajánlanátok nekem?
Köszönöm előre is az építő jellegű válaszokat!
Ha első kutyának mindenképpen őrző-védőt szeretnél, akkor én a boxert javasolnám.
Nagyon jó természetű kutyák, imádni valóak. Mindenhol, ahol erről a fajtáról írnak jellemzést, kiemelik, hogy ez a fajta teljesen mentes mindenféle hátsó szándéktól. Ez így is van, és ez az egyik legjobb tulajdonságuk. Saját tapasztalatom alapján azt mondanám, hogy kifejezetten okos, értelmes kutya, és nagyon éber.
A boxerem mellett van egy fiatal amstaff-cane corso keverékem is, na az ő nevelése már feladja a leckét, kemény dió. A boxerünkkel minden ezerszer könnyebb volt.
Persze, itthon is vannak nagyon jó tenyészetek. Viszont jól látod, vannak méretbeli különbségek, sőt fejre is különbözhetnek némileg.
Típushibák persze vannak minden fajtánál, így a boxernél is. Nem tudom mennyire olvastál utána a fajtának, de vannak olyan külső tulajdonságok, amiket kerülni kell ennél a fajtánál.
Itt [link] minden jól össze van szedve, nagyjából tudni fogod, hogy mikre figyelj a vásárlásnál. Az is segít, ha előtte sok tenyészet almait megnézed, így is látod majd milyennek kell lenni egy kölyöknek. Na és persze mindent elárul a kiskutyákról az, hogy milyenek a szülők. Elvégre tőlük örökölnek.
De ha tényleg normális, jó tenyésztőtől vásárolsz, akkor megbízható "minőséget" kapsz majd.
A legjobb kenneleket itt találod (jobb ha kiemeled a szöveget, mert az oldal elég vacakul van megszerkesztve:
Nagyon hálás vagyok a gyors és hasznos válaszaidért.
Amúgy " [link] Náluk nézelődtem leginkább, róluk tudsz valamit? Nem tudom kifejezni hálámat a linkekért neki is esek :)!
Továbbra is megfontolandó felelősségteljes döntés. Kicsit tisztul a kép de még mindig zavaros :). Remélem még lesz néhány hozzászóló.
Mindenkinek köszönöm szépen a válaszait, nagyon jólesik, hogy ilyen gyorsan kaptam építő jellegű kritikákat hasznos linkekkel fűszerezve :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!