Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Első kutyának milyen őrző-védő...

Ethorus kérdése:

Első kutyának milyen őrző-védő kutyát ajánlanak a kérdésben már tapasztalattal rendelkezők? Mik a személyes tapasztalataitok? 25/f vagyok egészséges határozottsággal, türelemmel és kutya imádattal.

Figyelt kérdés

Sok szakirodalmat, internetes portált olvastam már az őrző-védő kutyafajtákról és teljesen elvarázsoltak. Van már némi tapasztalatom a kutyákkal(amstaff) de semmiképpen sem nevezhetem magamat avatottnak a kérdésben. Ami biztos, hogy kutya iskolába járatnám és tudnám biztosítani számára a kellő mozgást. 25/f vagyok így úgy érzem már lelkileg is megértem egy kutyára nem csak a körülmények lesznek végre adottak. Leginkább a Rottweiler fogott meg, alapvető tervem egy minőségi kennelben született szuka megvásárlása. A legtöbb vélemény szerint kezelhetőbbek és kevésbé dominánsak mint a kanok általánosságban az ilyen jellegű kutyáknál. A kutyát társnak akarom magam mellé és nem beosztottnak! Ui: Rengetek kutatómunkát végeztem már a Magyarországon fellelhető őrző-védő kutya kennelekből(Roti, Boxer, Német juhász, Dobermann) nem szaporított olcsó kutyát akarok aki rontja fajtája hírnevét. Bocsi ha hosszú voltam.

Ti mit gondoltok, és milyen fajtát ajánlanátok nekem?

Köszönöm előre is az építő jellegű válaszokat!

#védő kutyafajták.
2016. máj. 13. 18:22
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

Beauceron esetleg?Rájuk nem gondoltál még?

Strapabíró,jó fej munkakutyák.Kint is jól elvannak.Mivel itthon nem gyakori fajta,talán még nincs túlszaporítva.

2016. máj. 14. 15:39
 32/45 anonim ***** válasza:

www.beauceron.lap.hu

Itt magyar kenneleket is találsz.Nincs sok,de nem is baj.

2016. máj. 14. 15:41
 33/45 A kérdező kommentje:
Köszi :)! Nem gondoltam rájuk még :).
2016. máj. 14. 16:03
 34/45 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy érdemes lenne megfontolnod.Dobermannál nyugodtabb,robosztusabb.Rotinál megbízhatóbb,normálisabb.Persze velük is foglalkozni kell,de csodálatos munkakutyák.
2016. máj. 14. 18:37
 35/45 A kérdező kommentje:
Rájuk kerestem, és kifejezetten szimpatikus a fajta. Van bármilyen tapasztalatod velük? Mivel nem tömegkutya ezért is tetszik de amúgy hasonlót írnak róla mint a dobiról és a rotiról, domináns viselkedésű és hajlamos lehet a függetlenségre. Neked mi a véleményed/tapasztalatod?
2016. máj. 14. 22:18
 36/45 anonim ***** válasza:

Én bullterrieres vagyok.

Volt nálam pár hétig egy beauce.Nem értettem a fajtához.Felnőtt szuka volt,ivartalanított,idősebb bull kan mellett volt.Eredetileg kinti kutyaként élt a beauce,de a lakásban hamar intelligensen alkalmazkodott.

Könnyen tanulnak,szeretnek megfelelni.Hozzáértők szerint nem olyan domináns,mint egy roti.De ha felhivsz egy tenyésztőt,esetleg negkéred,hogy meglátogathasd,még többet megtudhatsz.Épp azért lenne érdemes,mert saját szemeddel is láthatnád a fajtát,a viselkedésüket.Pl.mentőkutyának is használják őket,ez azért sokat elmond róluk.

2016. máj. 14. 22:28
 37/45 A kérdező kommentje:
A holnapi napon mindenképpen körbe nézek a hazai kennelek terén, a faja történetének utána jártam. Új alternatíva kijelenthetem a fajta, köszönöm, hogy tágítottad a látó teremet. Sosem hallottam még ezelőtt a fajtáról. :)
2016. máj. 14. 23:16
 38/45 anonim ***** válasza:

Esetleg Amerikai bulldogban nem gondolkodtál még? Ők is nagyon jó kutyák. :)

Egy kis fajtaismertető, ha érdekel:

[link]

2016. máj. 15. 17:44
 39/45 anonim ***** válasza:

Az ambull nem kifejezetten munkakutya szerintem.

A rövidebb orra miatt nem biztos,hogy pl.a meleget bírja.

2016. máj. 15. 19:12
 40/45 A kérdező kommentje:
Cukik a bullik nagyon, de náluk is elég szélsőséges az, hogy mennyire "tömörek" a kutyák és elég kevés szép bullit láttam itthon a legtöbbje csenevészke. :)
2016. máj. 16. 11:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!