Első kutyának milyen őrző-védő kutyát ajánlanak a kérdésben már tapasztalattal rendelkezők? Mik a személyes tapasztalataitok? 25/f vagyok egészséges határozottsággal, türelemmel és kutya imádattal.
Sok szakirodalmat, internetes portált olvastam már az őrző-védő kutyafajtákról és teljesen elvarázsoltak. Van már némi tapasztalatom a kutyákkal(amstaff) de semmiképpen sem nevezhetem magamat avatottnak a kérdésben. Ami biztos, hogy kutya iskolába járatnám és tudnám biztosítani számára a kellő mozgást. 25/f vagyok így úgy érzem már lelkileg is megértem egy kutyára nem csak a körülmények lesznek végre adottak. Leginkább a Rottweiler fogott meg, alapvető tervem egy minőségi kennelben született szuka megvásárlása. A legtöbb vélemény szerint kezelhetőbbek és kevésbé dominánsak mint a kanok általánosságban az ilyen jellegű kutyáknál. A kutyát társnak akarom magam mellé és nem beosztottnak! Ui: Rengetek kutatómunkát végeztem már a Magyarországon fellelhető őrző-védő kutya kennelekből(Roti, Boxer, Német juhász, Dobermann) nem szaporított olcsó kutyát akarok aki rontja fajtája hírnevét. Bocsi ha hosszú voltam.
Ti mit gondoltok, és milyen fajtát ajánlanátok nekem?
Köszönöm előre is az építő jellegű válaszokat!
Csak ezek a nagy szélsőségek riasztóak nekem, hogy látok 25-27 kg-s kis fejű kanokat, és gyönyörű 35 kg-s nemes kiállású Boxert. Tudom, hogy a kutyusoknál is van ilyen és olyan de alapvetően azért egy magas minőséget elvárnék mivel nem kis anyagi áldozatot is hajlandó vagyok hozni a dologért valamint az életemet is átstrukturálnám. Azok az egyedek amiket láttam ennél a fajtánál sokkal nagyobb eltéréseket mutattak mint pl: a Rotinál, német juhásznál.
Nagyon félek tőle, hogy sikerül "beválasztanom" a nem megfelelő kölyköt. Amúgy ha boxer akkor kanban gondolkodom. :)
Utána kell nézned a kenneleknek. Egy honlapon látható, a tenyésztő milyen vonalat favorizál.
Itt a jó idő, sorban jönnek a kiállítások. A boxer ETSZ oldalán biztosan találsz kiállításokat. Ott személyesen is tudsz nézelődni. Való igaz, leghasznosabb egy fajtakiállításra elmenni. Ott csak boxer van és lényegesen többen, mint egy többkutyás kiállításon.
én németjuhászt ajánlok, van contra kennel (érd)
von Schnitzer kennel (nyiredháza)
milford kennel (józsa)
egervári elemi ösztön (eger)
Team allenstein (hajdúbszoboszló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!