Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Júniusig mennyit fogyhatok?

Júniusig mennyit fogyhatok?

Figyelt kérdés

Pontosabban 3 hónap alatt.

167,5 cm és 59-60 kg

Mindig is 50-51 voltam.

3 hónap alatt lehetetlen lenne lefogyni minimum 53-ra?

Köszönöm előre is! 18L

2023. febr. 28. 05:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Heti fél kg fogyás az egészséges.Tehát igen, 53 kg-ra le tudsz fogyni. De ilyen magasan az ideális testsúlyod 60 kg, 51-el már a bmi normál tartományból is kiesel. Szerintem ne fogyni akarj, hanem sportolj és formáld az alakod. Nem menő olyan soványnak lenni, inkább fittnek.
2023. febr. 28. 05:38
 2/17 NTBS ***** válasza:
35%
Havi max. 2 kg, tehát a célod reális, bár szerintem nem kellene fogyni, így is vékony vagy.
2023. febr. 28. 07:02
 3/17 anonim ***** válasza:
77%

Nem lehet így általánosítani, ahogy az előző két válaszoló tette.

Bár mindenki ezt teszi, mert elterjedt, hogy "heti fél kiló", "havi egy kiló" stb. "egészséges", de ezt nem lehet mindenkire ráhúzni.

Mindig az aktuális testsúlyodhoz mérd a fogyás mértékét.

Eltekintve attól, hogy úgysem érdekelnek a válaszok, a lényeg, hogy egyáltalán nem szabadna fogynod ebből a súlyból.

Mivel egy tisztességes ütemű fogyás valahol a mindenkori testsúly 0,5-1%-a között van, ezt elvileg be lehet célozni.

A te esetedben jó, ha 0,5%-ot ki bírsz szorítani - ha mindent optimálisan csinálsz, ami nem túl valószínű -, mert a szervezeted nagyon ellenáll majd ennek a sanyargatásnak. Tehát hetente 0,3 kiló, havonta 1,2 kiló fogyást talán el tudnál érni, vagyis júniusig megvan a 3 kiló mínusz. De ez csak matek, meg elmélet papíron. A való életben majd kiderül.

De egyáltalán nem ajánlom, hogy próbálj fogyni.

Amit helyette javaslok, hogy egyél szintentartó kalóriamennyiséget, és kezdj el egy saját testsúlyos/súlyzós edzésprogramot (ha van rá lehetőséged, akkor edzővel), és 3 hónap alatt egészen szép változást tudsz elérni a kinézetedben (gondolom ez a fontos), sokkal inkább, mint 3 kiló fogyással.

2023. febr. 28. 08:53
 4/17 anonim ***** válasza:
52%
167/60-nal én pl nem vagyok vékony. Rólam is lemehetne vagy 5 kiló.
2023. febr. 28. 11:37
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarsz 50 kilóra lefogyni? Az kórosan kevés, neked max 4-5 kilót kellene leadnod, nem majdnem 10-et.
2023. febr. 28. 11:51
 6/17 anonim ***** válasza:
40%

Magyarországon durván alulbecsülik az emberek hogy mennyi zsír van rajtuk. Csúnyábban mondva itt az a normális ha valaki kövér.

167 centi 53kg még egészséges BMI, tehát nem vékony, nem sovány, nem egészségtelen, hanem ez a NORMÁLIS. Azért nyomják sokan ennyire a kövérség normalizálását, mert nem merik maguknak sem beismerni, hogy mennyire el vannak hízva.

Ha fitt szeretnél lenni érdemes BMI közepét inkább megcélozni, az izom ugyanis baromi nehéz. Viszont ha nem vagy izmos, akkor az egészséges BMI alján nem lesz felesleg rajtad. Ez 52-53kg a te magasságoddal.

Megjegyzés a többieknek: az egészséges BMI nem azért nem egy konkrét szám, hogy mindig a legtetejét vegyétek alapul, hanem mert valaki úgy egészséges hogy vékonyan izmos, míg más valaki nehéz súlyos edzéseket végez. Ha nem vagy kigyúrva, akkor teljesen normális a tartomány alját becélozni, ugyanis az pont erre az esetre vonatkozó EGÉSZSÉGES testsúly.

2023. febr. 28. 12:53
 7/17 anonim ***** válasza:
29%
Egyetértek az előző válaszoló minden szavával!
2023. febr. 28. 14:33
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem nem kell 50-51 kilónak lenned mert fennáll a veszélye hogy átesel a ló túloldalára. Én másfél éve gyógyszerek miatt felhiztam 67 kilóra, akkor még 170 centi voltam, mostmár 173. Aztán a gyógyszer elhagyásával szépen le is olvadt bő 10 kg 2 hónap alatt, plusz nem is ettem annyit, de ettem, csak nem zabáltam.Na aztán voltam ilyen 54-56 kiló amit sokáig tartottam, egészen tavaszig. Aztán akaratlanul nyáron nem ettem olyan sokat, és rendszertelenül ettem, plusz nem is volt annyira étvágyam, így lettem 52-53 kiló. De ez mint akaratlanul. Ekkor már ugye 173 centi voltam. Na aztán október végén/november elején elhatároztam hogy lefogyok 45 kilóra mert az milyen jó már meg minden. Kb sikerült is, mert 45.5 kiló volt a legkevesebb súlyom. Utána már nagyon nem mentek le a kilók, tiltakozott a testem. De elképzelhető hogy ha ilyen 45 alá mentem volna, már lehet nem éltem volna túl mert erőm az alig volt. Borzasztó volt, állandóan fáztam, mindig az ételre gondoltam, egy falatot nem tudtam bűntudat nélkül megenni, stb stb.. borzasztó volt, szüleim rengeteget sírtak miattam, terápiákra jártam. Aztán fordult bennem valami, és már nem akartam ezt az egészet, ez egy nyomorult ördögi kör volt, ki kellett jönnöm belőle. Nagyjából egy hete javult meg a mentalitásom teljesen. Most 50 kiló vagyok, de szeretnék egészséges étkezéssel és sok sporttal elérni egy olyan 53-55 kilót:)

Szerintem nem kell fogynod, de ha fogyno is szeretnél, ne menj 51 alá semmiképpen!

2023. febr. 28. 14:42
 9/17 anonim válasza:
91%
Szerintem meg tudod csinálni. Én 5 hét alatt fogytam 4 és fél kilót és nem vagyok fáradt van erőm ,stb (bár ez lehet hogy nem a legegéségesebb) .Sok sikert kívánok neked hogy elérd a célod!
2023. febr. 28. 14:50
 10/17 anonim ***** válasza:
92%
Tavaly április 15.-én voltam 56.2 kg. Július 29.-én pedig 50.8 kg. 165 cm vagyok. Tehát szerintem nagyjából lehetséges.
2023. febr. 28. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!