Miért baj az, ha valaki egy nap túleszi magát?
Úgy értem egyszer azt írják egy-két nap nem számít, utána meg azt, hogy elcseszel mindent ha havonta csalónapozol és felzabálsz 1 pizzát 1 zacskó chipsel. Vagyis túltolod az evést.
Azért nem értem, mert nálunk havonta vagy másfél havonta becsúszik egy szülinap, rendezvény, ünnep. Én ilyenkor elengedem magam és mégsem szokott probléma lenni.
Persze hogy nem baj. Azért mondják mert azok betegesen fogyókuráznak én ma ettem rizibizit rántott hal 1darabot meg 3krokettet meg egy kis káposztát akkor ma énis túltoltam? Vagy elcsesztem vagy meghaladtam a kalóriát?
Nem ha másnap edzem és úgyan úgy odafigyelek akkor 1 nap vagy 2nap az nem jelent semmit. Én ígyis 53kilóról lefogytam 45kikóra. Úgy hogy minden héten 2 nap volt az a nap mikor nórmálisan ettem.
"Valamiért ezt a csalónap dolgot mindig olyan emberektől hallom, akinek a "fogyózás" kimerül abban, hogy maximum 1200 kcal, natúr csirkemell, jégsaláta, zab, abonett."
Nálam nem merül ki ebben, már lassan egy éve életmódot váltottam, 1600-1700 a napi keretem.
Viszont hiába eszem meg, teszem fel egy nap 3 szelet pizzát, mert annyi fér bele a keretbe, jólesik egy mozizós estén megenni egy egész pizzát, meg akár desszertet utána. Tehát lehet akármilyen változatos az étrendem, azért egy étcsokis joghurt, vagy mogyoróvajas alma snacknek (mert figyelek az egészséges összetételre), nem fogja a nagyi fánkját überelni.
Három fontos dolgot kell tudni ezzel kapcsolatban.
Az első, hogy nem vagyunk egyformák. Van, akinél már heti 1 csalónap is teljesen lenullázza az egész hetes fogyókúráját, másoknál viszont 2-3 csalónap se jelent problémát.
A másik, hogy ideális esetben heti 1-2 csalónap nem probléma, sőt, egyesek szerint még ajánlott is - de leginkább akkor ajánlott, ha hirtelen történik az átállás a "normális" étkezésről a "fogyókúrás" étkezésre, mert különben hirtelen olyan energiamegvonással terhelheted a szervezetedet, ami rövid és/vagy hosszú távon is ártalmas lehet, de itt ismét ki kell emelnem, hogy nem vagyunk egyformák.
A harmadik dolog, hogy érdemes mellette rendszeres testmozgást végezni. A fogyókúra a testmozgás nélkül nagyon hosszadalmas és nem annyira hatékony - de ismét jelzem: nem vagyunk egyformák, van, aki heti 1 étkezést kihagy, nem mozog szinte semmit a munkába járáson kívül, és mégis heti szinten dobálja le magáról a kilókat.
Összességében csak akkor derül ki, hogy eredményes-e a fogyókúrád csalónapozás mellett is, ha rendszeresen figyelemmel kíséred a dolgaidat. Fontos, hogy ne terheld túl a szervezeted túl kevés energiabevitellel, és azt is válogasd meg, hogy milyen jellegű ételt viszel be - lehetőség szerint minimalizáld a cukrot és a szénhidrátot - és akkor sínen vagy. Hajrá, szurkolok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!