Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet, hogy túleszi magát,...

Lehet, hogy túleszi magát, azért bukik sokat?

Figyelt kérdés
Egy hónapos babám, 100% anyatejes, kb 2-3 óránként eszik, kb. 25-30 perces egy evés. Nem mérem, hogy mennyit eszik, de biztos nem keveset, mert nagyon szépen nő a súlya (pedig eleve nagy súllyal született). Viszont a napokban elkezdett sokat bukni, volt, hogy már evés közben bukott. Minden evés után büfiztetem, de így is van, hogy később jön a bukás, és olyankor néha félrenyeli, ami eléggé aggaszt. Mit lehet ilyenkor tenni?

2021. jan. 31. 10:21
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ezeregy dolog miatt bukhat.

Ha “túleszi”magát az általában növekedésugrás..

klasszikusan olyan, hogy túl sokat eszik egy szoptatott baba, nincs.

De lehet eefluxos is.

Vagy szimplán csak nem jól zár még a gyomorszája.

Vagy nem büfizik eleget.

Habzsoló babáknak, vagy nagyon erős tejleadójú anyáknál szoptatás közben 1-2 alkalommal érdemes ( nekem 4-5 perc alatt végeztek, ezalatt 2-szer büfiztek, plusz a végén..

Aztán nagyobbak lettek, már egyàltalán nem kellett a büfi..

Én mértem kb 1 hónapig, 2 hetesen 120-140 -eket ettek

2021. jan. 31. 10:52
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
A babáknak elég sokáig még nem zár a gyomorszájuk, ezért buknak. Az én lányom tápszeres, látom mennyit eszik és nagyon nem jó evő. Biztos, hogy nem eszi túl magát, mégis bukott sokáig. Lassan 5 hónapos, most már viszonylag keveset bukik, de még előfordul.
2021. jan. 31. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!