Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Túleszi magát, és nem tudom...

Túleszi magát, és nem tudom mit tehetnék?!

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek, mert már teljesen kétségbe vagyok esve!

2 hetes kisbabám kb minden alkalommal minimum 1 órán át szopik. Nem lehet tőle elvenni a cicit, nem hajlandó aludni sem, sem büfögni,sem semmi, mert csak nyújtogatja a nyelvét és veri a fejét a mellkasomba, hogy még enni akar.

Csak az a probléma, hogy ma reggel is szopizott 1,5 órán keresztül, majd most sugárban hányta ki. Nem csak bukott, mint máskor, hanem szó szerint sugárban jött vissza. Persze aztán üvöltött, nyújtogatta a nyelvét, hogy éhes. Odaadtam a cicim 3 percre, de képes volt azt is visszabukni, amint leválasztottam.

Kozben persze ásítozik, mert alig alszik.

És minden napunk így telik, kivéve a sugárban hányást.

2022. jún. 20. 08:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekorvossal beszéltél erről? A súlya szépen nő?

Ha szoptatás előtt pici tejet lefejnél?

2022. jún. 20. 09:18
 2/15 A kérdező kommentje:

Beszéltem, annyi volt, hogy büfiztessen (nem igazán tud), meg hasfajásra adjaj Infacolt, esetleg még Coli Comfortot.

Nő a súlya, most érte el a születési súlyát. Az elején nagyon keveset evett, de most már totál nem tudja hol a határ.

Szoktam kicsit fejni előtte, de így is rengeteg a tejem.

És őszintén szólva rohadtul unom, hogy 1,5 órákat lóg rajtam, azért, hogy aztán kb az egészet kihányja, majd kezdje előről...

2022. jún. 20. 09:30
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg büfiztetni szoptatás közben
2022. jún. 20. 09:34
 4/15 A kérdező kommentje:

Mindig büfiztetem szoptatás közben, vagyis próbálom, mert neki 30 perc is kell egy büfihez...

De ez így ilyen formában már kegyetlen. Nen tartom normális dolognak, hogy ennyire ne értékelje, hogy mikor elég

2022. jún. 20. 09:38
 5/15 A kérdező kommentje:
*érzékelje
2022. jún. 20. 09:39
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon pici még, belefér a normálisba ez is. Tudom, hogy ez gáz nap mint nap, de egy vagy két hét és rendeződik.
2022. jún. 20. 09:42
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Pedig normális.Nekem most 2 hónapos a kislányom,és előfordul,hogy túl eszi magát.Ezen kívül lesz egy növekedési ugrás is,lehet,hogy nálatok hamarabb van.Ilyenkor ösztönösen sokkal többet ciciznek,hogy szaporítsák a tejet.Ők azt nem tudhatják,hogy anélkül lenne-e elég.Ha sűrűn hány sugárban, akkor meg kell mutatni dokinak,de ha csak néha fordul elő, akkor az majd megszűnik,csak még kis mohó.Az is lehet amúgy,hogy a tejado reflex erős,és spriccel a tej,ezen úgy tudsz esetleg segíteni,hogy fejsz szoptatás előtt egy picit.Kitartást!
2022. jún. 20. 09:44
 8/15 anonim ***** válasza:

A védőnővel is beszélj, nálunk a dokira ilyen szempontból abszolút nem lehet számítani. Nekem a védőnő sokat segít a szopizás körül, hogy mi lehet a baj, hogy segíthetnénk.

Nagyon pici baba még, ki kell tapasztalni, hogy ő a mohó, a te tejleadó reflexed durva, vagy esetleg mindkettő. És össze kell hozni a kettőt, hogy jól működjön. Őszintén? 3 hetes a babám, van hogy sírok, amíg ő szopizik, mert kimerültem, nem tudok türelmes lenni, stb.

Gondolom így van ez nálad is, de hidd el túl lesztek rajta...

Ha a védőnővel sem tudsz érdemben beszélni, keress egy laktációs tanácsadót, csodát tehet. Kitartás!

(Nekünk pl. komfort szopi gond van, sokat segít az, hogy büfi után, amikor veri a fejét még a mellkasomba, akkor visszakapja a cicit, lefekszünk egymás mellé, majd ha látom hogy ellazult, kiveszem a szájából, de a feje/arca a cicin marad. Így megnyugszik és elalszik. Nem éhes igazából, csak megnyugtatja a közelségem. Lehet nálatok is ez van, csak mivel sok a tejed, dől a szájába ha kell, ha nem.)

2022. jún. 20. 11:33
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normalis. Bofiztetni pedig kell, akkor is, ha 30 percig tart.
2022. jún. 20. 11:48
 10/15 A kérdező kommentje:

Volt már nálunk szoptatási tanácsadó, a védőnő is normális, próbálnak segíteni, de semmi ...

Most is fent van reggel 6 óta és képtelen elaludni. Etettem, büfizett is, de csak vergődik.

2 hét alatt még nem tudtam soha elaltatni csak a férjem, mert ha én próbálom csak cicit keres.

Csak a férjem most már dolgozik, én meg itt vagyok, és tényleg képtelen vagyok elaltatni. Pedig evett is rendesen

2022. jún. 20. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!