Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Túleszi magát, és nem tudom...

Túleszi magát, és nem tudom mit tehetnék?!

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek, mert már teljesen kétségbe vagyok esve!

2 hetes kisbabám kb minden alkalommal minimum 1 órán át szopik. Nem lehet tőle elvenni a cicit, nem hajlandó aludni sem, sem büfögni,sem semmi, mert csak nyújtogatja a nyelvét és veri a fejét a mellkasomba, hogy még enni akar.

Csak az a probléma, hogy ma reggel is szopizott 1,5 órán keresztül, majd most sugárban hányta ki. Nem csak bukott, mint máskor, hanem szó szerint sugárban jött vissza. Persze aztán üvöltött, nyújtogatta a nyelvét, hogy éhes. Odaadtam a cicim 3 percre, de képes volt azt is visszabukni, amint leválasztottam.

Kozben persze ásítozik, mert alig alszik.

És minden napunk így telik, kivéve a sugárban hányást.

2022. jún. 20. 08:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

8 vagyok

Nálunk is ez van, kivétel ha elalszik cicin.

És szintén reggel 6 óta megy a nyűglődés, ma éppen a férjem is itthon van, de nála is nyűgi. Tegnap-tegnap előtt lenyomtunk egy 30 órás nyűgi etapot, majd most legalább éjszaka csak kétszer kelt.

Nagyon változóak a napjaink és piszkosul nehéz, de tényleg kitartás, javulni fog! Tudom, hogy nehéz türelmesnek lenni, de ha befeszülsz, ő is csak egyre feszültebb lesz. Megnézte a tanácsadó a technikátokat, hogy hogyan szopizik? Ő mit mond? Cumival sem nyugszik meg, esetleg hintában?

2022. jún. 20. 12:30
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztatást, igyekszem megnyugodni!

Megnézte, meg is tanította a jó technikát, azóta tud nagyobb mennyiséget szopizni.

A cumit kilöki, hintánk meg nincs semmilyen, de elgondolkoztunk rajta, mert a védőnő is javasolta

2022. jún. 20. 12:40
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekünk nagyon bejött a nyűglődésre az adamo. Ha venni nem is akartok rögtön, esetleg béreljetek, vagy kérjetek kölcsön kipróbálni, hátha...

Esetleg más cumit is próbáljatok ki. A nagyon pici nyakú cumit az én babám is kilöki, a MAM cuminak kicsit vastagabb a nyaka, azt szereti nyammogni, megnyugtatja.

Próbáld beprogramozni agyban, hogy lehet most sz*r, de holnap meg tök jó lesz. Annyira gyorsan változik ilyenkor még minden. Neki sem jó az állandó bukás, nem szándékosan idegesít, össze kell szoknotok.

Jó anya vagy, akkor is ha órák óta sír és nem tudod miért. Nyugalom, kitartás és türelem.

Próbáld többször leválasztani, büfiztetni, visszatenni. Az is jó tanács, hogy fejj le valamennyit szoptatás előtt. Az elején mindig könnyen jön a tej egy telt ciciből, nem kell különösebben megdolgozni érte, hajlamosak túlenni magukat a mohó babák. Ha ezt a könnyen távozó tejet lefejed, jobban meg kell küzdeni a tejért, jobban el is fárad és nehezebben is eszi hirtelen túl magát. De ebben is türelem, idő mire beáll a rendszer.

2022. jún. 20. 13:15
 14/15 anonim ***** válasza:
48%
Hát, a gyermekágyas időszak az ilyen. Szoptatsz, szoptatsz és szoptatsz végkimerülésig meg még azon is túl. De hidd el, nem tart örökké ez az állapot. Örökkévalóságnak tűnik, de igazából csak pár hét. Próbálj megnyugodni, jól csinálod. Szoptass tovább, be fog állni a kereslet-kínálat, a babád egyre ügyesebben fog szopizni. Nyugodtan kuckózz be az ágyba a kicsivel. Feküdj az oldaladra, és úgy tedd mellre. Biztosítsd körbe az ágyat, hogy ne tudjon legurulni a pici, és akár el is alhattok szoptatás közben.
2022. jún. 20. 13:35
 15/15 anonim ***** válasza:
A 14-esre ne hallgass, mert akinek mohó a babája ÉS nagyon erős a tejleadó reflexe, annál ez nem működik. Próbálj ki más alakú cumit, hátha az egyiket elfogadja. Babakocsiban nem tudod elaltatni? Nálunk az első pár hónapban az volt a megváltás. Vannak babák akik egyszerűen nem tudnak komfort szopizni, mohón szívnak ha éhesek ha nem, és a tej csak úgy dől a szájukba. Aztán persze hogy kihányják.
2022. jún. 20. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!