Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Havi egy nap teljes böjtről...

Havi egy nap teljes böjtről megosztható tapasztalat?

Figyelt kérdés
2023. febr. 17. 15:52
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Borszéki Péter - Három harmad

Egyik videojában beszélt erről. Hivatkozott egy tanulmányra, és az volt a lényeg hogy aki néga egész nap 0kcal bevitelen van (mondjuk heti 1×), az kevesebb izomtömeget veszít, mint aki ugyan annyi energiát eszik meg adott idö alatt.

Én soha nem böjtöltem. Úgynevezett fasting-ot -amit a 19:24-es említ- követtem már el, de az spontán volt.

Egyes vélemények szerint egyszerre 30g-nál több fehérjét nem képes az ember bele feldolgozni. Más források alapján is azt olvastam hogy napi fehérje bevitelt 3 részre kell osztani (legalább 3, kivétel ha TISZTÁN ragadozó főemlős vagy, mint a cicák, kutyák).

Nem tudom mi az igazság. A kontraproduktívis valaszolónak abban van igaza, hogy az ember hajlamos magát megjutalmazni egy 24 órás nullkalória után, mondjuk fél oldal szalonnával. Illetve sokan túlbecsülik hogy mennyit 'spóroltak'.

Szumma-szummárum: havi egy koplalásnak nincs értelme -szerintem-.

Van, aki nem lenne rá képes. Én sem. De vannak -vitatott- egészségügyi előnyei (autofágia, immunrendszer, rák)

Egy biztos: 16, 12 és 8 órás ablakban is be lehet zabálni a világ összes kalóriaját. Példa:

Tari Ádám - 10.000kcal kihívás.

A csávó 23 perc alatt megevett 10.000kcal enertiaértékű kaját!!!

Csak mondom, hogy ez kb 3db magam fajta magas, izmos, rendszeresen sportoló fiatal f@sz napi energiaszükséglete

2023. febr. 17. 22:46
 22/23 anonim válasza:
0%
Izmot veszíthetsz vele, más hatása nincs.
2023. febr. 18. 14:30
 23/23 anonim ***** válasza:
32%

A 22-es még sosem böjtölt, ha ilyet írt.

Kérdező!

1 napos böjttől még nem fogsz izmot veszíteni.

Másrészt: a tudatos böjt nem egyenlő a koplalással !

Aki koplalásként fogja fel, az meg ne csinálja, mert még nem érett meg a böjtre!

2023. febr. 18. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!