Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Havi egy nap teljes böjtről...

Havi egy nap teljes böjtről megosztható tapasztalat?

Figyelt kérdés
2023. febr. 17. 15:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
7%
Ha egy nap egyszer eszünk azt böjtőlésnek hívják??? 😮😮😮😮😲😲😲 én ezt nem tudtam akkor én évek óta böjtölök?
2023. febr. 17. 18:17
 12/23 anonim ***** válasza:
91%
Húúú, 11-es, nem is tudtad hogy egy intermittent fastingoló ketogén paleó biohacker vagy? Basszus, pedig az vagy, de jó neked!
2023. febr. 17. 18:23
 13/23 anonim ***** válasza:
8%

Honnan tudtam volna 16 vagyok. Amúgy amit le írtál azt nem tudom mit jelent. Reggelire veszek valamit a büfébe de nem szoktam meg enni haza viszem a hugomnak és én othon eszek ebédet fürdök tanulok és alszok én 14órára érek haza aztán gyórsan kezet mosok eszek tanulok olyan 19:20 ig aztán fürdök és alszom. Ennyi de ha amit a büfébe veszek és ha a suliba meg eszem akkor már othon nem tudok enni. Hugom meg nagyon szereti a büfés girosz kiflit ezért majd nem minden nap veszek neki. A hugom még kicsi 12éves. De tudnék kettőt is venni de én úgy sem enném meg az egészet még a felétsem nagy a kifli.

Nah akkor ezt jó tudni rólam akkor már értem mértvagyok 43kiló 🤭🤭🤭🤭

2023. febr. 17. 18:36
 14/23 anonim ***** válasza:
16%
9-es, ha úgy mondasz véleményt valamiről, hogy nem próbáltad, akkor szimplán csak buta vagy. Ügy lezárva.
2023. febr. 17. 18:47
 15/23 anonim ***** válasza:
26%

#4, 6 és a többiek akik egyszerűen csak érvek és tények nélkül lehurrogják a böjtölést. Igenis van értelme, bár néhány előnye nem közvetlenül a böjtnek köszönhető (Például a fogyás - ez annak köszönhető, hogy egyszerre vagy napi két alkalommal nem tudsz annyit enni mint óránként).

Azonban a böjt segíthet (Igen, csak segíthet - pont úgy, mint ahogy a több zöldség fogyasztása is csak segíthet egészségesebbnek lenni) az emésztésben és a jobb közérzet elérésében, a vérnyomás normalizálásában, a jobb alvásban és még rengeteg másban.

Nyilván lehet rosszul is csinálni, meg egyébként sem kötelező (Én sem böjtölök), de attól még tény (Ismétlem: Tény, nem objektív vélemény amivel vitatkozni lehetne), hogy a böjtölésnek bizony vannak (lehetnek) előnyei, egészséges mértékben (Nem napokig, hanem csak 8-10-12 óráig böjtölsz vagy naponta csak egyszer / kétszer eszel) nincsenek egészségügyi hátrányai.

Volt, aki kutatásokra hivatkozott. Mindamellett, hogy nem elvárható egy hétköznapi embertől a tanulmányok olvasgatása és értelmezése úgy, hogy nem ez a szakmája és minden bizonnyal van jobb dolga is ennél, te sem linkeltél egyet sem, hogy megerősítsd az érvelésed. Levegőbe én is beszélhetek.

De nem teszem:

- [link]

- [link]

- [link]

- [link]

- [link]

- [link]

2023. febr. 17. 19:24
 16/23 anonim ***** válasza:
58%
15. Ahogy mondod, "nem elvárható egy hétköznapi embertől a tanulmányok olvasgatása és értelmezése úgy, hogy nem ez a szakmája". Teljesen igazad van, neked sem sikerült, de legalább megpróbáltad, bár ha olvastad/értelmezted volna, amit belinkeltél, akkor nem tetted volna, legalábbis nem a saját álláspontod alátámasztására (2-es voltam, eddig eléggé keveset tettem hozzá a témához)
2023. febr. 17. 20:04
 17/23 anonim ***** válasza:
30%
Van értelme , de nem tiniknek és nem télen mikor hideg van akkor fázik az ember . A szervezet nem az állandó nassra zabálásra emésztésre van, amikor kihagysz reggelit ebédet felszabadul az emésztőrendszer . Azt is jó ha heti egy gyümölcs nap van . Nyáron meg legyen kevés a sült főtt . Mondom aki kiprobálta már a 48 és 72 órás evés kihagyást . A beteg ember sem eszik mert folyadék nyomelem kell neki. A tapasztalat nelküli szaklapokhoz tudomanyhoz ragaszkodók korlatolt károgó konzumidioták .
2023. febr. 17. 20:05
 18/23 anonim ***** válasza:
69%

"Azt is jó ha heti egy gyümölcs nap van . Nyáron meg legyen kevés a sült főtt"

Ilyen konkrét tanácsokat laikusként, látatlanban, minden anamnézis nélkül, kommentben adni jogilag is elég kemény, nemhogy szakmailag.

"Mondom aki kiprobálta már a 48 és 72 órás evés kihagyást"

Ja hogy te kipróbáltad. Akkor ezáltal szakemberré is váltál. Akkor nem szóltam.

"beteg ember sem eszik mert folyadék nyomelem kell neki"

What?

"szaklapokhoz tudomanyhoz ragaszkodók korlatolt károgó konzumidioták"

2023-ban az a ciki, aki a tudományhoz ragaszkodni, nem az ostobasághoz? Amúgy ki a konzumidióta? Aki folyamatosan frissíti a tudását az aktuális szakirodalommal, nyitott a tudományos világra, követi a kutatások aktuális állását, frissen megjelenő vizsgálati anyagokkal foglalkozik, vagy aki mindent elhisz, amit böjtölő facebook csoportokban olvas, aztán kommentben egy az egyben visszabüfögi a ketogén/paleo blogok laikus bejegyzéseit, nulla kritikai hozzáállással? Melyik embertípus a gyakoribb?

2023. febr. 17. 21:03
 19/23 anonim ***** válasza:
24%
Na már, kibírt 48 órát zabálás nélkül, úgyhogy adjunk neki egyből PhD címet.
2023. febr. 17. 21:14
 20/23 anonim ***** válasza:
26%

Havi egy nap böjt?! Az még semmi!

Szerintem hetente kellene böjtölni mindenkinek rendszeresen és kevésbé lennének ilyen agresszívek és betegek az emberek.

A TUDATOS böjtölésről egyébként nekem is rendkívül pozitívak a tapasztalataim, szerintem gyógyít, de te kérdező, most darázsfészekbe nyúltál, mert van itt a gyakon egy magát "biológus"-nak fényező keménymag, amelyik azonnal ugrik a böjt témákra és lefikáznak boldog-boldogtalant, aki műveli vagy akárcsak megkérdi! :D

Szóval sok sikert!

A böjt működik, én csak ajánlani tudom!

2023. febr. 17. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!