Kaloriadeficit?
Sziasztok.
Szeretnek dietazni/fogyni de nem vagyok tul jartas a temaban.
Olvasgattam, ugye mindenkeppen akkor hatasos a fogyas ha kaloriadeficitet tartunk.
Kerestem egy tdee kalkulatort, miszerint a testtomegem megorzesehez napi 1998kcalt szukseges bevinnem, testtomegem csokkentesehez pedig 1448kcalt az igy elerheto heti 0.5kg fogyas.
A kerdesem az lenne hogy mindegy mit eszek csak a napi 1448 kcalt tartsam, vagy vannak olyan etelek/osszeteteleket el kell hagynom?:)
Barmit ehetek vagy inkabb ilyen csirke-rizs kombot?:)
Elore is koszonom szepen a segitseget🥰
Elméletben bármit ehetsz, amíg kalóriakereten belül maradsz.
Gyakorlatilag viszont, ha valódi tápanyagtartalom nélküli "szar" kajákkal töltöd ki, akkor rövid időn belül feladod, mert nagyon éhes leszel.
Példaként: ~1400 kalóriát be lehet vinni 1 tábla csoki, 2 tejszínhabos cukros latte, 1 kakaós csiga megevésével is.
Meg ugyanennyit sok zöldséggel, gyümölccsel, hússal, némi "okos" édességgel úgy is, hogy nem kopog a szemed.
2-esnek teljesen igaza van.
És ha szamolod a kalóriát az italokat is feltétlen számold bele. Sokan hajlamosak arról megfeledkezni.
Bármit ehetsz, ha deficitben vagy, fogyni fogsz.
Az a nem mindegy, hogy mennyire szenvedsz közben, mert ez határozza meg a tartósságát a diétádnak. Ez hosszútávfutás, nem sprint.
Olyan étrendet kell kialakítani, amivel jól érzed magad, nem éhezel, de mégis kereten belül maradsz. Be lehet építeni a churrost a menüdbe, de ugyanannyi kalóriából egy normális ebéd is kijönne. Melyikkel bírod ki a következő étkezésig? Nyilván a rendes kajával.
És vele kell törődni, hogy a zöldségek ebben a menüösszeállításban a legjobb barátaink, mert alacsony a kalóriasűrűségük, sokat lehet belőlük enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!