Fogyni szeretnék. Csökkenteni az étvágyamat. Elkezdeni sportolni. Hol kezdjem?
1.5 éve 62kg voltam, most 73 (ebből kb. 5-6kg-ot az utóbbi 2hónapban szedtem fel,szerintem azért, mert elkezdtem fogamzásgátlót és L-Thyroxint szedni). Nem vagyok mindig éhes, de olyan "úgy ennék valamit" érzésem van egész nap. Egyetemista vagyok, a szorgalmi időszakban sincs sok időm mozogni, de most, hogy nyakamon a sok vizsga...teljesen el vagyok keseredve, kihíztam a kedvenc ruháimat...nem vagyok plazacica típus, de zavar ez a plusz 11kg. Aki tud ajánlani valami természetes étvágycsökkentőt, vagy fogyasztó szert/teát, az írja meg nekem kérem szépen, sokat segítene.
Tudom, hogy mozognom kéne, de nincs időm se pénzem lejárni edzeni. Vannak olyan otthon elvégezhető, hatásos tornagyakorlatok, amelyeket én is meg tudok csinálni?(elég ügyetlen vagyok, és próbáltam ilyen ugrálós dvdket, de én nem tudom szabályosan csinálni...és így nem igazán hat.
Sokat segítene az is, hogyha lenne valaki aki velem együtt csinálná a diétát.
Előre is köszönök minden építő kritikát, jó tanácsot!
Először is: Ne foszd meg a tested az élelemtől! Egyél,ami jólesik, akármit: CSAK MÉRTÉKKEL, és este 6 után ne nagyon,mert már csak ülsz,piensz,és jobban lerakódik.
Tornagyakorlatok,amik nekem hatásosak voltak:
Bemelegítés: futás
Kevéssel kezdj,minden nap kicsit több.
Felülés. Ez fontos!
Aztán.. feküdj oldalra,nyújsd ki a lábad,és amelyik lábad felül van,emelgesd min. 30-szor(minden nap egyre többszö)
Feküdj hátra,és egyszerre emeld fel a két lábad!
Karerősítés: Feküdj egy padra háttal(vagy ágyra) úgy,hogy ha kinyújtod a kezed,lelógjon. Valamilyen súlyt emelgess a fejed fölé min. 30-szor.
Popsi,comb: feküdj hanyat, és.. húúh ezt most hogy is mondják.:) A lábad legyen merőlegesen a derekaddal..vagyis a combod, érted?:) Így lábujhegyen álljon a lábad. És először a bal lábad emeld fel,és egyenesítd ki min.10-szer,aztán a jobbot. :) Tuti gyakorlat! Most körülbelül ennyi jut eszembe,de ha még kell valami, itt szólj, és megadom az e-mail címem:)
Jaj! És még napi többször egyél keveset! De ne feledd: reggeli ebéd vacsora! fontos!
Reggelizz úgy,mint egy király,ebédelj úgy,mint egy polgár,és vacsorázz úgy,mint egy koldus.:) Persze a tízórait,és az uzsonnát se hagyd ki,egy joghurt, zsemle..:)
A nemelyik fogamzasgatlo mellekhatasa a hizas, sztem azt csereld le elso lepesben.
L-Thyroxint szedsz ez azt jelenti, hogy pajzsmirigy beteg vagy igaz? Ha jol gondolom az a fajta, ahol lelassul az anyagcsere, ami nem hasznal a fogyasnak.
Az egyetemnek lennie kell valami fele konditermenek vagy valaminek ha nem is ingyen de lagalabbis olcson.
Egyel sok zoldseget, sovany hust es keruld a buza/kukorica alapu termekeket. Ha napi 6-7-szer eszel keveset az gyorsitja az anyagcseret es a folyamatos tapanyagellata miatt a szervezet nem fog annyit raktarozni. Igyal sok folyadekot, lehetoleg teat vagy vizet ez amellett, hogy egeszseges, meg jo hatasssa van a fogyasra is.
Tovabba ajanlom, hogy ezt olvasd el (nem hosszu, csak par oldal es nagyon sokat segit): [link]
Sok sikert!
(Tigi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!