Miként lehet feldolgozni, hogy a családom nem hisz a fogyásomban, nem támogatja, sőt folyamatosan irritáló ételeket esznek mellettem?
21: nem az a baj, ha palacsintát sütnek, hanem ha erőszakosan tukmálják arra, aki határozottan közölte, hogy ő nem kér belőle, mert tudja, hogy csak így tudja tartani a diétáját !
Miért olyan kva nehéz ezt megérteni, itt mindenki fogyatékos ?!
Sokkal könnyebb úgy diétázni, ha a család is támogatja!
Ha az én párom diétázna, én tuti nem édességekkel kínálnám, hanem inkább lebeszélném róla, biztatnám a kitartásra és szerintem ez lenne a normális.
Köszönöm a sok hozzászólást!
Nem adtam senkinek negatívot, hiszen szívesen hallgatom meg a kritikus véleményeket is, abból is lehet tanulni. Egyik, másik még belém is lát kissé.
Nehéz megfogalmazni, mire is gondoltam, amikor feltettem a kérdést. Rossz pillanatomban tettem. Nem is tudom, mit akartam a válaszoktól.
A probléma, hogy családunkban mindenkinek fogynia kéne, kisebb-nagyobb mértékben, de én vagyok az egyetlen, aki nekilendült mindennek. Egy éve fogyózom, amikor új diabetológus orvosom lett és rá tudott venni. Karácsony előtt, amikor hiánycikk lett az injekcióm és felkerestem a rendelőt, ismét új, de szintén agilis orvosot kaptam. Az Ozempic és most a Trulicity injekció is hozzájárulhatott a fogyáshoz, ám a diétát is betartom. Sőt, egy ideje már a mozgás is jól esik és próbálom nem elmismásolni. Egy éve alatt 25 kilót adtam le, de majd ennyit kéne még. 110 kg vagyok jelenleg.
Ami családi viszonylatban nehéz, hogy mindig mást eszek, mint a többiek. Bevásárlásnál sem egyszerű megértetni nejemmel, hogy mit szeretnék. Igen, rosszul esik, látni őket, ha finom dolgokat esznek, amit én nem eszek. De talán még rosszabb látni, nem étkeznek egészségesen, amikor nekik sem ártana. Kamasz gyerekeink pedig nem engem követnek, hanem anyjukat, aki semmi finomat és egészségtelent nem tagad meg magtól és tőlük.
Házaságunk régóta romokban, de amióta fogyok, kívülről, ismerősöktől, de még olyan idegenektől is kapok bókokat, akikkel rendszeresen találkozom. Viszont a családomtól csak hülye megjegyzések jutnak. Pl. mivel két-három számmal kisebb ruhákra van igényem, nejem megjegyezte, milyen sokba kerül az én fogyásom, hogy új ruhatárat vásároltam össze. Mibe fog még kerülni, ha tovább fogyok? :-( Valóban, élvezem, hogy kisebb lettem és jobban tudok öltözni. (hiszen sokkal könnyebb 56-58-as méretet venni, mint 60-as felettit, ami eléggé korlátozott a legtöbb esetben. Már, már lelkiismeret-furdalásom van, hogy ismét lötyög rajtam némelyik nadrágom, amit ősszel vettem.)
24: tarts ki, egyre jobb lesz.
Mondjuk a házasságoddal is lenne teendő.
26#
A házasságommal valóban lenne teendő. :-( Azt gondoltam még egy éve, talán motiváló lesz a fogyókúrám a családra, estleg még nejemnek imponálni is fog, hát nagyot tévedtem. :-(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!