4hét alatt -7kg,megfelelő?
Ma áltam mérlegre,hogy megnézzem mennyit fogytam a 4 hét alatt és -7kg al lettem kevesebb
Indulósúly:90kg volt
Napi 1200kcalt eszek!
A 4 hetbe 1x volt csalónap
Megfelelő?
Mihez?
Zsírvesztéshez? Nem.
Ahhoz, hogy kevesebbet mutasson a mérleg? Igen.
Heti fél kg zsírnál többet nem tudsz leadni. (tanulmányok is kimutatják ezt) Egy életmódváltásnál sosem az legyen a célod, hogy a mérlegen a szám legyen minél kevesebb..
4 hét alatt -7kg az konkrétan az éhezés kategória. Hiába mondanád most, hogy "Nem vagyok éhes". De, az vagy, csak Te lehet nem érzékeled. A szervezeted éhezik, ez biztos.
Napi 1200 kalória tudod kinek elég? Egy 8-9 éves gyereknek, aki egész nap nem csinál semmit. De még lehet így is éhes lenne, ha 1200 kalóriát enne.
Tudom, hogy motiváló az, ha minél gyorsabban csökken a mérlegen a szám. Én is ilyen voltam, 35kgot adtam le 8 hónap alatt. Havi szinten ez átlagban ~4,3kg. Ha újra tudnám kezdeni, akkor 100%, hogy lassabban haladnék, mert akkor a végeredmény is sokkal jobb lett lenne.
Minél lassabb egy fogyás, annál tarthatóbb, és annál szebb a végeredmény.
Egyél többet, mert ez hosszútávon hiánybetegségekhez is vezethet. BMR (alapanyagcsere) alatt huzamosabb ideig táplálkozni TILOS.
"A 4 hetbe 1x volt csalónap"
Ha csalónap kell, akkor ott nagy bajok vannak étrendet tekintve. Ne vonj meg mindent magadtól, és nem kell csalónap.. Bár, 1200 kalóriával csodálom, hogy csak 1x volt ilyened..
De van amikor kell csalónap, pláne a nőknek, mikor a testük hormonok játszótere. Nekem pszichésen is kell lusta, bekuckózós, nasizós pár óra, amikor nem nyers répára vagy uborkára vágyom.
A csalónap sokaknál azt jelenti, hogy akkor bármiből bármennyit. Nekem az egy súlytartós nap, 1400 kcal helyett 2000et eszem.
Kérdező! A te paramétereiddel az 1200 kcal nagyon kevés. Bőven feljebb viheted. Tudom, hogy motivál a szám a mérlegen, de ez túlzás, nehogy a visszájára forduljon. Amikor majd kiéhezel a hűtőt is felfalod majd, a dupláját visszahízod annak amit leadtál.
Csalónap nálam havi egy ami vagy menzesz előtt vagy peteéréskor "kell". De mondom súlytartó napként, nem 5000kcal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!