Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi kcal kell hogy fogyjak?...

Mennyi kcal kell hogy fogyjak?130kg-ról

Figyelt kérdés

Hali!

16 éves fiú vagyok,túlsúlyos :(

Körülbelül 130 kiló vagyok (+-5kg) 185cm magas.

Sokat nézelődtem neten,hogy mennyi lenne az ideális adag kalória naponta az 'erős'(nem tudom hogy hogy mondjam máshogy) fogyáshoz. Néhány oldalon kb 2100-2300 kalóriát javasoltak,de nem tudom,kicsit soknak érzem. Minden oldalt össze vetve 1700-1800 kcal/nap jött ki,hogy egy erőteljes fogyás történjen,de gondoltam itt biztos van pár olyan ember aki jártasabb ebben a témában mint én. Egyenlőre csak fogyni szeretnék,mert már kezd a fizikális egészségemre menni ez a súly. Gondolok itt erős hátfájdalomra,térd és boka fájásra! Elhatároztam hogy ezen változtatok,csak az ösztöndíj nem elég pl egy személyreszabott diétás étrend összeállítatásának kifizetésére. Segítenétek,hogy ez az 1700-1800 kcal sok-e vagy sem? Túl kevés ahhoz, hogy életben is maradjak a fogyókúra alatt? Magam tervezem össze állítani az étrendemet kb 3db 1heteset,hogy mindig tudjam váltogatni,ne legyen olyan unalmas. Csak ehhez kéne tudnom hogy mennyi az annyi kcal.Sportokkal értelem szerűen a súlyom miatt eddig nem foglalkoztam,mert 20 guggolástól 154 a pulzusom(ez valós adat:/tényleg ennyi) edzőterembe nem tudok járni,mert iskola mellett nincs időm rá,mert túl messze lakok a várostól ahoz,ezért otthoni edzésben gondolkodtam fogyás rásegítésként.Első sorban saját testsúlyos gyakorlatok vannak a terveim között,de vannak egykezes súlyzóim azt hiszem van 1kg-os,5kg-os, meg van két tárcsás,amin lehet cserélni hogy mennyi legyen rajta. Miután egy 40kg minuszban leszek minimum,tervezek izom tömeget növelni,mert most is sokkal erősebb vagyok, korosztályom beliekhez képest,de szeretnék még tenni erre,mert érzem hogy van benne valami jövő és bizonyos küzdősportok eléggé érdekelnek.)

Ha valaki tud segíteni (és segít is :D) azt nagyon megköszönöm. És ha van valami amit elfelejtettem és fontos infó a válaszhoz nyugodtan írjon ide ;)

Kösziii

2023. jan. 24. 23:00
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

10

Megfogadom amiket mondtál,nagyon köszönöm!

Mint említetted elfelejtettem mondani melyik az a küzdő sport ami érdekel. Én a box ra gondoltam,mert eléggé mozgásigényes és lenne még több motiváció az izomtömeg növeléshez. Egyenlőre sportot nem vennék be,csak miután egy 10-15 kilót leadtam fogyókúrával,mert az eddigi tapasztalataim alapján igen hamar lelomboz ha 5 perc után kiállok egy játékból,sportból mert meghalok a szívveréstől és levegő hiánytól. A biciklizés jó ötlet,de nagyon erre sincsen pénzem, hogy vegyek egy olyan biciklit ami elbír engem és a Bakonyi utakat is kibírja. Meg nálunk elég veszélyes a főúton biciklizni,mert beláthatatlanok a kanyarok és a másodikban csapna el egy lada xd.

Azt hiszem valahol a garázs mélyén van egy szobabicikli,lehet azt előkaparom és egy napi 1 óra közepes fokozaton elég sokat hozzá adna a fogyáshoz

2023. jan. 25. 15:02
 12/16 NTBS ***** válasza:
15%
Több mozgás, fokozatosan csökkentsük a kalóriákat.
2023. jan. 25. 16:41
 13/16 anonim ***** válasza:
20%

Dik, mennyit zabálsz te, hogy ekkora lettél...? Miből van nektek ennyi pénzetek...?

Én meg azzal szenvedek, hogy 179 centi magasan 90 kiló legyek testépítőként... 83 kilósan keményen küzdök a plusz kilókért!

Aki ilyen könnyen hízik, mint te, menjen el profi testépítőnek és Ronnie Coleman nyomdokaiba fog lépni!

2023. jan. 25. 16:42
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Annyi, hogy ekkora súllyal semmiképpen se fuss!! Pláne ha már most fáj a térded. Én 100 kg voltam a te korodban, futással próbáltam fogyni és annyit értem el, hogy begyulladt a térdem, hónapok alatt jött csak rendbe. A séta nagyon jó alternatíva, minden kutatás azt mutatja hogy nagy túlsúly mellett az egyik leghatékonyabb mozgás. A másik kövérbarát sport az úszás, úgy tudsz mozogni hogy közben minimális terhelés alatt vannak az ízületeid.

De a legfontosabb az evés. Mozoghatsz szó szerint bármennyit, a fogyás 100%-ban az evésen múlik. Ha nem javítasz rajta, úgy jársz mint én aki elkezdtem gyúrni, de ugyanúgy szart ettem mint előtte és hiába mozogtam rendszeresen, híztam 20 kilót egy év alatt (persze ebből némi izom, de többnyire nem).

2023. jan. 25. 17:04
 15/16 anonim válasza:
44%
5-ös vagyok, hiába pontoztok le tapasztalatból beszélek. :)
2023. jan. 25. 17:54
 16/16 A kérdező kommentje:

13

Eléggé sértő/bántó,de én ezt bíztatásnak veszem a hozzászólásodat :3

2023. jan. 25. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!