Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez koplalásnak számít?

Ez koplalásnak számít?

Figyelt kérdés

2 hónappal ezelőtt elkezdtem fogyókúrázni. 1600-1700 volt a kalóriakeret, plusz napi 1-2,5 óra séta. Mindent betartottam. Egy bő hónap alatt még két kiló rám is jött. Ezért lecsökkentettem 1200-1300 kalóriára a napi étkezésemet. Ugyanúgy van minden, csak vacsorára nem eszem semmit, maximum egy narancsot. Napi egyszer étkezem, reggelizni is ritkán szoktam. Viszont most megindultak a kilók, 2 hét alatt lement 3 kg. Amit észrevettem, hogy teljesen elmúlt az éhségérzetem, ami szerintem nem jó dolog… Mai napom: reggelire 3 szelet kétszersült, egy szelet sonkával, paradicsommal, utána egy mandarin. Ebédre húsleves (tészta nélkül) másfél szelet sült csirkemell 10 dkg rizzsel. Utána kávé. Vacsorára 2 mandarin.

Többet nem merek enni, mert hízok.

2023. jan. 16. 17:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

10#

Hogy ehettem volna jóval többet, ha csak egy étkezést hagyok ki most és így vagyok 1300-on? Ha jó lett volna az az étrend, most is annyin lennék, ami úgy nézne ki, hogy vacsorára megint ettem volna csirkét rizzsel, de nem lehet.

Biztos nem vittem volna le ennyire a kalóriakeretemet, ha bevált volna az az étrend, nem vagyok fakír. Nincs már semmi ötletem, egyelőre marad ez.

2023. jan. 16. 22:07
 12/18 anonim ***** válasza:
53%

Sok szerencsét a fogyáshoz.

Egyébként gramra megméred, mit eszel? Én igen, és nekem még úgy is alig megy a tömegnövelés, elvileg 2700 elég lenne, de csak 3000-nél kezdtem felszedni valamennyit kínkeservesen.

Nem szúrkálódásból írom, csak jelezném, hogy ezek az adatbázisok is, meg amik magukra a termékekre vannak írva, hatalmas eltéréseket tartalmaznak.

A lényeg, hogy konzisztensem számold.

Ha a te számolásoddal 1200 kcal, amitôl fogysz, akkor annyi. Lehet, ha valaki más számolná, lenne az 1600 is, ki tudja.

Nem fogsz egyik napról a másikra éhen halni, úgyis jelez majd a szervezeted, hisz nem vagy már óvodás, hogy etetni kelljen, meg megmondani mennyi elég neked (utáltam ezt már óvodás koromban is, mikor mamika diktálta, hogy mennyi esik nekem jól).

Figyelj oda, hogy ne alakíts ki semmilyen evési rendellenességet, és minden rendben lesz.

Esetleg megpróbálhatsz a makrókkal variálni, valakinek a szervezete a több zsír, ugyannyi kcal mellett jobban feldolgozza, mint a több szénhidrátot. Fehérjét meg mindig egyél eleget.

Üdv.

2023. jan. 16. 23:40
 13/18 A kérdező kommentje:
12# Mivel magamra főzök, így csak úgy van értelme, hogy lemérem. Elején még mértem, mármint az első két hónapban, most már látom szemmértékkel, hogy mennyi kell, és mindig annyit eszem, amennyitől pont elmúlik az éhség, semmivel sem többet.
2023. jan. 17. 13:41
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó úton vagy, hanem már evészavaros vagy.
2023. jan. 17. 15:48
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért írja mindenki az evészavart. Már nem is méri pontosan, mennyit eszik, pedig az sem lenne evészavar, ha pontosan betartja a jól felmért szükségleteit.

kérdezô: próbáld meg továbbra is pontosan vezetni, mennyit eszel, a szemmérték nagyon tud csalni. néhány száz kcal és már nem vagy nagyon lassan mennek le a kilók.

Súlyzókkal edzés esetleg képbe jöhet? Akkor ehetnél kicsit többet.

2023. jan. 17. 15:50
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

11#

Matematika nem volt az erősséged?

1kg zsír 7000 kalória

Azt állítod, hogy 1600 kalóriával hívtál 1 hónap alatt 2kgot. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 500 kalória többletben voltál. (Havi +1kghoz kell ~233 kalória többlet, 7000/30)

Ebből lehet következtetni, hogy ezek alapján a szintentartásnyi kalóriád körülbelül 1100 kalória.

Te pedig most fogysz 1300 kalórián heti 1.5kgot.

Összeállt már a kép? Ennél jobban nem lehet ezt levezetni, ha így sem fogod fel mit szeretnék mondani, akkor nem tudom.. :D

2023. jan. 17. 18:26
 17/18 A kérdező kommentje:
16# Értem, igen, ezzel tisztában vagyok. Én csak a történéseket írtam le, a miértjét én sem értem. Elszámolni nem számolhattam el semmit, leírtam hogy miért.
2023. jan. 17. 19:03
 18/18 NTBS ***** válasza:
53%
Igen. Fordulj szakemberhez.
2023. jan. 18. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!