Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek neki a fogyókúr...

Hogyan kezdjek neki a fogyókúrának?

Figyelt kérdés

13 kg-mot szeretnék leadni.

Elkezdtem, figyelni az étkezésemre és egy kis időt tornáztam is.

A célom minusz 13 kg és formásabb test, akár szálkásítás.

Ahol, a legnagyobb baj van az az alsó has.

Viszont, nem tudom hogy most az elején még csak tornázak vagy akár mehetnek nehezebb gyakorlatok is, akár súlyzós edzés (kisebb súllyal) workout stb. Vagy először, fogyak le és utánna kell ezeket csinálni? Összevissza olvastam mindent a neten.. És most fogalmam sincs melyikkel kezdjem vagy csináljam-e egyszere.

2023. jan. 4. 18:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Először is tanuld meg a kalóriaszámolás (deficit), és a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait, ugyanis enélkül a szerencsére bízod a fogyásod. Utána válassz egy mozgásformát, amit hosszútávon szeretnél végezni. Ha ez neked a súlyzós edzés, akkor tanuld meg a szabadsúlyos és saját testsúlyos alapgyakorlatok összetett mozgásmintáit, továbbá tanulj meg bemelegíteni, nyújtani, mobilizálni, adott esetben hengerezni. Ha ez megvan, akkor el is indultál az életmódváltás útján.

Egyébként minden kezdőnek célszerű felkeresni egy gyógytornászt, vagy egy hiteles edzőt, aki megtanítja az egyént az edzéselméleti alapokra, továbbá felméri annak aktuális fizikai-reumatológiai állapotát, mert aki nulla edzettséggel, nulla mobilitással, nulla tudással, egyik napról a másikra eszetlenül vág bele a súlyzó dobálásba, az hamar lestrapálhatja a mozgásszerveit.

2023. jan. 4. 18:46
 2/6 anonim ***** válasza:
30%
Ne aggódj egy percet sem, ebben a magas inflációban menni fog ez, még kalória számlálás nélkül is. :-D Nem kellenek ilyen hókuszpókok meg Mr. Nagymenőedzők.
2023. jan. 4. 18:52
 3/6 anonim válasza:

Úha.értem.. menj el egy edzőterembe és kerj szemelyiedző segítséget! Ugy lesz a legjobb

Ahoh hogy egy kilot fogyj!! 7.000kaloria deficitben kell lenned.

2023. jan. 4. 21:06
 4/6 020310192051759397 válasza:

Szerintem menj el edző terembe ott segíteni fog egy személyi edző! Ha így nem sikerülne a fogyás, akkor menj el diatetikushoz.

("Előre is köszönöm" a megjegyzéseket és a lepontozásokat)

2023. jan. 4. 23:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Először motiváció. Később önfegyelem az egész.

@odettbernath - nézd meg a videóit Tik Tok-on.

2023. jan. 5. 01:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha csak 13 kiló plusz súlyod van, akkor nyugodtanehetsz terembe is. Nem lesz bajod, ha megfelelően kivitelezed a gyakorlatokat, ebben személyi edző tud segíteni. Nagy túlsúly esetén nem igazán ajánlott a nagy súlyos edzés, mert nagyon megterheli az ízületeket (bár az indokolatlan nagy súlyok egyébként is). De attól bajod nem lesz, ha megemelsz egy moderált súlyt. Ha egyelőre kellő terhelést tudsz magadnak biztosítani saját testsúllyal, vagy kézi súllyal, ha van otthon, akkor nyugodtan mehet az.
2023. jan. 5. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!