Hogyan kezdjek neki a fogyókúrának?
13 kg-mot szeretnék leadni.
Elkezdtem, figyelni az étkezésemre és egy kis időt tornáztam is.
A célom minusz 13 kg és formásabb test, akár szálkásítás.
Ahol, a legnagyobb baj van az az alsó has.
Viszont, nem tudom hogy most az elején még csak tornázak vagy akár mehetnek nehezebb gyakorlatok is, akár súlyzós edzés (kisebb súllyal) workout stb. Vagy először, fogyak le és utánna kell ezeket csinálni? Összevissza olvastam mindent a neten.. És most fogalmam sincs melyikkel kezdjem vagy csináljam-e egyszere.
Először is tanuld meg a kalóriaszámolás (deficit), és a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait, ugyanis enélkül a szerencsére bízod a fogyásod. Utána válassz egy mozgásformát, amit hosszútávon szeretnél végezni. Ha ez neked a súlyzós edzés, akkor tanuld meg a szabadsúlyos és saját testsúlyos alapgyakorlatok összetett mozgásmintáit, továbbá tanulj meg bemelegíteni, nyújtani, mobilizálni, adott esetben hengerezni. Ha ez megvan, akkor el is indultál az életmódváltás útján.
Egyébként minden kezdőnek célszerű felkeresni egy gyógytornászt, vagy egy hiteles edzőt, aki megtanítja az egyént az edzéselméleti alapokra, továbbá felméri annak aktuális fizikai-reumatológiai állapotát, mert aki nulla edzettséggel, nulla mobilitással, nulla tudással, egyik napról a másikra eszetlenül vág bele a súlyzó dobálásba, az hamar lestrapálhatja a mozgásszerveit.
Úha.értem.. menj el egy edzőterembe és kerj szemelyiedző segítséget! Ugy lesz a legjobb
Ahoh hogy egy kilot fogyj!! 7.000kaloria deficitben kell lenned.
Szerintem menj el edző terembe ott segíteni fog egy személyi edző! Ha így nem sikerülne a fogyás, akkor menj el diatetikushoz.
("Előre is köszönöm" a megjegyzéseket és a lepontozásokat)
Először motiváció. Később önfegyelem az egész.
@odettbernath - nézd meg a videóit Tik Tok-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!