Hogy a retekbe vegyem rá magam a mozgásra?
Eleinte már az is sokat jelent, ha többet sétálsz. Én úgy kezdtem el futni, hogy volt bérletem :)
7km volt a munkahelyem, elindultam egy órával korábban. Van egy akkora hátizsákom, amibe vittem begy műanyag felírótáblára pöpec módon ráhajtogatva az ingem meg alsó ruházatot ( a szekrényemben meg volt bent egy nadrág. Aztán lesétáltam pár megállót, buszra fel és beértem. Később kocogtam pár megállót,aztán busz. Végül oda vissza futottam. Bent volt törölközőm, meg tisztálkodáshoz cucc, aztán a mosdóban rendbe szedtem magam. Alig volt több idő a munkába járás, mintha bkv- val jártam volna. Amikor nem volt kedvem futni vagy elkapott az eső, akkor bármikor buszra szállhattam.
Egyáltalán nem muszáj kondiba menned.
A lényeg, hogy megtaláld a SZÁMODRA megfelelő sportot, amit élvezel.
Ez mindenkinek más.
Lehet, hogy te ki nem állhatod a súlyzós edzést, míg én imádom.
Lehet, hogy én utálom a teniszt, de te meg szereted.
Találd meg azt a sportot, amit szívesen űzöl és szeretni fogod.
Te egy hős vagy. Soha életemben nem tudtam magam rávenni, hogy konditeremben fussak. Ami azt illeti, utcán is csak párszor. Ellenben 53 évesen is balettozok. Mert az számomra érdekes, mert van társaság, koreográfia, zene. De szerettem kosarazni, röplabdázni is, meg kirándultam sokat.
Lényegileg azt szeretném mondani, hogy amikor annyi érdekes dolog van, miért egyetlen mozgásformával kínozod magadat? Keress érdekeset, társaságot, ami tényleg jólesik.
Futás önmagában elég monoton, pláne kondiban.
Nekem tetszik, az ötlet, és ki is akarom próbálni, youtube shortban láttam egy fickót, aki addig fut, amíg nem lát olyasmit, amit megírtak neki kommentben. Ez lehet egy rózsaszín póló, egy kutya, egy busz, bármi, amiről mondjuk nem feltétlenül tudod, hogy 500 m belül van. Persze ha nem bírod még úgy a futást, ha ezt gyalogolva teszed, már az is jó.
A podcast tényleg jó, Friderikuszt vagy Fókuszcsoportot tudom én is ajánlani, de ha olyan a beállítottságod, akkor még WunWun-nak is vannak jó hosszú videói főként történelem és mitológia témakörben.
Egyébként én átérezlek teljesen, úszni jártam, van még 2 alkalom a bérletemen, de alig bírom lejárni, mert meguntam. Holott iszonyatosan kikapcsolt, teljesen rebootolta az agyamat, ki tudtam tűzni egy célt és el is értem, de unalmassá vált az ide-oda úszkálás.
Szerintem tűz ki magadnak apróbb célokat, ne erőltesd először rutinszerűen a mozgást. Ha úgy van, akkor próbálj táncolni justdance-re, már az is jobban átmozgat, mint a semmi, és észre sem veszed.
Önmagában a mozgás nekem is unalmas, dmfárasztó stb. Alapvetően lusta dög vagyok. de nekem speciel közben bejön a sorozatnézés:). Eleinte így fogytam. Otthoni mozgással, sorozatozással.
Később meg olyan mozgásformát választottam ami gyerekkorom kedvence volt. Úszni mindig szerettem így nem teher számomra eljárni munka után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!