Mit kell ahhoz csinalni, hogy elegjen napi 1 kilo? Egesz bap hany orat kell mozogni 7000 kaloria elegeteshez?
Tudom lehetetlen, de olyan kivancsi vagyok.
Koszi
Te is leírtad, hogy lehetetlen. Akkor mit filózgassunk még rajta?
Napi egy kiló ha éhezteted magad esetleg sikerülhet, de hosszútávon egyáltalán nem fogja megérni, és nagyon egészségtelen.
A 7000 kalória szintén irreálisan magas szám, nem tudom ezt hogy gondolod helyén valónak. Ha itt is csak elméleti kérdésről van szó, akkor pl nézd meg egy óra futás hány kalóriát jelent x tempóban, majd utána nézd meg hogy 7000 kalória hány órát jelent. Vagy pl lépcsőzésből, sétából erősítés stb.
De akármilyen célod is van ezzel a kérdéssel, gyorsan felejtsd el! Ez nem egészséges és hosszútávon raktározni fog a szervezeted.
Egyetértek az első válaszolóval.
De csak hogy fejtegessük a témát: nem mindegy az illető testösszetétele, súlya, magassága, neme sem. Nyilván egy full izom (10%-os testzsír alatti), 100 kilós, 185+ cm-es férfi könnyebben megközelítheti ezt az értéket, mint egy 160 centis, 45-50 kilós nő (direkt írtam szélsőségeket). Az izom nyugalmi állapotban is energiaigényes szövet, és minél több izmod van, annál több erőt tudsz kifejteni, tehát több kalóriát égetsz. Mozgásra lebontva a dinamikus mozgások emésztik fel a legtöbb energiát: ugrálás - és ezalatt a tényleg dinamikusat értem, nem az ugrabugra tornát, illetve a sprint.
Szóval ha egy nagy darab, csupa izom férfi órákon keresztül sprintel, TÉNYLEG sprintel, akkor talán. Csak ez gyakorlatilag nyilván abszolút lehetetlen, mivel a sprint tempó nem tartható fent sokáig.
Úgy tudom, a szénbányászok 10000 kcal körül igényeltek anno (és volt vagy van törvény, hogy ennyi kalória a max. megengedett munkaterhelés).
Szóval bányássz 12 órán át szenet, de ne egyél semmit.
Gyakorlatilag a tested nem fogja engedni, hogy fenntartsd ezt az intenzitást evés nélkül.
Körülbelül 15h folyamatos futással futópadon.
Nem:
Férfi
Kor:
30
Magasság (cm):
180
Tömeg (kg):
75
Tevékenység időtartama (perc):
900
Mód:
Lassú tempó
Felhasznált energia = 7364 kcal
Ezt a "Az izom nyugalmi állapotban is energiaigényes szövet, és minél több izmod van, annál több erőt tudsz kifejteni, tehát több kalóriát égetsz." dolgot felejtsük már el..
Tanulmányok kimutatták már 1000x, hogy +1kg izom körülbelül 12 kalóriával növeli meg a kalóriaigényed. (körülbelül 2-3 szem szőlő)
Tehát, ha neked 1800 az alapanyagcseréd és elkezdesz izmot építeni és TALÁN építesz 2-3kg izmot 4 év alatt, az azt jelenti, hogy körülbelül 30-35 kalóriával ehetsz többet, mint 4 évvel ezelőtt :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!